مظاهر بابایی در گفت‌وگو با خبرگزاری سینا، مطرح کرد:
راه اندازی پردیس فناوری‌های نشر یک ضرورتِ فناورانه است/ اقتصادِ حوزه فرهنگ فراتر از مرزها

 

 

معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران با بیان این مطلب که تنوع در حوزه نشر نیازمند رویکرد تازه‌ در حوزه فناوری‌های نرم و دیجیتال است در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، گفت: پردیس فناوری‌های نشر با همکاری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی با رویکرد نوین به این حوزه تاسیس می‌شود.

 

به گزارش خبرگزاری سینا، دکتر مظاهر بابایی معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران وی در پاسخ به این سئوال که ایده راه اندازی پردیس فناوری‌های نشر با چه هدفی مطرح شده است؛ گفت: با پیشرفت تکنولوژی و فناوری‌های نوین حرفه‌های جدیدی وارد بازار کار شدند و بسیاری از حوزه‌های فعالیت کارکرد و موضوعیت خود را از دست داده اند و به تبع این اتفاق در صنعت نشر نیز رخ داده است.

 

بیشتر بخوانید: 

راه اندازی پردیس فناوری‌های نشر در تهران

راه اندازی پردیس تخصصی نشر با رایزنی پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگیِ جهاددانشگاهی

 

 

این مدیر فرهنگی ادامه داد: در صنعت نشر و حوزه‌های مختلف چاپ، ارائه محتوا، بازاریابی و فروش و مباحث مربوط به فناوری می‌طلبید رویکرد جدیدی با موضوع فناوری‌های نشر رقم زده شود؛ از همین رو خانه کتاب و ادبیات ایران در همکاری با پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی و با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای موضوع راه اندازی پردیس فناوری‌های نشر را مطرح کرده است.

 

با حمایت فناورانه از صنعت نشر به ارزآوری برسیم

معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران اظهار داشت: در واقع برای اینکه بتوان از فناوری‌های نوین در حوزه چاپ بهره برد، نیاز است مرکز فعالیت با عنوان پردیس فناوری‌های نشر راه اندازی شود تا با حمایت از تنوع موجود در این صنعت رویکرد توسعه، اقتصاد فرهنگ و ارزآوری از صنعت نشر صورت گیرد.

 

دکتر مظاهر بابایی معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران
دکتر مظاهر بابایی معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران

 

دکتر مظاهر بابایی با بیان این مطلب که فناوری‌های نوین مرز جغرافیایی را از میان برداشته؛ گفت: فناوری‌های نوین موجب شده در حوزه تولید محتوا مرزهای جغرافیایی از میان برداشته شود و مرزهای حوزه فرهنگ نیز در جریان این فناوری از میان رفته است و موجب شده اقتصادِ حوزه فرهنگ فراتر از مرزها برود بنابراین راه اندازی پردیس فناوری‌های نشر فرصت خوبی برای رسیدن به این مهم است.

وی در ادامه با بیان این مطلب که در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای اولین بار سالن فناوری‌های نشر برپا شد؛ گفت: سالن فناوری‌های نشر با هدف تقویت زیست‌بوم نوآوری در صنعت نشر، مرکز نوآوری نشر  در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران و پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی برگزار شد و 13  شرکت خلاق در این حوزه و همچنین ناشرانِ دیجیتال در این نمایشگاه حضور داشتند.

 

پردیس فناوری‌های نشر نیازی است فرهنگی

معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران یادآور شد: راه اندازی پردیس فناوری‌های نشر بر اساس نیازسنجی این حوزه و مطالبات گروه‌های سنی مختلف در حال انجام است و معتقدم در حوزه نشر باید از نگاه سنتی نشر به سمت نگاه مدرنیته در حوزه نشر برسیم. زیرا نگاه به صنعت نشر در عصر کنونی متفاوت شده است.

بابایی گفت: نکته قابل توجه این است که پیشرفت تکنولوژی و فناوری‌های نوین در عرصه نشر به گونه‌ای شد که ناشرانِ زاویه‌دار نسبت به فناوری های نوین در صنعت نشر درباره آن پرس و جو می‌کنند و نگاه به این صنعت به واسطه امور فناورانه تغییر کرده است.

وی خاطرنشان کرد: پردیس فناوری‌های نشر نیازی است فرهنگی که در جهت توسعه صنعت نشر با همه متعلقات آن گام برخواهد داشت و ظرفیت‌های بسیاری دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا