روز جهانی ستاره شناسی

  • روزجهانی ستاره شناسی

امسال روزجهانی ستاره شناسی مصادف با روز شنبه ۱۳ اردیبهشت و هفته جهانی را از ۸ تا ۱۴ اردیبهشت ماه است.دانش ستاره شناسی کهن و به قدمت تاریخ بشر است.

  • درگذشت جولیو ناتا

۳۸ سال پیش در چنین روزی (۲ می سال ۱۹۷۹)، جولیو ناتا، شیمیدان برجسته‌ ایتالیایی فوت کرد. شهرت این دانشمند بزرگ به خاطر دستاوردهای علمی وی در خصوص پلیمرها است.جولیو ناتا در سال ۱۹۳۳، استاد تمام رشته‌ شیمی دانشگاه پاویا شد و تا سال ۱۹۳۵ در آنجا باقی ماند تا اینکه به‌عنوان استاد تمام رشته فیزیک شیمی دانشگاه رم انتخاب شد.

وی در این دوران ریاست تعدادی مؤسسه تحقیقاتی در رشته فیزیک شیمی را بر عهده گرفت و در همین دوران به‌صورت اتفاقی با دکتر کارل زیگلر آلمانی آشنا شد و بهبودی که وی در روش زیگلر ایجاد کرد و به کاتالیزور زیگلر-ناتا مشهور است، تبدیل به بزرگ‌ترین دستاورد علمی وی شد که جایزه‌ی نوبل شیمی سال ۱۹۶۳ را برای وی و دکتر زیگلر به همراه داشت.

  • درگذشت جان اکلس

سر جان کارو اکلس متولد ۲۷ ژانویهٔ ۱۹۰۳ است. وی یک دانشمند در زمینه علوم اعصاب اهل استرالیا بود. وی همچنین برنده جوایزی همچون جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی شده است.وی در ۲ مه ۱۹۹۷ درگذشت.

  • در گذشت لئوناردو داوینچی

لئوناردو داوینچی هنرمند شهیر ایتالیایى، در 14 اوت 1452م در دهکده وینچی در نزدیک شهر فلورانس ایتالیا به دنیا آمد و به زودی نبوغش در زمینه ‏های گوناگون هنری آشکار شد. از داوینچی آثار بسیاری برجای مانده ولی اکثراً ناقص و نیمه ‏تمامند زیرا وی با چنان شتابی در عرصه علوم و فنون جولان می‏کرد که فرصت تکمیل آنها را نمی‏یافت. با این حال از جمله تابلوهای نقاشی او شام آخر و لبخند ژوکوند است که مهم‏ترین و زیباترین اثر اوست. هم‏چنین ساختمان کلیسای جامع میلان، از برجسته‏ترین آثار معماری داوینچی است. لئوناردو داوینچی سرانجام در 2 مه 1519م در 67 سالگی درگذشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا