کاهش حس بویایی می تواند اولین نشانه آلزایمر باشد

مطالعات محققان کلینیک مایو با بررسی حدود هزار و 500 داوطلب با میانگین سنی 79.5 سال نشان می دهد که ارتباط مستقیمی بین کاهش حس بویایی و وجود پلاک و گره در پیاز بویایی و بخش هایی از هیپوکامپ وجود دارد و این نشانگر می تواند یکی از نخستین علایم ابتلا به بیماری زوال عقل و آلزایمر باشد.
این واقعیت بر مبنای تغییرات عصبی در پیاز بویایی و مناطقی از مغز که مسئول حافظه و حس بویایی هستند توصیف می شود.
علایم آلزایمر در قشر آنترورینال و هیپوکامپ مغز می تواند منجر به محدود کردن توانایی ذخیره و بازیابی حافظه بو شود و این حس را محدود کند.
محققان معتقدند که با استفاده از نشانگرهای بویایی می توان بیماری را در مراحل اولیه تشخیص داد و از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار فرد می شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر کاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می کند و به این ترتیب انتقال پیام های عصبی مختل می شود. دلیل این بیماری همیشه کهولت سن نیست و عوامل ژنتیکی، سکته مغزی و شوک عاطفی نیز می توانند منجر به این بیماری شوند. 
به گزارش ایرنا از هلث، در حال حاضر 46.8 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال 2050 میلادی، به 131.5 میلیون نفر، به ویژه در کشورهای در حال توسعه می رسد. نتایج این تحقیقات در نشریه JAMA Neurology منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا