یک ساعت تاریکی، به مناسبت روز جهانی “ساعت زمین”

خانواده ها و کسب و کار با خاموش کردن چراغ ها و سایر دستگاه های الکتریکی غیر ضروری خود به مدت یک ساعت آن را یادآوری می کنند و آرمان نخست اين اقدام اين است كه آگاهی درباره تغييرات آب و هوايی و نياز به مصرف محتاطانه انرژی در جهان ابقا شود.این رویداد برای اولین بار در سیدنی استرالیا توسط Leo Burnett و صندوق جهانی طبیعت (wwf) در حالی برگزار شد که نزدیک به 2.2 میلیون نفر در آن شرکت کردند و چراغ های غیر ضروری خود را خاموش کردند.بدنال این حرکت شهرهای دیگر دنیا نیز به این رویداد پیوستند و در روز 23 مارچ سال 2008 از ساعت 8:00 شب تا 9:30 این رویداد را به ثبت رسانیدند. خواهد شد.
 
با توجه به یافته های علمی سازمان wwf استرالیا با آژانس تبلیغاتی لئو برنت در سیدنی به بحث و ایده پردازی در مورد تغییرات آب و هوایی اقدام نمودند. این ایده در سال 2006 بزرگتر و پیشرفته تر شد که بعنوان یک تلنگر بزرگ از آن قلمداد شد. Wwf استرالیا بهمراه شهردار سیدنی و یک کمپانی بزرگ چندرسانه ای توافق کردند که از این رویداد حمایت کنند و در سال 2007 ساعت زمین در 31 مارچ ساعت 7:30 در سیدنی استرالیا برگزار گردد.

 

ساعت زمین تهران

شهرداری تهران برای هفتمین سال متوالی با خاموشی المان های مهم شهری در برنامه جهانی ساعت زمین شرکت می کند. به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، دکتر محمد مهدی گلمکانی رئیس مرکز مدیریت محیط زیست با اشاره به پیام امسال ساعت زمین با عنوان "با خاموشی نمادین ظرفیت های اجتماعی را جهت کنترل تغییرات اقلیمی تقویت نماییم " ، گفت: امیدواریم امسال با استفاده از ظرفیت کانون های محیط زیست و مشارکت آگاهانه شهروندان مراسم ساعت زمین را متفاوت تر از سال های گذشته برگزار نماییم. وی در ادامه خاطر نشان ساخت: طرح ساعت زمین از سال 2007 میلادی آغاز شد و شهرداری تهران از سال 2011 به این طرح جهانی پیوست و با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مسئولین نمادهای مهم شهری و مردم روشنایی های اضافه خود را به نشانه صرفه جویی در مصرف انرژی و کنترل تغییرات آب و هوایی خاموش می کنند. گلمکانی در ادامه گفت: طرح ساعت زمین در کشورها از استقبال خوبی بین شهروندان و مسئولین مواجه شده و از 35 کشور در سال 2008 به 178 کشور در سال 2016 رسیده است.

برج میلاد و پل طبیعت در ساعت زمین خاموش می‌شوند

رئیس مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت:  مناسبت مراسم ساعت زمین چراغ‌های پل طبیعت و برج میلاد و تمام المان‌های مهم شهری تهران از ساعت ۲۰و ۳۰ دقیقه تا ۲۱ و ۳۰ دقیقه خاموش می‌شود.
 

به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت نيرو (پاون)، از سال 1970 هر سال 22 آوريل به عنوان «روز زمين» (ساعت زمین) جشن گرفته مي‌شود.

در حال حاضر اين روز به عنوان «روز بين المللي مادر زمين» شناخته مي‌شود و در بسياري از كشورهاي جهان از جمله ايران مردم براي محافظت از زيبايي‌هاي سياره براي نسل آينده سعي مي‌كنند تا در آن روز به مدت يك ساعت تمام لامپ‌ها و وسايل الكتريكي به ويژه در مراكز عمومي را خاموش كنند.

اين رويداد جهاني از جانب صندوق جهاني طبيعت سازماندهي شده و هدف از آن آگاهي درباره تغييرات آب و هوايي و نياز به مصرف محتاطانه انرژي در جهان است.

ساعت زمين نخستين بار ازجانب روزنامه سيدني «مورنينگ هرالد» در سال 2007، زماني مطرح شد كه 2.2 ميليون نفر از ساكنين سيدني اقدام به خاموش كردن چراغ‌هاي غيرضروري كردند.

پس از اين اقدام شهر سيدني استراليا، هر سال تعداد بيشتري از شهرهاي جهان اين روز را گرامي داشتند و به آن پيوستند.

نخستين گراميداشت ساعت زمين در ايران در سال 1390 و با خاموشي چراغ‌هاي برج ميلاد در تهران انجام شد و تاكنون نيز ايران در 5 برنامه متوالي براي پاسداشت اين روز مشاركت فعال داشته است.

پيش بيني مي‌شود امسال با توجه به جدي شدن مباحث تغيير اقليم در جهان و با توجه انعقاد «قرارداد پاريس»، روز جهاني «ساعت زمين» با استقبال تعداد بيشتري از شهرها و روستاهاي جهان روبرو شود و وزارت نيرو نيز در اين حركت جهاني همراهي خواهد داشت.

اين برنامه امسال در روز شنبه 5 فروردين 96 از ساعت 20.30 تا 21.30 اجرا خواهد شد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا