آمار مرگ و میر در سال 94 به 370 هزار مورد کاهش یافته است
محمد اسماعیل مطلق در نشست خبری همایش روز ملی جمعیت درخصوص اقدامات وزارت بهداشت در راستای اجرای سیاستهای جمعیتی ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب اظهارکرد: وزارت بهداشت هر ساله نمایشگاهی را برای ارتقای سلامت جمعیت، سبک زندگی ایرانی – اسلامی، افزایش فرزندآوری، ازدواج سالم، کاهش طلاق و …. در دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار میکند. سال گذشته این نمایشگاه در 131 شهرستان برگزار شد و امسال به تمام شهرهای ایران رسید.
وی درخصوص آمار نتایج اقدامات وزارت بهداشت برای اجرای سیاستهای جمعیتی گفت: در سال 94 براساس روندی که از چند سال پیش آغاز شده بود، تعداد تولدها افزایش یافت که نشان میدهد که پیشبینی انجام شده توسط سازمان ملل محقق نشده است. در همین سال طبق برآوردهای وزارت بهداشت، یک میلیون و 577 هزار تولد داشتیم و ثبت احوال آن را یک میلیون و 570 هزار مورد اعلام کرده است. این رقم در سال قبل 36 هزار مورد بیشتر بوده است.
افزایش 1میلیون 195 هزار نفر به جمعیت کشور
به گفته مدیرکل دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت آمار مرگ و میر در سال 94 به 370 هزار مورد کاهش یافته است. به این ترتیب طبق تفاضل نرخ مرگ و میر و میزان تولد در کشور، یک میلیون و 195 هزار نفر در سال 94 به جمعیت کشور اضافه شده است.
مطلق در بخش دیگری از سخنانش ارتقای سلامت مادر، نوزاد و کودک را یکی دیگر از اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش نرخ جمعیت کشور عنوان کرد و ادامه داد: طبق آخرین آمار میزان مرگ و میر نوزادان در کشور به 9.5 مرگ در هر 1000 تولد زنده رسیده است که بیشتر مربوط به نوزادان نارس و کم وزن بوده است. این در حالیست که سازمان جهانی بهداشت برای ایران تا سال 2012 نرخ مرگ و میر نوزادان را کمتر از 12 مورد در هزار تولد زنده پیشبینی کرده بود.
وی تصریح کرد: مرگ کودک زیر یک سال به 13.8 مورد در هزار مورد تولد زنده و مرگ کودک زیر 5 سال به 15.6 مورد در هر 1000 مورد تولد رسیده است.
توقف افزایش نرخ طلاق در سال 94
مدیرکل دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت به توقف افزایش نرخ طلاق در سال 94 اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت درخصوص اجرای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه جمعیت اقدامات قابل توجه و مهمی را در آموزشهای قبل از ازدواج، هنگام ازدواج و بعد از آن آغاز کرده است. در سالهای 93 و 94 نیز به طور کلی 163 هزار مورد طلاق اتفاق افتاده است که نشاندهنده توقف این روند است.
به گزارش ایسنا، مطلق به برنامه مشترک وزارت بهداشت درباره فرهنگ محیط زیست و ارتقای خدمات پایه سلامت به دانشآموزان اشاره کرد و افزود: طبق این برنامه، به دانشآموزان مقاطع پیشدبستانی تا پایان دبیرستان آموزشهایی درخصوص باروری سالم ارائه میشود. بحث مراقبتهای پیشاز بارداری نیز در سال 94 تقویت شد. در کشور در بهترین دانشگاههای علوم پزشکی 60 درصد این مراقبتها و در سایر دانشگاهها 10 درصد از آنها ارائه میشود. به طور کلی باید 8 مراقبت در دوره بارداری و سه مورد نیز بعد از زایمان انجام شود.
به گفته وی، میزان زایمان طبیعی و کاهش سزارین، رایگان کردن زایمان در سراسر کشور و ترغیب ارائهدهندگان خدمت به ترویج زایمان طبیعی از دیگر اقدامات وزارت بهداشت برای بهبود وضعیت جمعیت کشور در سال 94 بود.
مدیرکل دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ارائه آموزش به مادران باردار در مراکز بهداشتی و درمانی و سلامت جامعه را به عنوان یکی دیگر از برنامههای وزارت بهداشت در حوزه باروری و جمعیت معرفی کرد و گفت: وزارت بهداشت با همکاری بنیاد برکت در مناطق محروم اقدام به غربالگری زوجهای نابارور برای تشخیص و درمان زودرس آنان کرده است.
وی ارائه خدمات و افزایش پوشش بیمهای داروها، بهبود استانداردهای واحدهای زایمانی در 250 بیمارستان، راهاندازی یک مرکز ناباروری در استانها با تجهیزات کامل را از سایر اقدامات اعلام شده توسط مدیریت دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت اعلام کرد و گفت: ما قبلا بعد از تولد، نوزاد را از نظر سلامت جسمی بررسی میکردیم اما بعد از ابلاغ سیاستهای مقام معظم رهبری بحث تکامل کودکان را نیز مدنظر قرار دادیم و او را از نظر رفتار کردار و گفتار بررسی میکنیم. این برنامه به صورت پایلوت از تاکستان قزوین شروع شده و به شهرهای دیگر گسترش پیدا میکند.
سن امید به زندگی برای مردان و زنان
به گزارش ایسنا،مدیرکل دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درخصوص نرخ امید به زندگی در کشور گفت: در حال حاضر نرخ امید به زندگی کیفی در کشور 63 سال است، همچنین سن امید به زندگی کمی برای خانمها 74 سال و برای آقایان 72.8 سال است. طبق برنامهریزی وزارت بهداشت این رقم برای زنان باید به 76 سال و برای مردان به 74 سال برسد.
No tags for this post.