گزارش خبرگزاری سینا از حوزه فناوری، هوش مصنوعی و دانش بنیان در هفته گذشته؛
از بازدید دکتر شهیکی از دستاوردهای آموزش دیجیتال در چین تا نشان علمی علامه طباطبایی برای رئیس جهاددانشگاهی

برگزاری نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ، اعطای نشان علمی علامه طباطبایی از سوی رئیس جمهور به علی منتظری رئیس جهاددانشگاهی، مراسم تکریم و معارفه محمد حسین ایمانی خوشخو به عنوان رئیس دانشگاه علم و فرهنگ با حضور محمدنبی شهیکیتاش معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، گفتگوی ویژه خبرگزاری سینا با مدیر موزه علم و فناوری به بهانه روز جهانی موزه و میراث فرهنگی، برگزاری نخستین همایش و نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی و بازدید معاونان فناوری و آموزش وزیر علوم از نمایشگاه دستاوردهای آموزش دیجیتال در ووهان چین از مهمترین اخبار حوزه فناوری، هوش مصنوعی و دانش بنیان در هفته گذشته بود.
به گزارش خبرگزاری سینا، نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی با حضور صاحبان صنایع فنآور در تاریخ 24 و 25 اردیبهشت ماه به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد و برترین های صنایع فنآفرین با حضور مسئولان و مدیران علمی مورد تقدیر قرار گرفتند. یکی از مهمترین بخشهای این جشنواره برپایی نمایشگاه فنآفرینها بود که موقعیت جذب سرمایه برای تولیدات دانش بنیان را فراهم میکرد. اما نکته مغفول مانده در این نمایشگاه صنایع خلاق بود که در این دوره از جشنواره با حضور شرکتهای فنآفرین در حوزه انیمیشن عملیاتی شد.
سرمایهدار صنایع خلاق را نمیشناسد
در همین ارتباط مدیرعامل گروه سرمایهگذرای سپهر صادرات در گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، گفت که حوزه صنایع خلاق یکی از حوزههای کمتر شناخته شده برای سرمایهگذاران مسئله محوراست و اگر این بخش از فعالیتهای اقتصادی در حوزه فرهنگ توسط یک متولی واحد درست معرفی شود؛ بی شک زمینه سرمایهگذاری در این بخش فراهم می شود. وقتی سرمایهگذار وارد مذاکره اقتصادی با صاحب صنعت میشود؛ به دلیل نبود شناخت کافی از میزان مزایا، معایب و مخاطرات در این حوزه کمتر تمایل به سرمایهگذاری دارند.
نشان علمی علامه طباطبایی به رئیس جهاددانشگاهی به عنوان متخصص اپیدمیولوژی رسید
دکترعلی منتظری متخصص اپیدمیولوژی و عضو هیات علمی و رئیس جهاددانشگاهی به عنوان یکی از ۲۰ دانشمند برتر کشور در بخش علوم پزشکی، نشان علمی علامه طباطبایی را از رئیسجمهور دریافت کرد.
این مدیر علمی از پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا و از محققان برجسته و مؤثر ملی و بین المللی در حوزه کیفیت زندگی وابسته به سلامت و روان سنجی ابزارهای سنجش سلامت و مؤلف صدها مقاله معتبر علمی است.
وی که عناوینی نظیر پژوهشگر برگزیده کشوری و دو دوره برگزیده جشنواره رازی را در کارنامه دارد، مدیر مسئول و سردبیر دو ماهنامه پایش و عضو هیأت تحریریه چندین نشریه علمی- پژوهشی کشور و چند نشریه بینالمللی است.
برگزاری آیین تکریم دکتر مهدی باصولی رئیس پیشین دانشگاه علم و فرهنگ و معارفه دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو به عنوان رئیس جدید این دانشگاه با حضور دکتر محمد نبی شهیکی تاش معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، فناوری و تحقیقات و دکترعلی منتظری رئیس جهاددانشگاهی یکی دیگر از انتصابهای مدیریتی در خوزه فناوریهاب نرم و دانشگاهی بود.
