معاون آموزشی جهاددانشگاهی:
صنعت «بازی» در ایران هنوز به کسب‌وکار پایدار تبدیل نشده است

معاون آموزشی جهاددانشگاهی با تأکید بر سهم بالای صنعت بازی در اقتصاد جهانی گفت: در حالی‌که جمعیت گسترده‌ای از جوانان ایرانی مخاطب بازی هستند، این صنعت در کشور هنوز جایگاه اقتصادی شایسته خود را پیدا نکرده و نیازمند توانمندسازی جدی است.

به گزارش خبرگزاری سیناپرس، مهدی باصولی ضمن بیان این مطلب با تأکید بر ضرورت توسعه صنعت بازی‌سازی در کشور گفت: صنعت بازی و بازی‌سازی یکی از صنایع مهم و روبه‌رشد در جهان است که امروز بخش قابل توجهی از اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار داده و سهم سالانه چشمگیری در اقتصاد کشورها دارد، اما در ایران این صنعت هنوز آن‌گونه که باید به‌عنوان یک کسب‌وکار تثبیت نشده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر جمعیت زیادی در کشور، در سنین مختلف، مخاطب و علاقه‌مند به بازی هستند، افزود: با وجود این ظرفیت گسترده مخاطب، صنعت بازی در ایران هنوز جایگاه شایسته خود را در عرصه اقتصادی پیدا نکرده و نیازمند تقویت زیرساخت‌های توانمندسازی است.

توانمندسازی؛ پیش‌نیاز رونق کسب‌وکارهای بازی‌سازی

این مقام مسئول با اشاره به اینکه یکی از الزامات رونق کسب‌وکارهای حوزه بازی، توانمندسازی نیروی انسانی است، تصریح کرد: افراد علاقه‌مند باید آموزش ببینند و مهارت‌های لازم را برای تولید و توسعه بازی کسب کنند تا بتوانند وارد محیط کسب‌وکار شوند.

باصولی ادامه داد: بازی‌سازی یک موضوع بین‌رشته‌ای است و صرفاً به مهندسی کامپیوتر یا گرافیک محدود نمی‌شود، بلکه حوزه‌هایی مانند جامعه‌شناسی، اقتصاد و روان‌شناسی نیز به‌عنوان زیرساخت‌های علمی در این صنعت نقش‌آفرین هستند و باید در فرآیند آموزش مورد توجه قرار گیرند.

هدف تفاهم‌نامه؛ استفاده از ظرفیت‌های مشترک برای توسعه آموزش

وی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری در این حوزه بیان کرد: این تفاهم‌نامه با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های طرفین برای توسعه توانمندسازی علاقه‌مندان به حوزه بازی‌سازی امضا شده است تا بتوانیم زمینه آموزش، مهارت‌آموزی و آماده‌سازی افراد برای ورود به بازار کار را فراهم کنیم.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: ظرفیت گسترده جهاددانشگاهی در حوزه آموزش و شبکه ملی آن، در کنار ظرفیت‌های بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در حوزه تولید محتوا و تجربه عملی، می‌تواند بستر مناسبی برای اجرای این برنامه در سطح کشور ایجاد کند.

سابقه فعالیت جهاددانشگاهی در حوزه بازی‌های فکری

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این نخستین ورود جهاددانشگاهی به حوزه بازی‌های رایانه‌ای است، اظهار کرد: جهاددانشگاهی پیش از این نیز در حوزه بازی‌های فکری، از جمله بازی‌های دانشجویی، فعالیت‌های موفقی داشته و به‌تازگی دومین جشنواره بازی‌های فکری دانشجویی را برگزار کرده است.

باصولی افزود: در زمینه جمع‌آوری ایده‌ها و نزدیک کردن آن‌ها به بازار تجربه‌های ارزشمندی وجود دارد، اما در حوزه آموزش تخصصی بازی‌سازی کمتر فعالیت شده و این تفاهم‌نامه می‌تواند به تقویت بخش توانمندسازی آموزشی کمک کند.

برگزاری دوره‌های استاندارد در سطح ملی

وی با تشریح چشم‌انداز این همکاری گفت: امیدواریم بتوانیم در استان‌های مختلف کشور دوره‌های آموزشی استاندارد و باکیفیتی برگزار کنیم؛ به‌ویژه در استان‌هایی که تاکنون آموزش‌های تخصصی در حوزه بازی‌سازی کمتر ارائه شده است.

این مقام مسئول ادامه داد: هدف ما تولید محتوای آموزشی مناسب و اجرای دوره‌ها در واحدهای مختلف جهاددانشگاهی برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است تا بتوانند از این ظرفیت برای ورود حرفه‌ای به عرصه بازی‌سازی بهره‌مند شوند.

توسعه اقتصاد بازی‌سازی با تکیه بر شبکه ملی آموزش

باصولی با تأکید بر اینکه جهاددانشگاهی از یک شبکه آموزشی گسترده در سطح ملی برخوردار است، تصریح کرد: مهم‌ترین ظرفیت ما همین گستره ملی و تجربه موفق در آموزش و توانمندسازی است که باید به‌درستی از آن استفاده شود.

به نقل از ایسنا، وی اضافه کرد: در سطح کشور نیاز جدی به تقویت جنبه اقتصادی بازی‌سازی و تبدیل آن به یک کسب‌وکار پایدار وجود دارد. بازی یک رسانه اثرگذار است و می‌تواند در حوزه‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد؛ از این‌رو توجه به این صنعت، همسو با روندهای جهانی، یک ضرورت است.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی در پایان ابراز امیدواری کرد که حاصل این همکاری، اجرای دوره‌های آموزشی در سطح ملی و فراهم‌سازی بستر مناسب برای شکل‌گیری و تقویت کسب‌وکارهای حوزه بازی‌سازی در کشور باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا