نگاهی به کمیاب ترین رنگ چشم انسان در جهان

به طور عادی بیشتر مردم جهان چشم هایی قهوه ای، سیاه، آبی و عسلی داشته و اگر چه برخی رنگ ها رایج تر هستند اما در جهان طیف وسیعی از رنگ های مختلف در چشم انسان ها از سبز تا قرمز، وجود دارد.

به گزارش سیناپرس، چشم انسان می تواند رنگ های متنوعی داشته باشد و برخی از آن ها بسیار کمیاب تر از بقیه هستند. برخلاف تصور رایج، همیشه نمی توان رنگ چشم نوزاد را فقط بر اساس رنگ چشم دو والدین پیش بینی کرد.در حقیقت یک فرآیند پیچیده در ورای چشم‌ هایی که به ارث می‌بریم وجود دارد و این احتمالات متعدد می ‌تواند منجر به نتایج بسیار غیرعادی شود.

در حالی که مردمک وسط چشم ما تقریبا همیشه سیاه است، حلقه رنگی اطراف آن که عنبیه نامیده می ‌شود، ممکن است هر رنگی داشته باشد. رایج ترین رنگ عنبیه قهوه ای است. این بدان معناست که انسان های روی زمین بیش از هر رنگ دیگری چشم های قهوه ای دارند. اما در این گزارش قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که نادرترین رنگ چشم چیست؟

بر اساس آمارهای موجود، رنگ سبز به عنوان نادرترین رنگ چشم در جهان گزارش شده است. یک نظرسنجی آکادمی چشم پزشکی آمریکا در سال ۲۰۱۴ نشان داد؛ فقط ۹ درصد از مردم جهان چشم سبز دارند، در حالی که ۴۵ درصد چشمان قهوه ای، ۱۸ درصد چشم های فندقی و ۲۷ درصد چشمان آبی دارند. با این حال، ۱ درصد از افراد حاضر در آن نظرسنجی گفتند که رنگ چشم آنها قهوه ای، آبی، فندقی یا سبز نیست.

البته در این میان برخی موارد مثل بیماری آلبینیسم وجود دارد که بسیار نادر است، وضعیتی که از هر ۲۰ هزار نفر ۱ نفر را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند به افراد رنگ چشم قرمز یا صورتی بدهد. به گزارش سیناپرس، در این موارد عنبیه شفاف است، اما رگ‌های خونی داخل چشم به آن‌ها ظاهر صورتی یا قرمز می ‌دهند.

آیا افراد می توانند چشم های رنگی متفاوتی داشته باشند؟

به گزارش سیناپرس، افرادی که به بیماری نادر دیگری به نام هتروکرومی مبتلا هستند، می توانند چشم هایی با رنگ های متفاوت داشته باشند. به عنوان مثال، آن ها ممکن است یک چشم قهوه ای و یک چشم آبی داشته باشند. این عارضه همچنین می تواند باعث شود که دو رنگ مجزا در یک چشم ظاهر شوند که بخشی از عنبیه یک رنگ و بقیه رنگ دیگری دارند.

اکثر افراد مبتلا به هتروکرومی با آن به دنیا می آیند و هیچ مشکل سلامت یا مشکل دیگری با چشم خود تجربه نمی کنند. با این حال، سایر شرایط از جمله سندرم هورنر و پیبالدیسم می توانند باعث هتروکرومی شوند.

چه چیزی رنگ چشم شما را تعیین می کند؟

رنگ چشم شما توسط فعل و انفعالات بین ژن‌های مختلفی که به ارث می ‌برید و گاهی اوقات یک جهش تعیین می ‌شود. ژنتیک رنگ چشم یک علم پیچیده است که فراتر از رنگ چشم والدین یک کودک است. به عنوان مثال، دو پدر و مادر با چشمان آبی می توانند نوزادی با چشم قهوه ای تولید کنند.

اغلب اوقات، افراد تا آخر عمر رنگ چشم یکسانی دارند. چشمان یک نوزاد چشم آبی ممکن است در سال اول یا حتی چند سال اول تیره شود، اما در غیر این صورت ثابت می ماند.

به گزارش سیناپرس، با این حال، شرایط مختلفی وجود دارد که باعث می شود رنگ چشم فرد تغییر کند. به عنوان مثال، آب مروارید می تواند چشم ها را کدر به نظر برساند. در نهایت تغییر در رنگ چشم می تواند از طریق آسیب نیز رخ دهد.

مترجم: نیروانا محمدحسینی

منبع: sciencefocus

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا