سرپرست ستفا در نشست فعالان اکوسیستم فناوری استان اعلام کرد:
ایجاد پردیس فناوری͏ های نرم و صنایع فرهنگی در قزوین

سرپرست سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی کشور می گوید:  ما آمادگی داریم به عنوان متولی ملی فناوری͏ های نرم و صنایع فرهنگی، پردیسی را در این حوزه در استان قزوین ایجاد کنیم که در این خصوص نیز لازم است مجموعه پارک علم و فناوری و جهاد دانشگاهی استان قزوین طرحی را برای این پردیس ارائه کنند؛ تا کنون در چهار استان بر مبنای طرح͏ واره͏های ارائه شده پردیس ایجاد شده است.

نشست فعالان اکوسیستم نوآوری و فناوری با حضور سرپرست سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی در جهاددانشگاهی قزوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد قزوین، نشست فعالان اکوسیستم نوآوری و فناوری هفتم آذر ۱۴۰۲ با حضور دکتر مسعود ابراهیمی سرپرست سازمان تجاری͏ سازی فناوری و اقتصاد دانش͏ بنیان جهاددانشگاهی، در جهاددانشگاهی قزوین برگزار شد. در این نشست فرشاد پیله͏چی رییس جهاددانشگاهی قزوین و نمایندگان دستگاه͏ هایی از جمله بنیاد نخبگان، سازمان مدیریت و برنامه͏ریزی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، اتاق بازرگانی، سازمان صنعت، معدن، تجارت و دانشگاه آزاد حضور داشتند..

قزوین ظرفیت͏های بسیاری برای توسعه دارد

دکتر مسعود ابراهیمی در این جلسه اظهار کرد: جهاد دانشگاهی حدود چهار دهه است که به عنوان یکی از نهادهای تأثیرگذار در حوزه نوآوری و فناوری فعالیت دارد و در این حیطه خدماتی را به کشور ارائه می͏کند.

وی ادامه داد: سازمان تجاری͏سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی به عنوان متولی حوزه تجاری͏سازی فناوری مصمم است که با هم͏ افزایی اجزای زیست بوم نوآوری و فناوری و در تعاملات برد برد با این اجزا، کمک کند که اقتصاد دانش͏ بنیان کشور یک گام رو به جلو حرکت کند.

دکترابراهیمی ادامه داد: در راستای همین اهداف امروز در این نشست در خدمت فعالان حوزه زیست بوم نوآوری و فناوری استان قزوین هستیم تا این هم افزایی را رقم بزنیم زیرا استان قزوین ظرفیت͏ های بسیاری در بخش صنعت، کشاورزی و ترانزیت دارد و امیدواریم که بتوانیم از این ظرفیت͏ ها در راستای توسعه استان بهره͏برداری کنیم.

وی تصریح کرد: ما آمادگی داریم به عنوان متولی ملی فناوری͏ های نرم و صنایع فرهنگی، پردیسی را در این حوزه در استان قزوین ایجاد کنیم که در این خصوص نیز لازم است مجموعه پارک علم و فناوری و جهاد دانشگاهی استان قزوین طرحی را برای این پردیس ارائه کنند؛ تا کنون در چهار استان بر مبنای طرح͏ واره͏های ارائه شده پردیس ایجاد شده است.

این مسئول گفت: در پژوهشکده صنایع شیمیایی مجتمع تحقیقاتی شهدای البرز امکانات تحقیقاتی لازم وجود دارد و حدود ۸۰ نفر محقق در این پژوهشکده فعال هستند؛ با توجه پیشنهاداتی که از نمایندگان دستگاه&#۸۲۰۶;ها در این نشست ارائه شد دستگاه͏هایی چون اداره صمت، اتاق بازرگانی و کارگزاران بخش خصوص باید کمک کنند تا صنایع قزوین در حوزه شوینده و صنایع شیمیایی که سرآمد است به این پژوهشکده وصل شود و اتفاقات خوبی برای استان قزوین رقم بخورد.

