رونمائی از ویژگی های جدید سامانه دفاع موشکی اس – ۴۰۰

یاروسلاو روشچوپکین از فرماندهان ستاد مرکزی ارتش روسیه اعلام کرد سیستم دفاع موشکی اس ۴۰۰ این کشور در مانوری موفقیت آمیز که اخیرا در منطقه بوریاتیا انجام شد، موفق به تعقیب و از بین بردن اهدافی با سرعت بسیار بالا شده است.

وی با اشاره به این نکته که خدمه این واحد با دقت و سرعت عمل بالا در مانور مشترکی که در قالب چهاردهمین مانور نیروی هوائی و دفاع هوائی ارتش روسیه برگزار شد، توانستند از قابلیت های جدید این سیستم رو نمائی کنند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده در این رابطه، طی مانور فوق الذکر شش موشک فوق سریع با سرعت هزار و ۲۰۰ متر بر ثانیه شلیک شدند که  در ارتفاع ۴۵ کیلومتری از سطح زمین قرار داشتند. سیستم دفاع موشکی اس ۴۰۰ موفق شد به راحتی این موشک ها را در آسمان هدف قرار دهد.

بر اساس اطلاعات منتشر شده در این رابطه، طی مانور فوق الذکر شش موشک فوق سریع با سرعت هزار و ۲۰۰ متر بر ثانیه شلیک شدند که  در ارتفاع ۴۵ کیلومتری از سطح زمین قرار داشتند. سیستم دفاع موشکی اس ۴۰۰ موفق شد به راحتی این موشک ها را در آسمان هدف قرار دهد.

سامانه دفاع موشکی اس ۴۰۰ که توسط روسیه طراحی شده، به این کشور امکان می دهد تا شعاع دفاعی این سامانه را تا ۴۰۰ کیلومتر افزایش دهد.

به اعتقاد کارشناسان با طراحی نسل جدید سیستم دفاع موشکی موسوم به S-300V4 با موشک های دوربرد جدید؛ این سیستم قادر به انجام وظایف دفاع موشکی غیر استراتژیک در شعاع بیشتری خواهد بود.

سامانه S-300V4 که با هدف مقابله با موشک های بالستیک طراحی شده است؛ قادر به پوشش شعاع ۴۰۰ کیلومتری بوده و این موضوع به معنی این است که در حال حاضر هیچ نوع سیستم هوابرد و هواپیماهای نظامی و موشک های مختلف از جمله تجهیزات سامانه AWACS قادر به ورود به شعاع ۴۰۰ کیلومتری این سیستم نخواهند بود.

در حقیقت سامانه دفاعی اس ۴۰۰ مدل تغییر یافته و پیشرفته سیستم قدیمی اس ۳۰۰ محسوب شده که یک سیستم موشکی زمین به هوا بوده و قادر به تشخیص یکصد هدف مختلف به طور همزمان بوده و در آن واحد قادر به درگیر شدن با دوازده هدف است. به گفته طراحان این سیستم، هیچ نوع شی پرنده ای از جمله هواپیما، موشک های کروز و بالستیک ، هلیکوپتر و … قادر به نفوذ در حریم این سیستم نخواهند بود. پدافند موشکی اس ۴۰۰ دارای سه موشک مختلف با بردهای متفاوت و کاربرهای متنوع است که آن را تبدیل به یکی از مخوف ترین سیستم های دفاعی جهان می کند.

استفاده از این سامانه دفاعی ، توانائی هواپیماهای جنگنده و مهاجم را برای ورود به مناطق مورد نظر خود با محدودیت زیادی رو به رو می کند. این سیستم همچنین می تواند به صورت قابل توجهی شرایط تغییر صوت را در هنگام حمله و پس از آن ارزیابی کرده و واکنش نشان دهد. این ویژگی ها دقیقا منطبق با فناوری استفاده شده در سامانه دفاعی اس ۴۰۰ با عنوان S-400 Triumf anti-aircraft weapon system و سایر سیستم های دفاعی نسل پنجم هستند.

گفتنی است این سیستم دفاعی که از سال ۲۰۱۴ میلادی در اختیار یگان های روسیه قرار گرفته، دارای توان مانور و واکنش سریع تر به میزان دو نیم برابر در مقایسه با نمونه های پیشین است.

منبع: tass

ترجمه: احسان محمدحسینی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا