تولید ایرانی مواد حیاتی زیستپزشکی با قیمت «یکدهم» نمونه آمریکایی

یک شرکت دانشبنیان ایرانی با تولید ۲۰۰ قلم ماده و مشتق حیاتی برای حوزههای پزشکی و داروسازی، وابستگی به واردات از آمریکا را شکسته است.
میترا سعیدی کیا: این شرکت دانشبنیان ایرانی مستقر در پژوهشگاه رویان توانسته است این مواد را با قیمتی معادل یکدهم نمونه خارجی و در زمان کوتاهتر به دست مصرفکننده داخلی میرساند.
امیررضا احمدی اصل، کارشناس ارشد مهندسی شیمی از دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرگزاری سینا گفت: در این شرکت که مستقر در مرکز رشد پژوهشگاه رویان است برخی مواد مورد نیاز حوزه زیست پزشکی وارداتی را تامین می کند.
وی با بیان اینکه این مشتقات برای مهندسی بافت کشت سلولهای بنیادی، کیتهای ناباروری و … قابل استفاده است، افزود: آمریکا اولین و بزرگترین تولید کننده این مواد است که ما میخواهیم این وابستگی را از بین ببریم مواد و مشتقات مورد نیاز شرکتها را تامین کنیم.
به گفته وی، تامین این مواد با قیمت بالا و مقدار کم از امریکا نیاز شرکتهای فعال در زمینه زیست فناوری را برآورده نمی کرد از اینرو ما در این شرکت با توجه به تحریمها، با قیمت یک دهم مواد خارجی و در زمان کوتاهتر به دست مصرف کننده می رسانیم.
وی با بیان اینکه در این شرکت گرید دارویی و آزمایشگاهی مواد و مشتقات را تولید می کند، ادامه داد: با یک شرکت تولیدکننده داروهای بیوتکنولوژی قرادادی منعقد کردیم تا برای داروهای درمان و پیشگیری سرطان مورد استفاده قرار بگیرد.
وی اضافه کرد: این منتظر تاییدیه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است تا داروهای مد نظر خود را به این واسطه تولید کند.
وی افزود: از طرف دیگر سرویس دهی به آزمایشگاه ها هم در دستور کار داریم.
وی درباره برنامه صادارتی شرکت گفت: در صدد هستیم که وارد رقابت با کشورهای همسایه مثل ترکیه و عربستان و … که روی مباحث زیست پزشکی و تحقیقاتی تمرکز کرده اند، شویم.
وی با بیان اینکه 200محصول مواد و مشتقات در این شرکت به تولید می رسد، اضافه کرد: در مواد آرایشی بهداشتی، مواد غذایی، دارویی و … از چنین مشتقاتی که در شرکت تولید می کنیم استفاده می شود.





