گردهمایی شکوهمند پژوهشگران و صاحبان صنایع

مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با حضور وزیر علوم، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزیر دفاع و روسای دانشگاه ها، مراکز علمی و انجمن های مرتبط برگزار شد.
حمایت وزارت علوم از تجاری‌سازی فناوری های ساخت ایران

در ابتدای این مراسم مسعود برومند معاون پژوهش‌وفناوری وزارت علوم ضمن بیان اینکه با برگزاری این نمایشگاه تجاری‌سازی محصولات فناورانه توسعه پیدا میکند،گفت: ۱۹۹واحد فناور و دانشگاهی در نمایشگاه شرکت کردند و صد سرمایه‌گذار نیز حضور دارند.
برومند خاطرنشان کرد: فناوری‌ها در همه حوزه‌ها از جمله انرژی، آب، سلامت، بیوتکنولوژی، محیط زیست در این دوره از نمایشگاه ارائه شده است.
وی تصریح کرد: نمایشگاه تقاضامحور "تستا" توسط شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) برگزار می‌شود که می‌تواند محلی برای عرضه تقاضا باشد تا به واسطه فناوری‌های داخلی در آینده برطرف شود.
برومند با اشاره به اینکه نوزدهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری زمینه سرمایه‌گذاری و اشتغال دانش‌بنیان را فراهم می‌کند،گفت: در کشور نیاز داریم طرح‌های کسب و کار دارای توجیه اقتصادی توسعه پیدا کند، از این رو طرحی مبنی بر اعطای گرنت را در نظر گرفته‌ایم.
وی تاکید کرد: این گرنت مجموعا به میزان دو و نیم میلیارد تومان و حداکثر برای هر طرح ۲۵۰ میلیون تومان اختصاص می‌یابد.
برومند گفت: همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی در این دوره از نمایشگاه درصدد برآمده است تا سهم موثری در فروش شرکتها داشته باشد.
معاون پژوهش‌وفناوری وزیر علوم افزود: 70 درصد هزینه‌های تجاری‌سازی با بهره یازده درصد را صندوق نوآوری و شکوفایی برای سرعت دادن به تجاری‌سازی طرح‌ها در نظر گرفته است.
بنا به گفته وی ۴۰ درخواست امضای تفاهم‌نامه در ابتدای نمایشگاه تایید شده است.

ارزیابی محصولات بر اساس سطح ذاتی فناوری و میزان داخلی سازی محصولات انجام می شود

در ادامه معاون نوآوری و تجاری‌سازی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به حمایت‌های معاونت علمی در این نمایشگاه، اظهار کرد: معاونت علمی ریاست‌جمهوری بخشی از هزینه خرید مراکز علمی و پژوهشی دولتی را بر اساس سطح‌بندی محصولات پرداخت می‌کند.
پیمان صالحی ادامه داد: محصولات سطح اول که برای اولین بار در کشور تولید شده‌اند ۵۰ درصد، سطح اول عادی ۴۰ درصد، سطح دوم ۲۵ درصد، سطح سوم ۱۰ درصد و سطح چهارم بدون حمایت خواهند بود.
وی داد: ارزیابی و سطح‌بندی محصولات بر اساس سطح ذاتی فناوری و میزان داخلی سازی محصولات انجام می‌شود.
صالحی در ادامه افزود: در نظر داریم تسهیلات لیزینگی ۸ تا ۱۰ درصد را برای خریداران بخش خصوصی از محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص دهیم. این لیزینگ توسط خط اعتباری ۲۰ میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی از طریق صندوق توسعه فناوری نانو پرداخت می‌شود.
وی با اشاره به اینکه برای تشویق شرکت‌ها به فروش بدون یارانه معاونت و ارائه تخفیف مناسب به خریداران که مشمول حمایت‌ها نمی‌شوند هم ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات وام با کارمزد کم توسط صندوق توسعه فناوری نانو پرداخت می‌شود، گفت: خریداران می‌توانند "خریداران حقوقی خصوصی"، "موسسات آموزشی و پژوهشی"، "غیر انتفاعی"، "بیمارستان‌ها"، "آزمایشگاه‌های خدماتی و تحقیقاتی"، "شرکت‌های دانش بنیان" و "شرکت‌های مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد" باشند.
صالحی افزود: با همکاری معاونت امور بین‌الملل معاونت علمی و بخش بین‌الملل وزارت علوم قصد داریم بازار بین‌المللی برای فناوری‌های ارائه شده در نمایشگاه داشته باشیم.

حجم اقتصاد دانش بنیان در حال افزایش است
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار گفت : با تمام مشکلات و چالش‌های اقتصادی، حجم اقتصاد دانش‌بنیان به شدت در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه فروش شرکت‌های دانش‌بنیان روند افزایش را نشان می‌دهد، اظهار کرد: این امر نشان می‌دهد که شرکت‌های دانش‌بنیان بخش پویایی هستند.
ستاری ادامه داد: امروز پارک‌های علم وفناوری و مراکز رشد در دانشگاه‌ها توسعه یافته‌اند، ولی باید فناوری‌هایی که از سوی این شرکت‌ها تولید می‌شوند، به زندگی مردم وارد شده تا آنها از شیرینی و حلاوت این فناوری‌ها بهره‌مند شوند.
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور بیان کرد: این دو نمایشگاه بزرگترین نمایشگاه فناوری در کشور محسوب می‌شوند که این دوره از نمایشگاه با همکاری و هماهنگی دو نهاد معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و وزارت علوم برگزار شده و امیدواریم خروجی خوبی داشته باشند.

ایران رتبه 16 تولیدات علمی در جهان را دارد

وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: براساس آمارهای جهانی در سال 2017 میلادی ، ایران رتبه 16 تولیدات علمی در جهان و رتبه اول سرعت رشد تولیدات علمی دنیا را از آن خود کرده است .

وی با بیان این‌که بعد از ایران، کشورهای چین و روسیه سرعت تولید علم بالایی دارند، در ادامه خاطر نشان کرد: ایران همچنین در منطقه رتبه اول تولید علمی را کسب کرده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر این که این اعداد ظرفیت علمی کشور را نشان می‌دهد، گفت: علاوه بر این در حوزه‌هایی مانند نانو تکنولوژی و بایو فناوری و برخی دیگر از رشته‌ها ایران رتبه‌های کمتر از 10 را کسب کرده است.
وی با اشاره به این‌که در حال‌ حاضر اساتید و محققان مراکز تحقیقاتی سایر دستگاه‌ها به ظرفیت‌های علمی کشور اضافه شده‌اند، در این باره توضیح داد: از این رو ظرفیت بزرگ علمی در کشور ایجاد شده است و بر این اساس رویکرد وزارت علوم در سال‌های اخیر  حرکت به سمت تولید فناوری و کاربرد دانش و فناوری ها در جامعه و همچنین تولید ثروت است.
غلامی در ادامه‌ با بیان این که در حال‌ حاضر 43 پارک علم و فناوری در کشور راه‌اندازی شده است، اضافه کرد: در کنار علم ‌و فناوری و مراکز رشد، شرکت‌های دانش‌بنیانی شکل گرفته‌اند و بر این اساس وزارت علوم در راستای حمایت از تبدیل دانش به فناوری و کاربردی کردن دستاوردهای علمی حمایت‌های مالی از بخش‌های پژوهشی داشته است.
وی با اشاره به این که حمایت‌های ما به سمت حمایت از شرکت‌های جوان دانش‌بنیان است، گفت: این‌ در حالی است که وزارت علوم سهم کمی از منابع پژوهشی را در اختیار دارد و اگر همه دستگاه‌ها این جهت را در برنامه‌های خود قرار دهند، طبعا منابع بیشتر مالی به حوزه‌های علمی و فناوری اختصاص خواهد یافت.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به صندوق‌های حمایت از پژوهش و فناوری اشاره کرد و گفت: در این راه صندوق نوآوری و شکوفایی می‌تواند نقش موثری در سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر ایفا کند.

وی تاکید کرد: ما ظرفیت های بالایی داریم اگر چه تجربه این کار خیلی طولانی نیست اما نمونه های متفاوتی داشته ایم؛ ضروری است که تمام تولیدکنندگان داخلی در بخش های صنعتی به پایگاه های فکری اعتماد کنند و قدم بگذارند و همکاری خود را با این نهادها آغاز کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خطاب به تولیدکنندگان داخلی، تاکید کرد: از تولیدکنندگان داخلی درخواست دارم که به فضای فکری ایجادشده در کشور اطمینان کنند و در این صورت قطعا می‌توانند حمایت‌های مورد نیاز را دریافت کنند و تلاش ما بر این است که خودباوری را در نسل جوان جامعه افزایش دهیم.

گزارش:هانیه حقیقی

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا