دریاچه ارومیه درانتظار تامین حقابه از ۱۰ سد حوضه آبریز

مدیردفتربرنامه ریزی وتلفیق کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۱۰ سد بر روی حوضه آبریز دریاچه ارومیه وجود دارد که وزارت نیرو برای تامین حقابه این دریاچه از این سدها برای تک تک آنها برنامه ریزی کرده است که متناسب با شرایط ، چه میزان آب از هر کدام از آنها روانه بستر دریاچه کند.
وی اظهار کرد: وزارت نیرو در سطح کلان برنامه ای برای تامین حقابه از این سدها تهیه کرده است اما علاوه بر آن مقرر شد تا هر ماه برنامه ای جداگانه از این تعداد سد را ارائه دهد تا مشخص شود متناسب با آوردی که مثلا در آذرماه داشته، تا چه میزان می تواند آب را رها سازی کند.
تجریشی ادامه داد: سال گذشته اینطور به توافق رسیده بودیم که تمام حقابه را فروردین ماه رها سازی کند اما امسال قرار شد این کار ماهانه صورت گیرد از این رو نیاز به یک برنامه ماهانه داریم تا بر اساس آن رها سازی صورت گیرد و اکنون منتظر برنامه دی ماه هستیم.
وی گفت:درمجموع کل آبی که باید امسال به سمت دریاچه ارومیه روانه شود ۲ هزار و ۶۷۵ میلیون متر مکعب است که وزارت نیرو بر اساس برنامه ای که تهیه کرده سهم خود از حقابه را از ۱۰ سد در دریاچه رها سازی می کند.
تجریشی افزود:براساس این برنامه ، میزان آبی که از بارندگی و یا روان آبها وارد دریاچه شد اندازه گیری می شود و مابه تفاوت ۲ هزار و ۶۷۵ میلیون متر مکعب از طریق این تعداد سدها تامین می شود، این کارهم از طریق صرفه جویی آب در بخش کشاورزی تامین می شود که امسال قرار است ۸ درصد صرفه جویی صورت گیرد.
مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: اگر اعدادی که در آبرسانی به دریاچه در نظر گرفته شد محقق نشود، مقرر شد ۵۰ درصد از تعهد کشاورزی را کاهش دهند.
وی تاکید کرد: نیاز آبی دریاچه مشخص است و وزارت نیرو هم باید کمبود را از طریق همان ۱۰ سد که مدیریت آنرا بر عهده دارد، جبران کند و وزارت نیرو باید طبق دستورالعمل وزیر نیرو که سال گذشته ابلاغ شد نیاز دریاچه را تامین کند.





