در سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی چاق نشوید

یافتههای جدید پژوهشگران نشان میدهد افزایش وزن و چاقی در سالهای بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی بسیار خطرناک بوده و خطر مرگ ناگهانی را بسیار بیشتر میکند. از سوی دیگر کاهش ناگهانی وزن در سنین پیری نیز به همین میزان خطرناک است.
در گزارش نهایی این تحقیقات عنوانشده است: «بر اساس تحقیقات انجامشده؛ مشخص شد تنظیم وزن در دوران جوانی و پیشگیری از افزایش وزن در این دوره، اهمیت زیادی در پیشگیری از وقوع مرگ زودرس دارد.»
پژوهشگران این تیم تحقیقاتی به بررسی ارتباط بین اضافهوزن و آمار مرگ و میر در سنین مختلف پرداخته و برای انجام آنالیزهای خود از دادههای تحقیق ملی مرکز بهداشت و تغذیه ایالاتمتحده آمریکا (NHANES) استفاده کردند، این تحقیقات بر اساس آمارهای رسمی اخذ شده در سالهای حدفاصل ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۴ و سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۴ انجام شد که شامل مصاحبهها، معاینات جسمی و نمونههای خون برای ارزیابی سلامت شهروندان آمریکایی بود.
محققان دریافتند، افرادی که در طول سالهای جوانی و بهطور خاص در فاصله ۲۰ تا ۳۰ سالگی اضافهوزن را تجربه کرده و چاق میشوند، به میزان بیشتری در خطر مرگهای ناگهانی هستند. از سوی دیگر این یافتهها نشان میدهد کاهش ناگهانی وزن در سالهای بعد از میانسالی نیز برای بدن مناسب نبوده و میتواند خطر مرگهای پیشبینینشده و ناگهانی را به میزان زیادی افزایش دهد.
تجزیهوتحلیل آنها شامل بررسی اطلاعات بیش از ۳۶ هزار نفر در سنین ۴۰ سال و بالاتر و از طریق اندازهگیری وزن و قد بدن در شروع مطالعات و فراخوانی وزن در بزرگسالی همین افراد (۲۵ سال) و میانسالی آنها (با میانگین سنی ۴۷ سال) بود. بهاینترتیب وزن و شاخص توده بدنی تمامی این افراد از سالهای کودکی تا میانسالی موردبررسی قرار گرفت.
یافتههای این پژوهش نشان میدهد حدود ۱۰ هزار و پانصد مورد مرگومیر ناشی از عوامل مختلف و بهطور خاص بیماریهای قلبی برای افراد موردمطالعه در طول سالهای تحقیق رخ داد. محققان همچنین دریافتند، افرادی که در طول سالهای جوانی و بهطور خاص در فاصله ۲۰ تا ۳۰ سالگی اضافهوزن را تجربه کرده و چاق میشوند، به میزان بیشتری درخطر مرگهای ناگهانی هستند.
از سوی دیگر این یافتهها نشان میدهد کاهش ناگهانی وزن در سالهای بعد از میانسالی نیز برای بدن مناسب نبوده و میتواند خطر مرگهای پیشبینینشده و ناگهانی را به میزان زیادی افزایش دهد.
شرح کامل این پژوهش و یافتههای بهدستآمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی BMJ منتشرشده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
مترجم: فاطمه کردی
No tags for this post.