جهاددانشگاهی به راحتی وارد ۴۰ ساله دوم حیات خود نشده است
رئیس جهاددانشگاهی در این مراسم گفت که این نهاد دانشگاهی مجموعهای ارزشمند از ثروت انسانی است که فرزندان ایران در فضای ایمانی و عاطفی رشد کردند و با حفظ روحیه جهادی در بخشهای مختلف جهاددانشگاهی خدمت کردند.
محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ هم بیان کرد که جهاددانشگاهی به راحتی وارد ۴۰ ساله دوم حیات خود نشده است و در طول سالها فعالیت خود با فراز و فرودهایی که از سر گذراند راه دشواری را طی کرد ولی در این مسیر پایداری کرد.همدلی شاخصه اصلی این نهاد بوده است و خوشحالم که در دوره جدید ریاست جهاددانشگاهی و با حضور دکتر منتظری بار دیگر توفیق پیدا کردم که در این دانشگاه خدمتگزار باشم.
موزه ملی علوم و فناوری تعاملی برای درک علم در زندگی روزمره
حفاظت از فرهنگ تمدنی یکی از مهمترین مقولههای ملتها در نظامهای سیاسی و اجتماعی است که موزهها و همواره کتابخانهها در سطح کلانِ ملی و بینالمللی حافظ میراث معنوی، میراث مکتوب بودهاند. با تغییر وجوه زندگی اجتماعی و نو به نو شدن تکنولوژی بخش مهمی از نوآوریهای فناورانه با گذشت زمان به تاریخ پیوستند و ضرورت نگهداشت از این میراث وطنی و یا به عبارت بهتر میراث علمی واجب و با راه اندازی موزه ملی علوم و فناوری ایران عملیاتی شد.
محسن جعفرنژاد، مدیرکل حوزه ریاست موزه ملی علوم و فناوری درباره مجموع آثاری که در این موزه نگهداری میشود؛ در گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، گفت: موزه ملی علوم و فناوری نه تنها مکانی برای حفظ و نمایش آثار علمی و فناوری است، بلکه سعی شده تجربهای زنده و تعاملی برای درک علم در زندگی روزمره انسان امروز در این موزه فراهم شود.
وی ادامه داد: ایران جز کشورهایی بوده است که دانشمندان آن در حوزه علوم و فناوری دوران خود شناخته شده و سرآمد بودند و مجموعهای از ابتکارات بینظیر در حوزه مکانیک سیالات و نجوم در این موزه وجود دارد. یکی از ویژگیهای مهم در چیدمان این موزه توجه به این مطلب است که در موزههای میراث فرهنگی وسایل و ادوات موزهای داخل ویترین قرار میگیرند و ممانعت از لمس اشیاء در این نوع موزهها مشهود است.
نقش مهم پارکهای علم و فناوری در حوزه مسئولیت اجتماعی
نخستین همایش و نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی به همت جهاددانشگاهی تهران برگزار شد و جمال رحیمیان رئیس سازمان جهاددانشگاهی تهران وجود پارکهای علم و فناوری به عنوان حلقه واسط بین کارآفرینان، بنگاههای اقتصادی و عموم مردم در حوزه مسئولیت اجتماعی نقش مهم و تاثیرگذاری دارد ولی متاسفانه این مهم هنوز تبیین نشده است.
بازدید معاونان وزارت علوم از دستاوردهای آموزش دیجیتال چین
دکتر شهیکی تاش معاون فناوری و نوآوری و دکتر واحدی معاون آموزشی وزیر علوم از نمایشگاه دستاوردهای آموزش دیجیتال در کشور چین بازدید کردند. در این نمایشگاه که در حاشیه برگزاری سومین کنفرانس جهانی آموزش دیجیتال ۲۰۲۵ کشور چین در دانشگاه ووهان برپا شده، آخرین دستاوردهای آموزشی دانشگاههای مختلف این کشور به مرکزیت ووهان به نمایش گذاشته شده است.
در این نمایشگاه کاربرد آموزش دیجیتال در زمینه های علمی مختلف از جمله صنایع فضایی و ماهواره ها، بخش کشاورزی و مبارزه با آفات، هنر و فرهنگ، رباتهای انسان نما و امدادی، توسعه ابزار آموزشی و مدیریت کلاس درس، ابزارهای علوم تربیتی و روانشناسی تدریس نمایش داده شده است.
No tags for this post.