روز جهانی مننژیت

  • روز جهانی مننژیت

مننژیت بیماری ای است که درآن غشاء (مننژ یا meninges) اطراف مغز و نخاع ملتهب می شود. ورم همراه با مننژیت اغلب باعث بروز نشانه های معمول بیماری مننژیت، شامل سردرد، طب و خشکی گردن می شود.

  • كشف واكسن ضد سل ب. ث. ژ

آلبرت لئون شارل كالمت طبيب برجسته و محقق نامدار فرانسوي در 12 ژوئيه سال 1863 ميلادي در شهر «نيس» متولد شد.وی در حالي كه عضو انستيتو پاستور بود موفق به كشف سرم ضد طاعون را شد. «آلبرت لئون شارل كالمت» با كمك «كادميل گرين» دانشمند و محقق فرانسوي، بعد از سال‌ها مطالعه و كوشش در روز 24 آوريل 1927 موفق به كشف واكسن معروف «ب ث ژ »شد.بدين ترتيب، نام اين دو محقق بر روي مشهورترين واكسن بيماري سل، ب ث ژ (BCG يا باسيل كالمت، گرين)، گذاشته شده‌است.

  • از بین رفتن ماهواره امید

ماهواره اُمید، نخستین ماهواره ساخت کشور ایران است که تمام تجهیزاتش در سازمان فضایی ایران طرّاحی و تولید شده‌است.ساخت ماهواره تحقیقاتی «امید» از 15 اسفند 1384 آغاز گردید و طی 2 سال آماده انجام تست‌های مشترک شد.  ماهواره «امید» بامداد 3 فوریه 2009 میلادی (15 بهمن 1387) و در سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب 1357 در مدار فضا قرار گرفت.و در 5 اردیبهشت 1388 با جو غلیظ مناطق غربی آمریکای جنوبی و اقیانوس آرام برخورد کرد و به کار 82 روزه خود پایان داد.

  • تولدجلیل ضیاءپور

جلیل ضیاءپور متولد 5 اردیبهشت 1299بود. وی نقاش، استاد دانشگاه، پژوهشگر و مؤلف ایرانی بود که از او به عنوان «پدر نقاشی مدرن ایران» یاد می‌شود.او جدا از آن که نقاشی پیشرو و پرچمدار نهضت نوگرایی بوده‌است، فعالیت‌های پژوهشی گسترده‌ای را نیز در زمینه مردم‌شناسی، بررسی و شناخت زبان، فرهنگ عامه، پوشاک و نقش‌های زینتی مناطق گوناگون ایران داشته‌است که نتایج آنها به عنوان کتاب مرجع این رشته از علوم هم اینک در دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.وی در 30 آذر 1378 درگذشت.

  • پرتاب تلسکوپ فضایی هابل از شاتل فضایی دیسکاوری (1990)

تلسکوپ فضایی هابل که به اختصار HST تلسکوپی است  در سال ۱۹۹۰ توسط شاتل دیسکاوری در مدار گردش قرار گرفت. نام این تلسکوپ از نام کیهانشناسی به نام ادوین هابل گرفته شد. اگر چه هابل اولین تلسکوپ فضایی نبود ولی یکی از بزرگترین و پرکاربرد ترین‌ها به‌شمار می‌آید. HST یک برنامه مشترک بین ناسا و سازمان فضایی اروپا است.

  • تولد راجر کرنبرگ

راجر کرنبرگ، زیست‌شیمی‌دان آمریکایی و استاد زیست‌شناسی ساختاری در دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد است.کورنبرگ در سال ۲۰۰۶ موفق به دریافت جایزه نوبل شیمی به دلیل مطالعاتش در مورد اطلاعات ژنتیکی منتقل شده دی‌ان‌ای در آران‌ای با نام «اساس مولکولی رونویسی یوکاریوت» شد.

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا