اختصاص 35 درصد اعتبارات صندوق شکوفایی به پارک‌ها

به گزارش ایسنا، دکتر بهزاد سلطانی در حاشیه افتتاح دفتر نمایندگی شورای عتف در پنجره واحد مجتمع نوآوری و شکوفایی با اشاره به فعالیت‌های این صندوق در حوزه وزارت علوم افزود: در حال حاضر 1869 طرح مصوب شده است که برای این تعداد طرح مصوب حدود 1500 میلیارد تومان اختصاص یافته است که نیمی از آن پرداخت و نیمی دیگر به صورت تعهد پرداخت اختصاص یافته است.

وی اضافه کرد: تعداد پروژه‌های خاتمه‌یافته موفق 402 طرح و تعداد پروژه‌های خاتمه‌یافته ناموفق 22 طرح است که در مجموع 424 طرح خاتمه یافته است.

به گفته وی، طرح‌های خاتمه‌یافته ناموفق طرح‌هایی هستند که یا درصدی از آن به هدف مورد نظر رسیده و یا به طور کلی به اهداف تعیین‌شده نرسیده‌اند و این شرکت‌ها باید تسهیلات دریافتی از صندوق نوآوری و شکوفایی را بازپرداخت کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به حمایت‌های این صندوق از پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد خاطرنشان کرد: پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد از 15 سال گذشته در کشور ایجاد شده و قرار بود این مراکز ابزارهای توسعه کشور باشند ولی به اندازه کافی نتوانستیم از این نهادها برای توسعه کشور بهره‌برداری کنیم.

سلطانی با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی به صورت مستقیم به شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد تسهیلات اعطا می‌کند، اضافه کرد: طبق آیین‌نامه اجرایی دولت، 30 درصد منابع صندوق نوآوری و شکوفایی به پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و مناطق ویژه اقتصادی و علم و فناوری اختصاص می‌یابد که تاکنون 27 درصد آن محقق شده است.

وی از افزایش این میزان در سال جاری خبر داد و گفت: در سال 96 این میزان به 35 درصد افزایش می‌یابد و این افزایش در چارچوب مقررات صندوق اعطا خواهد شد.

به گفته وی، طرح‌های شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد در صورتی که توجیه اقتصادی داشته باشند مشمول حمایت‌های صندوق می‌شوند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه شرکت‌های فناور مستقر در پارک‌ها به طور غیرمستقیم از حمایت‌های این صندوق برخوردار می‌شوند، توضیح داد: در حال حاضر در پارک‌ها حدود سه هزار شرکت مستقر شده‌اند که 1100 شرکت دانش‌بنیانی آنها احراز شده و مابقی شرکت‌های فناور هستند.

سلطانی با تاکید بر اینکه طبق قانون شرکت‌های فناور نمی‌توانند به صورت مستقیم از اعتبارات صندوق بهره‌مند شوند، خاطرنشان کرد: به منظور حمایت از این نوع شرکت‌ها به صندوق‌های پژوهش و فناوری وام کرده‌ایم و این صندوق‌ها می‌توانند براساس اساسنامه از فعالیت‌های شرکت‌های فناور در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد از طریق اعطای وام حمایت کنند.

وی تاکید کرد: بر این اساس همه شرکت‌های فعال در حوزه فناوری می‌توانند از منابع صندوق به طور مستقیم و یا غیرمستقیم رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بهره‌مند شوند.

رفع مشکل وثیقه شرکت‌های دانش‌بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌ها در زمینه تهیه وثیقه گفت: در این زمینه گام‌هایی برداشتیم به‌گونه‌ای که به صورت تمرینی با یکی از شرکت‌ها آغاز کردیم که در این طرح شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد مشروط بر آنکه ساختمان محل کار آنها به نام شرکت باشند می‌توانند شرکت‌های خود را به عنوان وثیقه در رهن صندوق نوآوری و شکوفایی قرار دهند.

سلطانی همچنین از ارائه خدمت جدیدی به شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌ها خبر داد و گفت: بر این اساس با توافقی که با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران شده است برای شرکت‌های نوپای دانش‌بنیان تا سقف 45 میلیون تومان تسهیلاتی با نرخ 4 درصد اعطا می‌شود.

به گفته وی، منابع این تسهیلات از سوی این بانک تامین شده و شرکت‌های بدحساب مشمول این حمایت نمی‌شوند.

رسیدگی به شکایات شرکت‌های دانش‌بنیان

سلطانی به بیان نحوه رسیدگی به شکایات شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت و توضیح داد: در صورتی که شرکتی از نحوه ارزیابی طرح خود و قراردادهای منعقد شده شکایت داشته باشد در ابتدا در معاونت این صندوق مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورتی که این شرکت در این مرحله به نتیجه مورد نظر دست نیافت شکایت او در واحد امور مشتریان که زیرنظر رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی فعالیت می‌کند، مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در مرحله سوم در صورتی که شرکت احساس کرد که حق با اوست می‌تواند شکایت خود را به دفتر نمایندگی شورای عتف که در پنجره واحد مجتمع نوآوری و شکوفایی راه‌اندازی شده است، ارجاع دهد.

سرمایه‌گذاری خطرپذیر

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه در حال حاضر راه‌اندازی چهار صندوق خطرپذیر مصوب شده است، گفت: علاوه بر آن 5 طرح مشارکتی با این صندوق‌ها مصوب شده است و این در حالی است که فضای اقتصادی کشور آمادگی لازم را برای مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی ندارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر شرکت‌های کوچک نگرانی زیادی از اجرای طرح‌های مشارکتی با صندوق‌های خطرپذیر دارند و این در حالی است که در صورت اجرای طرح‌های مشارکتی با صندوق‌های خطرپذیر، این صندوق‌ها 49 درصد سرمایه شرکت‌ها را تامین خواهد کرد.

حمایت صندوق شکوفایی از شرکت‌های دانشگاهی

سلطانی با اشاره به اقدامات وزارت علوم برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی گفت: پایان‌نامه‌های دکتری و تحقیقات کاربردی دانشگاه‌ها مشروط بر اینکه دارای بازار باشند می‌توانند ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه اساتید و دانشجویان و دانشگاه‌ها سهامدار چنین شرکت‌هایی هستند، افزود: در حال حاضر ما با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در حال مذاکره هستیم تا این نوع شرکت‌ها بلافاصله بعد از تشکیل شدن به عنوان شرکت‌های دانش‌بنیان معرفی شوند.

وی با تاکید بر اینکه احراز دانش‌بنیان بودن این شرکت‌ها بدون انجام بوروکراسی خاصی است، اضافه کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی نیز هزینه‌های تجاری‌سازی طرح‌ها را اعطا خواهد کرد.

به گفته وی، در صورتی که 10 درصد پایان‌نامه‌های دانشگاه‌ها به محصول و تجاری‌سازی نزدیک شوند کشور توسعه خواهد یافت.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا