مرگ لویی پاستور

 در زندگی اولیه لویى، چیز غیرعادی که حاکی از نبوغ وی باشد مشاهده نشد و در شیمی نیز شاگرد متوسطی به شمار می‏رفت. پاستور در سال 1847م موفق به اخذ دکترا در رشته علوم طبیعی گردید و سال بعد به عنوان استاد شیمی دانشگاهِ اسْتراسْبورْگْ برگزیده شد. وی در سال 1857م عهده‏دار ریاست دانشکده علوم در شهر لیل فرانسه گردید. وی در عین پذیرش مسئولیت‏ها به مطالعات و تحقیقات خود ادامه می‏داد تا این‏که در 1873م عضو آکادمی پزشکی فرانسه شد.

لویى پاستور پس از تحمل رنج هفده سال تحقیق و مطالعه در آزمایشگاه توانست موفقیت بزرگی در پیشرفت شیمی، پزشکی و صنعت که سود آن نصیب همه جامعه بشری گردید، به دست آوَرَد. پاستور با کشف مهم خود، مبنی بر شناسایى باکتری‏های زیان‏آور به عنوان عامل بیماری‏ها، جان مردم بی‏شماری را از مرگ نجات داد. او ثابت کرد که عمل تخمیر و کپک زدن غذاها به دلیل فعل و انفعالات شیمیایى نیست بلکه بر اثر وجود موجودات زنده ذره بینی می‏باشد. این کشفیات او دانشِ مدرنِ میکروب‏شناسی را پایه ریزی کرد و در عین حال، پاستور را به این نتیجه رساند که می‏توان میکروب‏ها را با حرارت معتدل نابود کرد.

وی این شیوه را برای جلوگیری از فساد شیر و برخی مایعات به کار برد. پاستور هم‏چنین داروی ضد بیماری سیاه زخم در حیوانات را کشف کرد و پس از آن سِرُم ضد هاری را به دست آورد. او درباره مایه‏کوبی گوسفند و گاو در برابر بیماری کُشنده سیاه‏زخم دریافته بود که اگر حیوان را با نوع ضعیف شده کشت آن بیماری مایه‏کوبی کنیم در برابر بیماری اصلی مصونیت پیدا خواهد کرد.

این پزشک شهیر در سال 1888م انیستیتو پاستور رابه منظور تولید سرم مزبور تأسیس کرد که درحال حاضر این مؤسسه با صدها شعبه در جهان، برخی امور مربوط به بهداشت مواد غذایی و ساخت واکسن‏ها و سرم‏ها را برعهده دارد. لویی پاستور سرانجام در 28 سپتامبر سال 1895م در 73 سالگی درگذشت و با احترام فراوان در انیستیتوی پاریس به خاک سپرده شد.

 

 

منبع:راسخون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا