افزایش قدرت باروری زنان با کاهش مصرف قند
ماه آوریل (اردیبهشت ماه)، نتایج مطالعه ای منتشر شد که در آن، شواهدی از ارتباط بین رژیم های غذایی با قند بالا (high-sugar diets) و کاهش قدرت باروری زنان به دست آمد. در این مطالعه که نتایج آن در مجله Human Reproduction منتشر شد، عنوان شده بود که رژیم غذایی زنان قبل از بارداری، بیش از تصورات قبلی بر قدرت باروری زنان تأثیر دارد.
در مطالعه های قبلی نیز ارتباط بین چاقی و باروری مشخص شده بود، اما برای نخستین بار در این مطالعه، ارتباط بین چاقی و رژیم غذایی با قند بالا با مکانیسم باروری زنان مورد ارزیابی قرار گرفت.
تأثیر غذاهای فرآوری شده بر سلول ها
نتایج مطالعه صورت گرفته توسط محققان موسسه هادسون نشان می دهد، سطوح بالای برخی از عوامل سمی – که سطوح بالای آنها در مواد غذایی فرآوری شده دیده می شود – می تواند باعث ایجاد تغییراتی در سلول های پوشش دهنده رحم زنان شود.
سلول های پوشش دهنده رحم از 17 زن لاغر و 16 زن چاق استخراج شده و در معرض محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) در سطوحی درست مشابه زنان چاق قرار داده شدند. AGEs، پروتئین یا چربی هایی هستند که درنتیجه قرار گرفتن در معرض قندها، تغییر پیدا می کنند.
نتایج به دست آمده نشان داد که AGEs، ظرفیت سلول های جفت (placental cells) برای قرار گرفتن در داخل رحم را کاهش داده و به طور بالقوه مانع از بارداری می شوند.
رژیم غذایی زنان قبل از بارداری، بیش از تصورات قبلی، بر قدرت باروری زنان تأثیر دارد
تأثیر رژیم غذایی بر قدرت باروری
دکتر جما اوانز (Jemma Evans)، سرپرست تیم تحقیقاتی معتقد است که کاهش مصرف قند در رژیم غذایی و اجتناب از مصرف مواد غذایی کاراملی شده (caramelised foods)، می تواند به بهبود قدرت باروری زنان کمک کند.
آزمایش بالینی این مطالعه از ماه ژانویه 2019 (دی ماه) آغاز خواهد شد. این آزمایش شامل مداخلات تغذیه ای 8 هفته ای با هدف کاهش سطوح سمی محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) در رحم خواهد بود.
محققان امیدوارند که این مداخلات تغذیه ای بتواند علاوه بر افزایش قدرت باروری زنان، بارداری سالم تری را برای زنان به همراه داشته و به کاهش هزینه های سنگین درمان ناباروری از جمله روش لقاح خارج رحمی (IVF) کمک کند.
نتایج این آزمایش بالینی ظرف 3 تا 4 سال آینده منتشر خواهد شد.
مترجم: معصومه سوهانی
منبع: abc.net
No tags for this post.