حامد حمایت‌کار، مدیرعامل «بهخوان» در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزای سینا اعلام کرد:
کتاب و تکنولوژی؛ مسیری دیربازده اما ضروری

 

 

فعالیت‌هایی  اپلیکیشن‌های کتابخوانی تنها در خدمت گسترش کتابخوانی نیستند؛ آن‌ها بخشی از اکوسیستم اقتصاد هنر به شمار می‌آیند. هر بار که پلتفرمی چنین فرهنگی راه‌اندازی می‌شود، فرصتی تازه برای نویسندگان، تصویرگران، مترجمان، ناشران و حتی طراحان گرافیک ایجاد می‌شود تا آثارشان دیده شود، مخاطب پیدا کند و به چرخه مالی وارد شود.

 

نیلوفر شهسواریان: «بهخوان» در حوزه‌ تکنولوژی و کتاب فعالیت می‌کنند و با استفاده از فناوری، تلاش می‌کند در بازار کتاب به کتابخوانان خدمات نوینی ارائه دهد.

حامد حمایت‌کار، مدیرعامل «بهخوان» در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزای سینا به این موضوع  اشاره کرد که امروزه احتمال کمی وجود دارد یک کسب و کار فرهنگی موفق شکل بگیرد، در مورد نقش مجموعه‌هایی مثل پارک ملی علوم و و فناوری‌های نرم برای تقویت بیزنس‌ها گفت: «اگر کسی در حوزه کتاب و کتابخوانی و تکنولوژی سرمایه‌گذاری کند، آنقدر سرمایه‌گذاری موفقی نخواهد بود زیرا بسیار دیربازده است. اینجا نقش نهادهایی مثل پارک ملی فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی پررنگ می‌شود، چون ملاک و معیارشان صرفاً مالی نیست.»

او توضیح داد: «اگر بخواهیم کاربران «بهخوان» به تعدادی برسد که بازگشت مالی بهینه‌ای داشته باشد و روی پای خودش بایستد، حدود چهار سال طول می‌کشد. این فاصله را باید با کمک نهادها پیش برد‌.»

 

شبکه اجتماعی برای کتابخوان‌ها

ایده اصلی «بهخوان»، بهره‌گیری از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی برای ایجاد ارتباط میان کتابخوان‌هاست. حمایت کار در مورد نحوه‌ کار «بهخوان»  توضیح داد: «بهخوان»  یک شبکه اجتماعی با موضوع کتاب است. شبکه‌های اجتماعی این قابلیت را ایجاد کرده‌اند که فردی که در اهواز زندگی می‌کند، همین الان دقیقاً چه کتابی می‌خواند و با دیگری مکالمه می‌کند. چنین قابلیتی پیش از این وجود نداشته است.»

 

حامد حمایت‌کار، مدیرعامل «بهخوان»
حامد حمایت‌کار، مدیرعامل «بهخوان»

 

او افزود: «بهخوان»  در سراسر ایران کلی کاربر دارد، وقتی با آن‌ها صحبت می‌کنی گویی کنار دستت نشسته‌اند. این قابلیت مهم را فناوری برای ما ایجاد کرده و می‌توانیم از احوال کتابخوان‌ها خبر داشته باشیم.»

 

هم‌نشینی کتاب دوستی فیزیکی و دیجیتال در یک پلتفروم

یکی از ویژگی های متمایز «بهخوان»، پرهیز از تفکیک کتابخوان‌های فیزیکی و دیجیتال است. حمایت‌کار بر این نکته تاکید دارد که اینجا، جای برای همه علاقه‌مندان کتاب است. این فعال حوزه‌ی کتابخوانی بیان کرد: «بعضی‌ افراد تمایل دارند کتاب فیزیکی بخوانند و بعضی‌ها کتاب دیجیتال را ترجیح می‌دهند. ما تلاش کردیم این دو دسته را از همدیگر جدا نکنیم، با این پیش‌فرض که همگی کتابخوان هستند و در «بهخوان»  می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.»

 

هوش مصنوعی در خدمت کتابخوانی

حمایت کار در پایان در مورد استفاده از هوش مصنوعی در «بهخوان»  توضیح داد: «در حال حاضر روی هوش مصنوعی برای پیشنهاد دادن کتاب به افراد با روش‌های گوناگون استفاده می‌کنیم. پیشنهادها بر اساس شخصی‌سازی فردی است و بر اساس سابقه‌ی کتابخوانی، حس و حال، طرز فکر، سلیقه و نویسندگان و کتاب‌های مورد علاقه‌ی‌شان است.

 

کتاب، پلتفرم و اقتصاد هنر

فعالیت‌هایی مانند «بهخوان»  تنها در خدمت گسترش کتابخوانی نیستند؛ آن‌ها بخشی از اکوسیستم اقتصاد هنر به شمار می‌آیند. اقتصاد هنر، برخلاف تصور رایج، فقط به فروش اثر محدود نیست؛ بلکه بستری است که خلاقیت را به ارزش اقتصادی تبدیل می‌کند و پلتفرم‌های که با این هدف طراحی و اجرا می‌شود، پیوند میان این دو دنیا را برقرار می‌کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا