درگذشت دکتر سیدجمال سادات گوشه

  • درگذشت دکتر سیدجمال سادات گوشه

دکتر سیدجمال سادات گوشه متولد ۱۳۰۹ در تهران بود.وی عنوان اولین جراح دست میکروسکوپی ایران را ازآن خودکرده بود. وی دارای فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی و جراحی ترمیمی دست و دکتری پزشکی بود. دکتر سادات گوشه عضو افتخاری فرهنگستان علوم پزشکی ایران و مشاور علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بود.
از جمله مواردی که در کارنامه علمی و اجرایی شادروان دکتر سادات گوشه  مشهود است می توان به مدیر گروه جراحی پلاستیک و ترمیمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رئیس بخش جراحی و موسس بیمارستان سنندج، رئیس مرکز تحقیقات و درمان، مدیر و موسس بخش جراحی ترمیمی دست و جراحی میکروسکوپی اشاره کرد.
وی همچنین رئیس بخش جراحی ترمیمی، موسس بخش جراحی ترمیمی دست و جراحی میکروسکوپی بیمارستان شهدای تجریش و بیمارستان مسیح دانشوری، کارشناس مشاور جراحی پلاستیک و ترمیمی سازمان پزشکی قانونی و رییس افتخاری هیات مدیره انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران بوده است.اطلاق عنوان ممتاز سمپوزیوم .C.F.M از انستیتو جراحی فک و صورت ایران (۱۳۶۹)، نشان شوالیه آکادمیک از دولت فرانسه (۱۹۹۵)، اعطای عنوان پیشکسوت جراحی دست از سوی فدراسیون بین المللی انجمن های جراحی دست (۲۰۰۱) و دریافت نشان لژیون دونور (۲۰۰۵) از دیگر افتخارات زنده یاد استاد دکتر سید جمال سادات گوشه است.
همچنین از آثار علمی و تالیفات این استاد فقید و فرزانه می توان به تالیف ۱۳ کتاب؛ ۱۴۳ مقاله فارسی و ۸۱ مقاله انگلیسی اشاره کرد.پروفسور سادات گوشه از چهره های معروف و شناخته شده عرصه پزشکی بین المللی و استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، روز جمعه ۱۸ دی ماه 1394اثر خونریزی مغزی از دنیا رفت.

  •  کشف چهار ماه بزرگ مشتری توسط گالیله

مشتری چهار ماه بزرگ و تعدادی ماه های کوچک تر دارد. گالیله ستاره شناس ایتالیایی چهار تا از بزرگ ترین ماه های مشتری را در سال ۱۶۱۰ با استفاده از یک تلسکوپ کشف کرد. این ماه ها که به ماه های گالیله مشهورند عبارتند از یو، اروپا، گانیمد، و کالیستو.ماه های مشتری بر اساس فاصله شان از مشتری عبارتند از: متیس، آدراسته آ، آمالته آ، تب، یو، اروپا، گانیمد (بزرگ ترین ماه)، کالیستو (ماه بزرگ دوم)، لدا (کوچک ترین ماه)، هیمالیا، لیسیته آ، الارا، آنانک، کارم، پاسیفا، سینوپ و بسیاری از ماه هایی که اخیراً کشف شده اند و نامی برایشان انتخاب نشده است.گالیله قمرهای مشتری را در ۷ ژانویه سال ۱۶۱۰ کشف کرده بود و با این حساب کشف ماریوس نسبت به کشف او تقدم دارد.

  • درگذشت آلفرد کاستلر

آلفرد کاستلر  متولد ۳ مه ۱۹۰۲ بود.وی فیزیکدان فرانسوی بود.پس از پایان تحصیلات خود تدریس فیزیک در دبیرستان را شروع کرد پس از آن تا سال ۱۹۴۱ مشغول تدریس در دانشگاه بوردو شد.در سال ۱۹۶۶ برای گسترش راهکارهای اپتیکی برای تحقیق در مورد تشدید هرتزی در اتم‌ها موفق به دریافت جایزه نوبل در فیزیک شد.وی  ۷ ژانویه ۱۹۸۴درگذشت.

  • درگذشت ولادیمیر پریلاگ

ولادیمیر پریلاگ  متولد ۲۳ ژوئیه ۱۹۰۶بود. وی شیمیدان کروات و برنده جایزه نوبل شیمی سال ۱۹۷۵ بود. او در طول زندگی خود در سه کشور کرواسی و جمهوری چک و سوئیس به کار و اقامت پرداخت.پریلاگ به همراه جان کارنفورت برنده جایزه نوبل شیمی سال ۱۹۷۵ شد. انجمن نوبل «به خاطر کمک او به دانش استریوشیمی مولکول‌ها و واکنش‌های آلی» این جایزه را به او اهدا کرد.وی  ۷ ژانویه ۱۹۹۸درگذشت.

  • درگذشت نیکولا تسلا

نیکولا تسلا متولد ۱۰ ژوئیه ۱۸۵۶ در امپراتوری اتریش بود. وی مخترع، مهندس برق و مهندس مکانیک صربی الاصل آمریکایی است. وی بیشتر به دلیل سهمش در طراحی سیستم نوین برق‌رسانی براساس جریان متناوب (AC) شناخته می‌شود.
تسلا از اینکه جریان متناوب برای اولین بار در صندلی الکتریکی به منظور اعدام قرار گرفت بسیار ناراحت بود. وی همچنین طراح تولید برق در آبشار نیاگارا نیز بود. به پاس خدمات وی یکای SI میدان مغناطیسی را با تسلا نشان می‌دهند.وی  ۷ ژانویه ۱۹۴۳ در نیویورک درگذشت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا