اثر خوراک بره بر میزان تولید گاز

به تازگی پژوهشگران ایرانی در تحقیقات خود در راستای بهبود کیفیت صنایع دامداری دو آزمایش برای بررسی اثر فراورده فرعی رازیانه در جیره بره های در حال رشد، بر مصرف خوراك، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل خوراك، غلظت متابولیت های پلاسما، فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم مواد مغذی را اجرا کردند.

افزودن 6 درصد فراورده فرعی رازیانه به جیره باعث بهبود ضریب تبدیل و افزایش وزن روزانه بره های در حال رشد شد

در آزمایش اول از 20 راس بره نر افشاری × شال در قالب طرح بلوك های كامل تصادفی استفاده شد. جیره های آزمایشی شامل شاهد و سطوح 3، 6 و 9 درصد (بر اساس ماده خشك) از فراورده فرعی رازیانه بودند. جیره های آزمایشی بر مصرف ماده خشك و غلظت تری گلیسریدها، كلسترول كل و اوره پلاسما اثری نداشتند.

ضریب تبدیل خوراك در بره های تغذیه شده با جیره حاوی 9 درصد فراورده فرعی رازیانه از سایر بره ها بیشتر بود. پتانسیل تولید گاز، نیمه عمر تولید گاز، نرخ تخمیر، قابلیت هضم ظاهری ماده خشك در شرایط آزمایشگاه، فاكتور تفكیك، قابلیت هضم حقیقی ماده آلی در شرایط آزمایشگاه، قابلیت هضم الیاف غیرقابل حل در شوینده خنثی و ماده خشك ناپدیدشده پس از 144 ساعت انكوباسیون تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت.

با توجه به نتایج این آزمایش، افزودن 6 درصد فراورده فرعی رازیانه به جیره باعث بهبود ضریب تبدیل و افزایش وزن روزانه بره های در حال رشد شد؛ اگرچه با تیمار شاهد تفاوتی نداشت.

منبع: سوسن ذوالفقاری، فرشید فتاح نیا، داریوش علیپور، 1394. اثر فراورده فرعی رازیانه بر عملكرد بره های در حال رشد و فراسنجه های تولید گاز جیره آن ها، مجله علوم دامی ایران، سال چهل و ششم، شماره 2.

لینک منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا