چگونه درد سیاتیک را مهار کنیم؟

چند روزی است که درد زیادی در ناحیه پایین کمر و پشت ران پای خود احساس می کنم. آیا این درد مربوط به سیاتیک است؟ برای تسکین این درد باید چه اقدامی انجام دهم؟

عصب سیاتیک بلند ترین عصب بدن است که از پشت لگن آغاز شده و تا انتهای پا امتداد می یابد. به دردهایی که در مسیر این عصب بزرگ بروز می کنند، سیاتالژی یا همان درد سیاتیک می گویند. درد سیاتیک معمولا با درد پایین کمر، درد مداوم باسن یا درد یکی از پاها، درد پشت ران به سمت پایین و … خود را نشان می دهد.

شایعه ترین علت درد سیاتیک بیرون زدگی دیسک و فشار روی عصب در ناحیه کمر است از اینرو ضرورت دارد افراد برای تشخیص علت به نزد پزشک متخصص مراجعه کنند. پزشک پس از معاینه و در صورت لزوم با تجویز MRI و انجام تست نوار عصب می تواند تشخیص دهد که این درد مربوط به دیسک یا علل دیگر است و بر اساس تشخیص عامل درد، درمان را شروع کند.

در مواردی که درد سیاتیک همراه با سایر مشکلات مانند ضعف شدید عضلات پا یا اختلال در راه رفتن یا اختلال در کنترل ادرار و مدفوع نباشد، پزشک معالج ممکن است درمان های مانند کمپرس سرد و گرم به تناوب، مصرف مسکن های ضد التهاب و غیر استروئیدی، فیزیوتراپی و یادگیری تمرین های کششی و تقویت کننده عضلات، استفاده از کمربند طبی یا بریس، تزریق استروئید در اپیدورال و طب سوزنی  را نیز در کنار درمان های دارویی تجویز کند.

*دکتر فتانه اکبری، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا