اعلام فراخوان «الهیات و الحاد جدید و رابطه علم و دین»

بنیاد ملی علم ایران در راستای حمایت از پژوهشهای مرتبط با حوزه علوم و معارف دینی، فراخوان حاضر را در محور « الهیات و الحاد جدید و رابطه علم و دین» منتشر می کند. محور انتخاب شده، ناظر بر موضوعات دانشی و مسائل مورد نیاز جامعه است.
توضیحات فراخوان
به گزارش خبرگزاری سینا، تأکید کارگروه علوم و معارف دینی بر پذیرش طرحهایی است که به نوآوری و نظریهپردازی، کاربردی و مسئلهمحور بودن و نگاه به آینده در محور پیشنهادی توجه داشته باشند. انتظار میرود محققان در برونداد پژوهش، علاوه بر تدوین کتاب و مقالات به سایر بروندادها همچون برگزاری کرسیهای نوآوری و نظریهپردازی، برگزاری نشستهای تخصصی، تربیت نیروی علمی فعال، زمینهسازی ارتباطات بینالمللی و مانند آن توجه داشته باشند. تألیف مقالات و انتشار در نشریات و مراجع علمی بینالمللی از الزامات این فراخوان بوده و انجام پروژه با محققان یا مراکز علمی خارج از کشور در حمایتهای بنیاد ملی علم ایران مؤثر خواهد بود.
تأکید میشود فراخوان حاضر منحصر به محور پیشنهادی است اما محققان میتوانند در سایر موضوعات، طرحهای پژوهشی خود را در قالب طرحهای غیر فراخوانی برای بررسی و حمایت به کارگروه ارسال نمایند.
حوزههای اولویتدار
محور اصلی: الهیات و الحاد جدید و رابطه علم و دین
الحاد در مباحث الهیاتی معادل خداناباوری است و این پدیده به اعتبارات گوناگون به اقسام و گونههای مختلفی تقسیم شده است؛ از جمله به الحاد نظری و عملی، دوستانه و مهاجم، سلبی و ایجابی و… یکی از تقسیمات آن الحاد سنتی یا کلاسیک و الحاد جدید یا مدرن است. الحاد جدید یا مدرن اصطلاحی است که برای اشاره به وضعیت ترویج شده توسط برخی از ملحدان قرن بیست و یکم به کار رفته است. در عین حال میتوان گفت تلاش برای اثبات نبودن خدا، رویکرد تهاجمی به دین و بسط الحاد از طریق دانش تجربی و ابزارهای مدرن، نگاه فیزیکالیستی به همه امور از جمله نفس، اخلاق، معنویت و مانند آن از ویژگیهای الحاد جدید است. فراخوان حاضر از استادان، فضلا و پژوهشگران حوزه و دانشگاه و نهادهای علمی کشور دعوت میکند تا پیشنهادهای پژوهشی نظریهپردازانه و نوآورانه خود در عرصههای زیر را جهت اخذ حمایت از بنیاد ملی علم ایران ارسال نمایند:
- رابطه علم و دین با تأکید بر:
– آسیبشناسی و تحلیل انتقادی نگرههای طبیعتگرایانه در این زمینه و راهکارهای اصلاحی
– آسیبشناسی وضعیت حاکم بر فضای جامعه علمی ایران از منظر رابطه علم و دین و علم دینی و راهکارهای برونرفت از آن
– نقش علم دینی در اصلاح مواضع موجود، موانع و راهکارهای تحقق
- الهیات، فیزیکالیسم و الحاد جدید
- الهیات، تکامل و الحاد جدید
- الهیات، کوانتوم و الحاد جدید
- الهیات، علومشناختی و الحاد جدید
- الهیات، مسئله شرور و الحاد جدید
- الهیات، اخلاق و الحاد جدید
- تأثیر الحاد جدید بر دینداری جوانان
- زمینههای فرهنگی اجتماعی الحاد جدید
- پیامدهای روانی الحاد جدید و ارائه راهکارها
- آثار مثبت دینداری در تقابل با الحاد جدید
واجدین شرایط
این برنامه ویژه اعضای هیئتعلمی دانشگاهی و هیئتعلمی حوزوی (1. اعضای هیئت علمی مؤسسات حوزوی مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۲. اعضای هیئتعلمی مورد تأیید مرکز مدیریت حوزههای علمیه بر اساس آییننامه همترازی) بوده و حمایت از طرحهای پژوهشی را شامل میشود.
فایل پیوست
تاریخ فراخوان
پژوهشگران می توانند در بازه زمانی ۴ خرداد ۱۴۰۴ تا ۴شهریور ماه ۱۴۰۴ اقدام به ارسال پیشنهاده نمایند.
مبلغ حمایت
سقف حمایت برای طرحهای پژوهشی در این فراخوان حداکثر ۳۰۰ میلیون تومان پیشبینی شده است.
تذکر: میزان حمایت با توجه به موضوع تحقیق (بینرشتهای بودن موضوع، بیپیشینه بودن و مانند آن)، تعداد همکاران تحقیق، مدت زمان اجرای تحقیق و غیره تعیین میشود.
شیوه ثبت نام و ارسال درخواست
متقاضیان جهت ثبتنام میتوانند به سامانه کایپر مراجعه و از طریق بخش متقاضیان/ پژوهشگران اقدام نمایند. درصورتیکه در این سامانه پروفایل مشخصات فردی ندارید ابتدا ثبتنام نموده و سپس بهوسیله نام کاربری (Email) و رمز عبور اعطا شده وارد سامانه شوید. پس از ورود در بخش ارسال طرح جدید میتوانید از کارتابل کارگروه فراخوان ویژه علوم و معارف دینی (الهیات و الحاد جدید) اقدام به ارسال طرح نمایید.
مسئول پاسخگویی
پژوهشگران پس از مطالعه توضیحات فراخوان و آییننامههای مربوطه در پورتال بنیاد علم، در صورت داشتن هرگونه ابهام یا سؤال در خصوص فرایند ارسال طرح، شرایط و محتوای علمی فراخوان میتوانند از پروفایل خود در سامانه کایپر اقدام به ارسال تیکت برای کارگروه علوم و معارف دینی نمایند.
No tags for this post.