آمادگی جهاددانشگاهی برای کمک به شرکت͏های لوازم خانگی

وی خاطرنشان کرد: ۲ واحد تحقیقاتی در جهاددانشگاهی برد کنترل مترو، درایورهای موتورهای مترو، درایورهای UPS، گیت͏های کنترل تردد را طراحی و اجرا کرده͏اند که هم اکنون نیز در بازار این محصولات عرضه می͏شوند، ساخت این موارد به مراتب طراحی پیچیده͏تری از بردهای محصولات لوازم خانگی دارند بنابراین در این حیطه نیز می͏توانیم با شرکت͏های لوازم خانگی همکاری کنیم.

سرپرست سازمان تجاری͏ سازی فناوری و اقتصاد دانش͏ بنیان جهاددانشگاهی تصریح کرد: جهاددانشگاهی در آموزش͏ های مهارتی و اشتغال سابقه͏ای گسترده دارد و در حوزه مشاغل خانگی و مشاغل خرد پروژه͏ های ملی اجرا کرده͏ است و هم اکنون نیز می͏تواند در برش͏های استانی و منطقه͏ ای کمک کند. در خصوص صنایع استان قزوین اخیراً تفاهم͏ نامه͏ای را با نهضت احیای واحدهای غیرفعال و نیمه فعال امضا کرده ایم تا در احیای واحدهای راکد و نیمه فعال اقدام مؤثر صورت گیرد.

وی با بیان این که ما آمادگی داریم احیای مبتنی بر R&D در صنایع غیرفعال انجام دهیم، بیان کرد: متأسفانه در کشور به احیای صنایع از طریق فرآیند خطی و مالی نگاه می͏شود اما ما چنین نگاهی نداریم چراکه پرداخت وام به واحدهای ورشکسته یک مسکن کوتاه مدت است به همین دلیل برای جلوگیری از این موضوع در تلاش هستیم که تخصیص منابع احیا از نهضت احیا صورت گیرد و ما تعیین کننده مقدار پول مورد نیاز برای راه اندازی مجدد واحدهای راکد باشیم.

دکترابراهیمی گفت: در شرایط فعلی جامعه صنایعی که نوآوری، تحقیق و توسعه نداشته باشند محکوم به شکست هستند؛ جهاد دانشگاهی در همین راستا آمادگی فنی و علمی دارد تا شاهد شکست͏ در صنایع نباشیم. در حوزه قانون جهش دانش͏بنیان نیز جهاد دانشگاهی آمادگی دارد با شرکت͏ هایی که امکان هزینه͏کرد اعتبار مالیاتی دارند قرارداد ببندد و نقش تسهیلگری ایفا کند.

وی اظهار کرد: برنامه͏ ریزی͏ های ما در سازمان تجاری͏ سازی مبتنی بر استفاده از ظرفیت͏ های بخش خصوصی است بنابراین اگر در سطح استان کارگزار خبره͏ای در حوزه تجاری͏ سازی وجود دارد ما آماده خرید خدمت هستیم. توانمند سازی صادراتی شرکت͏های فناور در دستور کار ما قرار دارد چراکه شرکت͏های بسیاری در شهرک͏های صنعتی وجود دارد که فناوری͏های خوبی دارند و باید در این حوزه توجهات لازم صورت گیرد.

لزوم توجه به انتقادهای سازنده

در این برنامه فرشاد پیله͏ چی، رییس جهاددانشگاهی استان قزوین اظهار کرد: کشورهای جهان اول و سوم از نظر تجهیزات تفاوتی ندارند و مهم فرهنگ و نوع استفاده از این تجهیزات است؛ برای اینکه دست برتر داشته باشیم باید به انتقادهای سازنده توجه کنیم تا دانشی که خودمان ایجاد کردیم در کار مورد استفاده قرار گیرد.

رییس جهاددانشگاهی استان قزوین تصریح کرد: باید چرخه استفاده فناوری در کار به نخبگان آموزش داده شود تا فضای لازم برای افراد توانمند ایجاد شود و اقدامات مثبت در صنایع رقم بخورد.

پیله͏ چی در پایان بیان کرد: در گذشته فرار نخبگانی داشتیم و اکنون فرار شرکت͏های نخبگانی اتفاق می͏افتد که لازم است در این حوزه نظام مسائل دسته͏ بندی شود و مشکلات رفع گردد تا شاهد این موارد نباشیم؛ همچنین باید پیشرفت͏ های به دست آمده در جامعه عنوان شود تا پمپاژ امید به جوانان صورت گیرد و شاهد ایجاد انگیزه در جوانان باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا