روبات سیار 'مدریک' ساخته شد

اسماعیل قره خانی مدیر فنی این شرکت دانش بنیان روز یکشنبه در گفت وگو باایرنا با بیان اینکه مدریک در ایران باستان به معنای پسر باهوش بوده است، افزود: این روبات سیار بسیار هوشمندانه عمل می کند و تمام مواردی که در خانواده روبات سیار یا موبایل روبات به آن نیاز است، در این روبات وجود دارد.
وی بیان کرد: این روبات می تواند اطراف خود را با سنسورهای سونار ببیند و زمانی که مسیر به آن داده می شود تا حرکت کند اگر مانعی جلوی راهش باشد آن را تشخیص می دهد و مانع را دور می زند؛ همچنین این روبات سنسورهای موقعیت یاب (جی پی اس) و قطب نما دارد و تمام آنچه که نیاز است موقعیت خود را گم نکند و بفهمد در کجا قرار دارد، در آن وجود دارد.
قره خانی با بیان اینکه اقدامات جدیدی از جمله همکاری روبات ها با همدیگر درحال شکل گیری است، افزود: این روبات از طریق شبکه ای به رایانه مرکزی که فرمان را برای روبات می فرستد، وصل می شود و به این طریق می توان چند روبات را به طور همزمان روشن و مدیریت کرد.
وی گفت: بر اساس بستر نرم افزاری که در این روبات ایجاد شده است، اینگونه روبات ها می توانند از طریق شبکه به هم وصل شوند و هر کدام با آی پی خود از طریق شبکه با رایانه مرکزی ارتباط داشته باشند؛ این ویژگی قابلیت تبدیل شدن این روبات به روبات صنعتی و یا حتی نظامی را نیز فراهم کرده است.
قره خانی با اشاره به اینکه یکی از مشتریان این روبات مراکز تحقیقاتی و پژوهشی هستند، افزود: مهمترین تفاوت این روبات با مشابه خارجی، این است که ساختار برنامه نویسی نمونه های خارجی بسته است و دانشجویان به لایه های برنامه نویسی روبات دسترسی ندارند، اما روبات مدریک در نرم افزار ساختار باز تهیه شده و دانشجو به تمام قسمت های روبات می تواند دسترسی داشته باشد و با آن کارکند.
وی گفت: دانشجو می تواند هر برنامه ای که می خواهد روی این روبات پیاده کند، در این روبات هیچ چیزی از قسمت هوش مصنوعی آن مخفی نشده است و همه بخش های آن در دسترس دانشجو قرار دارد.
قره خانی با بیان اینکه ادعا نداریم روبات مدریک از لحاظ هوشی کامل است، افزود: هیچ فردی در دنیا نمی تواند ادعا کند که روبات آن از هوش کاملی برخوردار است، اما هوش روبات مدریک می تواند هر سال با توجه به نیاز مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کاملتر شود.





