مصرف مواد مخدر، روان گردان و مشروبات الکلی در میان دانشجویان پزشکی نگران کننده است

 دکتر محمدرضا فراهانی در اولین همایش ملی هم اندیشی سلامت دانشجویی ضمن اشاره به هزینه‌های پنهان سلامت، بار مالی از کار افتادگی بیماران را یکی از این موارد عنوان کرد و ادامه داد: موضوع سلامت چند وجهی است و با فرهنگ و اقتصاد در هم تنیده شده است. در یک مطالعه در آمریکا در سال 2001 برای بیماران دیابتی 132 میلیارد دلار هزینه شد که 40 درصد از این مبلغ به از کار افتادگی بیماران مبتلا به این بیماری مربوط بود.

وی دلیل توجه ویژه به سلامت دانشجویان را سرمایه گذاری کشور برای تبدیل آنها به یک فرد کارآمد عنوان کرد و افزود: رسیدن به اهداف عالی آموزش، مشروط به توجه به معیشت و سلامت دانشجویان است. آنچه که انجام شده در حوزه سلامت جسم و روان در حد کفایت نبوده است. ما باید در این دو حوزه برنامه‌ای جامع و کامل داشته باشیم.

وی در ادامه از اجرای تست‌های غربالگری جدید برای دانشجویان که دقت بیشتری در شناسایی اختلالات روانی آنها دارند و همچنین ایجاد پرونده سلامت برای همه دانشجویان خبر داد.

معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزیر بهداشت همچنین از آمار بالای مصرف مواد مخدر،‌روانگردان و مشروبات الکلی که طبق آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر در حدود 6 درصد است ابراز نگرانی کرد و گفت: تمام کلیدهای حل مشکلات، در حوزه بهداشت و درمان نیست. حتما باید در حوزه‌های دیگر نیز کار جدی انجام شود که نتایج آن را در حوزه سلامت ببینیم.

وی با بیان اینکه کاهش نرخ مشارکت اجتماعی نسبت معکوسی با افزایش آسیب‌های اجتماعی دارد، آنرا در ابتلای کمتر دانشجویان به آسیب‌های اجتماعی موثر دانست و افزود:‌در همین راستا ما بحث کانونها و جشنواره‌های فرهنگی و هنری، کانون‌های سلامت رفتار، مشارکت دانشجویان در حراست از فضای خوابگاه‌ها و همچنین طرح همتایاران را مطرح کردیم.

به گزارش ایسنا، معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزیر بهداشت همچنین از توجه بیشتر این معاونت به مسئله ورزش و افزایش تحرک بدنی دانشجویان خبر داد و گفت: هفته اینده در خزرآباد ساری المپیاد ورزش همگانی را که در آن پیش نیاز جدی لازم نیست برگزار خواهیم کرد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا