فارس و تاجیکستان در مسیر همکاری های راهبردی / پیشنهاد راه‌اندازی «نوروز ایرلاین» از فارس

استاندار فارس با بیان اینکه این استان در پی گشودن فصلی تازه در روابط اقتصادی و فرهنگی با تاجیکستان است، از آمادگی کامل فارس برای ایفای نقشی موثر در سطح منطقه‌ای خبر داد.

به گزارش خبرگزاری سینا، حسینعلی امیری امروز، ۱۵ اردیبهشت ماه در هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان که در شیراز برگزار شد، با تأکید بر اهمیت توسعه روابط دوجانبه، گفت: همکاری اقتصادی ایران و تاجیکستان نقش مهمی در تقویت مناسبات و پیوندهای میان دو کشور ایفا خواهد کرد.

وی با اشاره به اشتراکات تاریخی، فرهنگی و تمدنی میان ایران و تاجیکستان، افزود: همجواری و حضور در یک منطقه تمدنی واحد، بستری برای توسعه مناسبات طی سه دهه اخیر فراهم کرده است.

امیری با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور، به تاجیکستان و دیدارهای متعدد مقامات دو کشور، خاطرنشان کرد: در همین سفر ۲۲ سند همکاری میان دو کشور به امضا رسید که بازتاب‌های بین‌المللی گسترده‌ای داشت.

وی افزود: برگزاری هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌ها، نشان‌دهنده اراده جدی دو طرف برای تعمیق همکاری‌هاست. طی ۴۰ روز گذشته نیز دیدارهای مهمی با وزیر صنعت تاجیکستان و سفیر این کشور در ایران داشته‌ایم.

استاندار فارس با اشاره به ظرفیت‌های بالای استان در حوزه‌های گردشگری سلامت و فرهنگی اظهار کرد: شیراز از جایگاه ویژه‌ای در گردشگری برخوردار است و بسیاری از شهروندان تاجیک برای درمان و بهره‌مندی از خدمات پزشکی به این شهر سفر می‌کنند.

وی پیشنهاد برقراری پرواز مستقیم شیراز – دوشنبه را مطرح کرد و گفت: این اقدام می‌تواند به توسعه گردشگری و روابط اقتصادی کمک کند. همچنین پیشنهاد داده‌ام شرکت هواپیمایی مشترک کشورهای حوزه تمدنی نوروز با عنوان «نوروز ایرلاین» راه‌اندازی شود.

امیری بر اهمیت تقویت خواهرخواندگی شیراز و دوشنبه نیز تأکید کرد و گفت: برگزاری هفته فرهنگی شیراز – دوشنبه به‌صورت متناوب می‌تواند روابط فرهنگی دو کشور را گسترش دهد.

استاندار فارس همچنین به ظرفیت‌های استان در حوزه‌های کشاورزی، صنعت، ساختمان و صادرات اشاره کرد و گفت: استان فارس تأمین‌کننده ۱۲ درصد محصولات کشاورزی کشور است و با دارا بودن کارخانه‌های بزرگ غذایی و برندهای صنعتی آماده همکاری‌های مشترک با تاجیکستان است.

وی ادامه داد: مکانیسم‌های تهاتری مانند صادرات مواد غذایی، سرامیک، سیم و کابل در برابر واردات محصولاتی نظیر آلومینیوم و خشکبار می‌تواند زمینه‌ساز همکاری‌های مؤثر اقتصادی میان دو طرف باشد.

امیری در پایان اظهار امیدواری کرد که با تکیه بر پیشینه تاریخی، ظرفیت‌های اقتصادی و اشتراکات فرهنگی، دو کشور بتوانند الگویی موفق از همگرایی منطقه‌ای ارائه دهند و روابط خود را به سطحی نوین ارتقاء دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا