حمایت ۱۵۰ میلیارد تومانی از کسب و کارهای صنایع خلاق

۱۵۰ میلیارد تومان منابع مالی کم‌بهره برای حمایت از کسب‌وکارهای خلاق اختصاص یافت؛ منابعی که قرار است با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اختیار شرکت‌های منتخب این حوزه قرار گیرد. همزمان، رویداد ملی «مانوین» با تمرکز بر ۱۳ حوزه تخصصی اقتصاد خلاق از ۲۱ تا ۲۳ مهرماه در اصفهان برگزار خواهد شد.
به گزارش سیناپرس،عبدالحسن بهرامی، رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، امروز ظهر در نشست هم‌اندیشی با مدیران شرکت‌های بزرگ صنایع خلاق، اقتصاد خلاق را یکی از مسیرهای متفاوت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دانست و بر ضرورت تغییر رویکرد حمایتی در این حوزه تاکید کرد.
به گفته وی، برخلاف بخش‌هایی از اقتصاد دانش‌بنیان که عمدتا بر فناوری‌های سخت و پیشرفته استوار هستند، اقتصاد خلاق بر پایه خلاقیت، نوآوری، سرمایه اجتماعی و سرمایه انسانی شکل می‌گیرد و برای توسعه آن باید ظرفیت‌های بخش خصوصی بیش از گذشته به کار گرفته شود.
بهرامی با اشاره به سند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در این سند، ۱۳ حوزه تخصصی برای حرکت و توسعه اقتصاد خلاق در کشور پیش‌بینی شده است.
تغییر رویکرد حمایتی به تسهیل‌گری
رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی با اشاره به رویکرد جدید این معاونت در حوزه صنایع خلاق گفت: قرار نیست دولت صرفاً در جایگاه حمایت‌کننده قرار گیرد، بلکه نقش اصلی باید تسهیل‌گری و فراهم کردن زمینه مشارکت مؤثر بخش خصوصی باشد.
وی افزود: با همکاری شرکت‌های صنایع خلاق و سایر ذی‌نفعان، می‌توان نظام حکمرانی جدیدی را بر مبنای ظرفیت‌های واقعی این حوزه شکل داد.
۱۵۰ میلیارد تومان برای کسب‌وکارهای خلاق
بهرامی درباره همکاری معاونت علمی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گفت: معاونت اشتغال این وزارتخانه ۱۵۰ میلیارد تومان برای حمایت از توسعه کسب‌وکارهای خلاق اختصاص داده است.
وی ادامه داد: این منابع در قالب تسهیلات کم‌بهره و با قابلیت تبدیل به گرنت یا حمایت بلاعوض به شرکت‌های منتخب اختصاص خواهد یافت.
به گفته بهرامی، طرح‌های متقاضی حمایت از مسیر غربالگری، داوری و منتورینگ عبور می‌کنند و فرآیند مربی‌گری با هدف ارتقای ظرفیت و بلوغ طرح‌ها در کلینیک رشد در حال انجام است.
مانوین؛ سه مسیر برای معرفی و توسعه صنایع خلاق
رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی همچنین از برگزاری رویداد ملی «مانوین» از ۲۱ تا ۲۳ مهرماه در اصفهان خبر داد و گفت: این رویداد در سه بخش نمایشگاهی، جشنواره و فراخوان‌های عمومی طراحی شده است.
وی توضیح داد: در بخش نمایشگاهی، توانمندی شرکت‌های فعال در صنایع خلاق به نمایش گذاشته می‌شود؛ جشنواره با هدف شناسایی، تقویت و برندسازی برندهای برتر برگزار خواهد شد و در بخش فراخوان‌های عمومی نیز حمایت هدفمند از توسعه محصولات و خدمات خلاقانه دنبال می‌شود.
بهرامی درباره میزان استقبال از بخش نمایشگاهی گفت: ۳۹۴ شرکت برای حضور در این بخش ثبت‌نام کردند که پس از ارزیابی دبیرخانه، ۱۵۰ شرکت برای حضور انتخاب شدند.
وی افزود: در بخش جشنواره نیز بیش از ۴۰۰ طرح و شرکت حضور داشتند که در نهایت ۷۰ شرکت برتر انتخاب شدند. همچنین قرار است در مراسم اختتامیه، ۳۵ جایزه یک‌میلیارد تومانی در هفت حوزه تخصصی و هفت تندیس الماس به ارزش ۲ میلیارد تومان اهدا شود.
از برگزاری نمایشگاه تا ایجاد زنجیره ارزش
بهرامی هدف از برگزاری نشست با بنگاه‌های بزرگ صنایع خلاق را فراتر از جذب حمایت برای برگزاری رویداد دانست و گفت: هدف این است که شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ از جایگاه حمایت‌کننده رویداد به «شریک توسعه صنایع خلاق» تبدیل شوند.
وی تأکید کرد: مانوین زمانی می‌تواند به شکل مطلوب برگزار شود که در کنار نمایش دستاوردها و افزایش بازدیدکنندگان، مسائل واقعی بنگاه‌ها نیز شناسایی و برای حل آنها اقدام شود.
رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان افزود: مشارکت شرکت‌های بزرگ می‌تواند به ایجاد زنجیره ارزش در صنایع خلاق، توسعه بازار، شبکه‌سازی و شکل‌گیری ارتباط میان فعالان این حوزه کمک کند.
حضور رایگان شرکت‌ها در نمایشگاه
بهرامی با دعوت از شرکت‌های متقاضی برای حضور در مانوین گفت: شرکت‌هایی که تاکنون فرصت حضور در فرآیند ثبت‌نام را نداشته‌اند، می‌توانند با تکمیل فرم‌های مربوطه در این رویداد مشارکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: فضای نمایشگاهی با حمایت معاونت علمی به‌صورت رایگان در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرد و تلاش شده بخشی از هزینه‌های غرفه‌سازی نیز پوشش داده شود.
به گفته بهرامی، تاکنون استان‌های تهران، آذربایجان شرقی، اصفهان و خراسان رضوی بیشترین حضور را در این رویداد داشته‌اند.
در پایان این نشست نیز تفاهم‌نامه همکاری میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدف تقویت و توسعه اقتصاد خلاق و تخصیص منابع مالی کم‌بهره به این حوزه به امضای طرفین رسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا