کم وزنی در سیستان و بلوچستان 50 درصد کاهش یافت

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا،زهرا عبداللهی در پاسخ به خبر شیوع سوءتغذیه در استان سیستان و بلوچستان منتشرشده در شبکه های مجازی اظهار داشت: اقدامات متعددی برای بهبود وضعیت تغذیه مادران و کودکان زیر 5 سال در این استان اجرا شده که شامل مکمل یاری رایگان ریزمغذی ها، پایش رشد، آموزش و مشاوره تغذیه و حمایت های تغذیه ای کودکان نیازمند مبتلا به سوءتغذیه با توزیع سبدغذایی رایگان است.
وی با بیان اینکه شیوع کوتاه قدی نیز از حدود 21 درصد به حدود 18 درصد (حدود 15 درصد) کاهش یافته است، افزود: نباید از نظر دور داشت که به رغم کاهش قابل ملاحظه در شیوع سوءتغذیه کودکان در سطح کشور و حتی در استان های کم برخوردار، لازم است توجه بیشتری به این استان ها شود؛ چراکه وضعیت سوءتغذیه کودکان در استان های کم برخوردار از متوسط کشوری بالاتر است.
عبداللهی خاطرنشان کرد: کودکان و مادران باردار دچار سوءتغذیه توسط بهورزان و مراقبین سلامت در خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت شناسایی می شوند و علاوه بر ارائه خدمات و مراقبت های تغذیه ای رایگان و مشاوره تغذیه توسط کارشناسان تغذیه، برای دریافت سبدغذایی رایگان به سازمان های حمایتی معرفی می شوند.
وی افزود: همچنین همه کودکان زیر 2 سال از مکمل های ویتامین قطره آهن و قطره مولتی ویتامین و A D به صورت رایگان بهره مند شده می شود و مادران باردار و شیرده نیز ضمن استفاده رایگان از قرص آهن و اسید فولیک و مکمل مولتی ویتامین مینرال حاوی ید، آموزش های لازم را نیز در این زمینه دریافت می کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اظهار داشت: همچنین در قالب سند ملی تغذیه و امنیت غذایی در همه استان های کشور با محوریت استانداری و در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، همه بخش های ذیربط در امنیت غذا و تغذیه ازجمله وزارتخانه های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پرورش و تعاون و کار و رفاه اجتماعی مطابق با وظایفی که در سند ملی تغذیه و امنیت غذایی برای آنها تعریف شده، اقدامات خوبی در حال اجرا است.
وی ادامه داد: به ویژه در استان های کم برخوردار از نظر امنیت غذایی طرح های توانمندسازی خانوارها، آموزش زنان روستایی، پروژه های اشتغال زایی، ترویج باغچه های سبزی کاری و پرورش دام و طیور برای بهبود وضع تغذیه و امنیت غذایی خانوارها در مرحله اجرا قرار دارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اظهار داشت: به طور کلی، مطالعات انجام شده در ایران نشان می دهد که در یک دهه گذشته، شیوع سوءتغذیه کودکان به طور متوسط حدود 50 درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه میزان شیوع سوءتغذیه در کودکان زیر 5 سال که به صورت کم وزنی، کوتاه قدی و لاغری تعریف می شود، یکی از شاخص های بین المللی برای نشان دادن وضعیت امنیت غذایی در کشورها است، افزود: تأمین امنیت غذایی و امنیت تغذیه ای مستلزم اقدامات توسعه ای در همه بخش ها است. همچنین محورهای عمده و اثرگذار بر امنیت غذا و تغذیه شامل تولید مواد غذایی سالم و کافی، درآمد و قیمت غذا، فرهنگ و سواد تغذیه ای و تأمین سلامت برای پیشگیری از بیماری هایی است که جذب و استفاده بدن از مواد مغذی را مختل می کند.
عبداللهی تصریح کرد: مطالعات انجام شده در ایران نشان می دهد که در یک دهه گذشته، شیوع سوءتغذیه کودکان به طور متوسط حدود 50 درصد کاهش یافته است؛ نتایج بررسی های ملی نشان می دهد که در یک دهه اخیر در سال های 1386 تا 1395 شیوع کم وزنی کودکان از 8.3 درصد در سال 1387 به 3.8 درصد در سال 1395 کاهش یافته است.
وی افزود: همچنین شیوع کوتاه قدی تغذیه ای از 8.9 درصد در سال 1387 به 4.6 درصد در سال 1395 سیر نزولی داشته است، شیوع لاغری که معرف سوءتغذیه زمان حال و گذشته است، از 7.5 درصد در سال 1387 به چهار درصد در سال 1395 کاهش یافته و کاهش شیوع سوءتغذیه کودکان حتی در استان های کم برخوردار کشور نیز قابل توجه بوده است.