آغاز کشت برنج های تراریخته در کشور

 دکتر بهزاد قره یاضی با بیان اینکه در محصولات تراریخته از هیچ گونه سمی استفاده نمی شود اظهار کرد: علاوه بر سلامت، تراریخته ها از نظر اقتصادی نیز به صرفه اند و محصول بیشتری می دهند.

وی با بیان اینکه بیوتکنولوژی کشاورزی در ایران از جایگاه علمی مناسبی برخوردار است افزود: از حیث تعداد مقالات ارائه شده در منطقه خاورمیانه در رتبه اول هستیم. اما از لحاظ کیفیت مقالات در دنیا هنوز به جایگاه دلخواه دست نیافته ایم.

قره یاضی افزود: ایران سالهاست در زمینه تولید محصولاتی چون واکسن های انسانی و دامی فعال است و در تامین بسیاری از آنها خودکفا شده و واکسن هایی چون فلج اطفال، اوریون، سزخک، سرخجه و ثلات را در داخل تولید می شود.

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران با اشاره به اینکه در زمینه تولید واکسن های دامی نیز موفق عمل کرده ایم گفت: موسسات سرم رازی و انستیتوپاستور در این زمینه پیشگام هستند.

قره یاضی برخی دستاورهای حاصل از زیست فناوری در زمینه کشاورزی را معرفی و اظهار کرد: اکنون بذر اولیه سیب زمینی (مینی تیوبر) از طریق کشت بافت در کشور تولید می شود و قابلیت صادرات هم دارد. هسته اولیه بذر این سیب زمینی ها عاری از بیماری و ویروس هستند.

وی ادامه داد: در زمینه سلولهای بنیادین و حیوانات تراریخته نیز توفیقاتی حاصل شده که بزغاله های 'شنگول'، 'منگول' و 'حبه انگور' از این جمله اند و در شیر آنها مولکولهای بااهمیت پزشکی وجود دارد.

سومین جشنواره زیست فناوری ایران از 31 اردیبهشت تا 2 خرداد ماه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برپا می شود. در این نمایشگاه غرفه ای به برنج تراریخته اختصاص خواهد داشت که بازدیدکنندگان می توانند به آن مراجعه کنند.

سومین جشنواره و همایش زیست فناوری ایران با شعار 'زیست فناوری : امنیت غذایی، سلامت ، محیط زیست و توسعه پایدار توسط ستاد توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا