روشی جدید برای از بین بردن تومورهای سرطانی

سلول های سرطانی به دلیل فرار از تشخیص توسط سیستم ایمنی بدن مشهور هستند و این امر درمان آنها را دشوار می کند. اما یک نوع جدید امیدوارکننده از سلول های T مهندسی شده ژنتیکی می تواند به طور موثر تومورهای سرطانی جامد را از بین ببرد.

به گزارش سیناپرس، سلول های T کشنده بخش مهمی از پاسخ ایمنی هستند. این سلول ها محافظان بدن هستند و به طور فعال برای مسائلی مانند عفونت ها و سایر بیماری ها در بدن گشت زنی می کنند. سلول‌های T گیرنده‌های سطحی دارند که مهاجمان خارجی و سلول‌های غیرطبیعی را شناسایی کرده و به آنها متصل شده و آنها را از بین می ‌برند.

سلول ‌های سرطانی می ‌توانند از شناسایی توسط سلول‌های T فرار کنند که نابودی آنها را دشوار می ‌کند. اما راهی وجود دارد که می ‌توان سلول‌های T بدن را برای شناسایی و حمله به سلول‌های سرطانی آموزش داد. یک رویکرد استفاده از سلول‌های T گیرنده آنتی ژن کایمریک (CAR) است، سلول‌های مهندسی شده ژنتیکی با گیرنده‌ای جدید که به آنها اجازه می‌ دهد به سلول‌های سرطانی متصل شده و آن‌ها را از بین ببرند.

به گفته محققان، سرطان های مختلف انواع مختلفی از آنتی ژن ها دارند و هر نوع ایمونوتراپی با سلول T CAR برای مبارزه با یک آنتی ژن سرطانی خاص طراحی شده است. برای مثال سلول های T CAR برای درمان لوسمی لنفوسیتی مزمن (CLL) و لنفوم غیر هوچکین، با میزان موفقیت ۳۵ تا ۷۰ درصد  استفاده شده اند، اما در درمان تومورهای سرطان جامد کمتر موفق بوده اند.

اکنون، محققان مرکز سرطان پیتر مک کالوم در استرالیا، اثربخشی نوع جدیدی از سلول T CAR را در درمان تومورهای جامد آزمایش کرده ‌اند. پل نیسون پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: در حالی که درمان با سلول‌های T CAR در برخی از انواع سرطان‌های خون مانند لوسمی، لنفوم و میلوما تأیید شده، موفقیت سلول‌های T-CAR در سرطان‌های جامد محدود است. این موضوع به دلیل عواملی از جمله گسترش ضعیف سلول T CAR، پایداری و خستگی در هنگام مبارزه با تومور است.

در این پژوهش، محققان از یک سلول T جوان تر که بیشتر شبیه سلول های بنیادی است به عنوان جایگزین استفاده کردند. این سلول‌ها که سلول‌های CAR T مانند T نامیده می ‌شوند، توانایی افزایش یافته برای تولید مثل در هنگام حمل گیرنده CAR دارند و برای مدت طولانی در بدن باقی می‌ مانند. آزمایش با سلول های جدید نتایج امیدوارکننده ای به همراه داشت.

پژوهشگران توضیح می دهند: نکته مهم این است که این سلول‌های T مانند CAR عملکرد ضد تومور را در ظرف کشت و در چهار مدل پیش بالینی بهبود بخشیده ‌اند. در واقع، آن‌ ها تومورهای جامد را کاملاً ریشه کن کردند.

برای تشخیص سلول‌های طبیعی از سلول‌های خارجی، سیستم ایمنی از پروتئین‌های بازرسی کننده روی سلول‌های ایمنی استفاده می ‌کند که مانند کلیدهایی عمل است که باید برای شروع پاسخ ایمنی روشن یا خاموش شوند. داروهای آنتی بادی مونوکلونال را می توان برای هدف قرار دادن این پروتئین های بازرسی کننده طراحی کرد و اگرچه مستقیماً سلول های سرطانی را از بین نمی برد، اما به سیستم ایمنی کمک می کند تا بهتر به سلول های سرطانی حمله کند.

به گزارش سیناپرس، محققان می‌ توانند سلول‌های T کاملاً کاربردی را به جای ۱۴ روز استاندارد در ۶ روز تولید کنند که این روش را مقرون ‌به ‌صرفه و مقیاس‌پذیر می ‌کند. پژوهشگران امیدوارند که نسل بعدی سلول های T را در آزمایشات بالینی بر روی بیماران اطفال مبتلا به سرطان خون که درمان آن ها دشوار است، قبل از درمان انواع دیگر سرطان، آزمایش کنند.

شرح کامل این مطالعه در Science Translational Medicine منتشر شده است.

مترجم: سامیه خسروی زاده

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا