رژیم های غذایی کم فیبر، عامل سرطان پروستات

حمید راسخی در گفتگو با خبرگزاری سیناپرس، پروستات را به عنوان شایع ترین سرطان در بین مردان عنوان کرد و افزود: شیوع این بیماری در بین مردان سیگاری و افرادی که دارای چاقی شکمی و سابقه خانوادگی این بیماری هستند، بیشتر است و رژیم های غذایی کم فیبر، با گوشت قرمز فراوان و دارای چربی های اشباع نیز از عوامل خطر سرطان پروستات محسوب می شوند.

وی اظهارکرد: مصرف متعادل غذا، کاهش مصرف لبنیات پرچرب، تبعیت از رژیم های غذایی آسیایی یا مدیترانه ای ممکن است از سرطان پروستات جلوگیری کند.

عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور عوامل حفاظتی و پیشگیری از سرطان پروستات را شامل سبزیجات آلیوم (سیر، پیازچه، پیاز، پیازچه و تره فرنگی)، سبزیجات خانواده کلم، زنجبیل، غلات، آجیل، چای سبز، رژیم کم چرب، فعالیت بدنی و ورزش، سویا، رژیم های گیاهخواری، ویتامین D، ویتامین E(گردو، دانه کنجد، ذرت و روغن های کنجد)، روی و ماهی اعلام کرد.

راسخی ادامه داد: ماهی موجود در رژیم غذایی مدیترانه ای و همچنین اسیدهای چرب امگا 3 موجود در رژیم غذایی ممکن است در برابر سرطان کشنده پروستات محافظت کنند ،این درحالی است که مکمل‌ های رژیمی چنین عملکردی ندارند و حتی ممکن است اثر تشدید کنندگی بر سرطان داشته باشند. بنابراین باید از مصرف ویتامین ها یا سایر مکمل ها به منظور پیشگیری از سرطان پروستات خودداری کرد. وی سطوح پایین سلنیوم، روی و سطوح بالای مس، آهن و منگنز با خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط دانست.

مداخلات تغذیه ای در درمان سرطان پروستات

عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشوردرباره مداخلات تغذیه ای در درمان سرطان پروستات، اظهارکرد: اطمینان از دریافت کافی کالری و پروتئین و اجتناب از مصرف زیاد کالری، رعایت رژیم غذایی مناسب و رسیدن به وزن مناسب، دریافت منابع غذایی ویتامین C و روی(Zn) پس از عمل جراحی به منظور بهبود سریع زخم ها و همچنین دریافت غذاهای غنی از سلنیوم، کنترل دریافت نمک و سدیم در صورت مصرف داروهای کورتون، افزایش استفاده از میوه ها و سبزیجات، به ویژه سبز و زرد نارنجی، و منابع اسید فولیک، افرایش مصرف فرآورده های گوجه فرنگی و میوه های هندوانه، گریپ فروت قرمز و توت فرنگی، لوبیا، سویا، عدس، توفو، تمپه، آجیل سویا، شیر سویا و میوه های خشک از مداخلات تغذیه ای مناسب در درمان سرطان پروستات است.

راسخی در ادامه خاطرنشان کرد: با داشتن یک برنامه غذایی مناسب و کم کردن مصرف موادغذایی مضرهمچون چربی ها، گوشت قرمز و مصرف بیشتر سبزیجات و حبوبات می توان خطر ابتلا سرطان پروستات را کاهش داد. چرا که برخورداری از تغذیه مناسب می تواند یکی از راه های موثر برای پیشگیری از سرطان پروستات باشد.

گزارش :نازنین جوادیه

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا