کربوهیدرات عامل تقویتی تکامل انسان
کارن هاردی از موسسه تحقیقات و مطالعات پیشرفته کاتالان (Catalan Institution for Research and Advanced Studies) و تیم پژوهشی اش ، در یک پروژه تحقیقاتی جدید به بررسی داده های تکامل انسان از دیدگاه های متفاوت همچون باستان شناسی ، مردم شناسی، ژنتیک ، فیزیولوژی و آناتومی پرداختند .
آنها با توجه به داده های جدید به دست آمده از این بررسی ها به این نتیجه رسیدند که مصرف کربوهیدرات در تکامل مغز انسان در بیش از دو میلیون سال گذشته بسیار نامناسب بوده است . پس از آن بود که با پخت مواد غذایی حاوی این ترکیبات، رشد مغز انسان و در نتیجه روند تکاملی آن افزایش پیدا کرد .
غذاهای گیاهی غنی از نشاسته زمانی که پخته شوند ، آسان تر هضم می شوند و گلوکز حاصل از سوخت آنها مورد مصرف مغز قرار می گیرد و انسان را در دوران بارداری و شیردهی مورد تقویت قرار می دهد .
یکی از گام های مهم در تکامل انسان زمانی بود که انسان های اولیه پخت گوشت و مصرف آن را آغاز کردند. در همان زمان نیز آنها می توانستند مواد غذایی گیاهی همچون تجه یا ریشه گیاهان غده ای مانند سیب زمینی ، ترب ، تربچه و … ، دانه ها ، میوه ها و مغزها را نیز در آتش بپزند و سپس مصرف کنند. این عمل در هضم این مواد غذایی و جذب مواد مفید آنها بسیار موثر است.
قابل توجه است که در حال حاضر انسان ها به طور متوسط دارای شش نسخه از ژن آمیلاز بزاقی هستند که توانایی هضم مواد نشاسته ای را افزایش می دهد در حالی که دیگر پستانداران تنها دو نسخه از آن را در اختیار دارند .
شواهد و مدارک ژنتیکی نشان می دهد که این افزایش ژن آمیلاز بزاقی در طول یک میلیون سال اخیر رخ داده است . پژوهشگران این تیم تحقیقاتی معتقد هستند که این افزایش تعداد ژن آمیلاز بزاقی با همکاری تکامل یافتن توانایی پخت مواد غذایی به وجود آمده که باعث افزایش شتاب رشد اندازه مغز و در نتیجه پیشرفت تکامل انسان شده است .
No tags for this post.