لزوم گذار از رویکرد صرفاً حفاظتی به سمت «مدیریت اقتصاد گردشگری» / تلاش برای جهانی شدن داراب‌گرد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، بر لزوم گذار از رویکرد صرفاً حفاظتی به سمت «مدیریت اقتصاد گردشگری» تأکید کرد.

بهزاد مریدی امروز، نوزدهم تیرماه در نشست شورای معاونین و کارشناسان اداره کل که با حضور رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان داراب و مدیر پایگاه داراب‌گرد در ساختمان جدید اداره میراث فرهنگی داراب برگزار شد، با اشاره به پیشینه تاریخی داراب، این شهر را دروازه تجاری قدیم به سوی هندوستان و مکران و مهد تمدنی پیش از اسلام (از دوران جانشینان الکساندر تا ساسانیان و اشکانیان) دانست.

وی همچنین با تکریم داراب به عنوان شهر امام حسن مجتبی(ع) و شهر کریم اهل بیت، به جایگاه ویژه عرفا و صوفیه و سادات جلیل‌القدر در این منطقه اشاره و از حسن خلق مردم داراب قدردانی کرد.

پژوهش‌های داراب‌گرد و همکاری‌های دانشگاهی

مریدی در رابطه با سایت پژوهشی داراب‌گرد، از تلاش برای جهانی شدن این اثر سخن گفت و بر لزوم برگزاری همایش‌ها و سمینارهای مستند و پر استناد تأکید کرد.وی با اشاره به قرارداد ۳ میلیارد تومانی با دانشگاه شیراز برای بخش مطالعاتی داراب‌گرد، دستور داد تا دکتر عسگری چاوَردی مدیر این پایگاه به عنوان همکار طرح در این پروژه حضور یابند و تمامی تدارکات مالی و بیمه‌ای در دل طرح پیش‌بینی شود تا اجرای پروژه با سرعت پیش برود.

تملک آثار تاریخی و ساماندهی خانه صنایع‌دستی

مریدی در خصوص «خانه سوخکیان» و «انبار غله»، بر اهمیت تملک این آثار توسط وزارت میراث فرهنگی تأکید کرد تا این آثار برای آیندگان حفظ شوند.

وی با اشاره به اینکه تملک خانه سوخکیان به اتمام رسیده و مطالبات پیشین در حال تسویه است، در مورد تبدیل این مکان به «خانه صنایع‌دستی» و بازارچه دائمی صحبت کرد و یادآور شد که سه طرح تجهیز این مراکز به وزارتخانه ارسال شده و پیگیری مالی آن‌ها در اولویت است.

نظارت بر مرمت‌ها و مسائل اجرایی

مدیرکل میراث فرهنگی فارس با بررسی وضعیت پیمانکاران در پروژه‌های مرمتی، بر ضرورت حضور «ناظر مقیم» به عنوان نماینده مدیرکل تأکید کرد تا تطبیق دقیق کار با مطالبات صورت گیرد.وی خاطرنشان کرد: گزارش‌های مستمر از پیشرفت کارها باید به فرمانداری و اداره فنی و توسعه طراحی عمران ارسال شود تا شفافیت کامل در اجرا برقرار باشد.

تاکید بر امنیت موزه‌ها

مریدی با استقبال از ایده ایجاد موزه در داراب بر تامین امنیت موزه‌ها و لزوم تقویت استحکامات حفاظتی تأکید کرد و هشدار داد که بدون امنیت کافی، خطر از بین رفتن قطعات تاریخی وجود دارد و ما باید پاسخگوی تاریخ باشیم.

معرفی پلتفرم گردشگری فارس و کریدور تمدنی جنوب

مدیرکل میراث فرهنگی فارس در این نشست، از آماده‌سازی اپلیکیشن و پلتفرم «گردشگری فارس» خبر داد که به زودی در بسترهای دریافت نرم افزار عرضه خواهد شد.

وی تشریح کرد: در این سامانه، مسیرهای گردشگری به ۶ محور اصلی (تاریخی، فرهنگی، مذهی، طبیعی، سلامت و ورزشی) تقسیم شده‌اند. محور تاریخی شامل بخش‌های کریدوری، بافت‌گردی و موزه‌گردی است که در آن محورهای ساسانی و هخامنشی طراحی شده‌اند.

مریدی به‌طور ویژه به «کریدور تمدن جنوب فارس» اشاره کرد که از فسا آغاز شده و تا لار ادامه می‌یابد.

وی تأکید کرد در این طراحی، شهر داراب به عنوان قطب اقامتی و بازدید، با تخصیص ۲۴ ساعت زمان برای گردشگران تعریف شده است.

به گزارش سینا پرس و به نقل از روابط عمومی میراث فارس، وی افزود: برای این کریدور، دامین جداگانه و رمزینه‌های مخصوص تعریف خواهد شد و محتوای صوتی (پادکست) برای هر مسیر ضبط شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا