تولید ۴ محصول نانویی صنعت غذایی در مقیاس صنعتی

دکتر بهروز قرآنی، عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه نانو الیاف تولید شده در این پروژه الیافی با قطر کمتر از ۱۰۰ نانومتر است، گفت: زمانی که قطر الیاف پلیمری از میکرومتر به نانومتر کاهش پیدا می‌کند، خصوصیات جالب توجهی در آنها ظاهر می‌شود که از آن جمله می‌توان به افزایش نسبت سطح به حجم، افزایش قابلیت انعطاف پذیری در گروه‌های عاملی سطحی، درهم تنیدگی شبکه لیفی و در نتیجه عملکرد مکانیکی عالی مانند سختی و قدرت کشسانی و کاهش اندازه منافذ اشاره کرد.

وی، ریزپوشانی ترکیبات مؤثره و افزایش فراهمی زیستی آنها، افزایش کارایی قالب‌گیری مولکولی جهت فیلتراسیون، طراحی سنسورها با دقت بالاتر، تولید بسته‌بندی مواد غذایی و مقاوم‌سازی ساختار شبکه‌های ژلی را از جمله کاربردهای نانوالیاف در صنعت غذا نام برد و ادامه داد: به منظور دسترسی به آخرین تحولات علمی و صنعتی در این زمینه، فرصت مطالعاتی صنعتی در شرکت "لکارا" (Le Qara) که در کشور پرو و در زمینه استفاده از فرآیندهای سبز برای تولید محصولات مختلف فعالیت می‌کند، برنامه‌ریزی و اجرا شد.

عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: کسب تجربه صنعتی خارج از کشور و انجام رایزنی‌ به منظور عقد ۲ قرارداد پژوهشی از جمله مهمترین دستاوردهای این فرصت مطالعاتی به شمار می‌روند.

گروه نانو فناوری مواد غذایی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، از جمله گروه‌های تحقیقاتی پیشرو در ایران است که به طور تخصصی و جامع وارد مباحث کاربرد نانوفناوری در حوزه مواد غذایی شده است.

انعقاد قراردادهای پژوهشی با شرکتهای صنعتی داخل کشور، مؤسسه تحقیقاتی نیزو در کشور هلند، مرکز تحقیقات گیاهی و غذایی نیوزلند، مرکز تحقیقات هیدروکلوئید فیلیپس در دانشگاه صنعتی هوبی چین، دانشگاه ساراتوف روسیه، سازمان پژوهش‌های علمی و فناوری ترکیه (TÜBİTAK) و اخذ دو گرنت معتبر پژوهشی از سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی (ISESCO) و آکادمی جهانی علوم (TWAS) نمونه‌هایی از دستاوردهای این گروه پژوهشی است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا