با حضور مسئولان ارشد علمی؛
فنآفرینهای جشنواره نوزدهم شیخ بهایی تقدیر شدند/ ضرورت بازنگری در ساختار جشنواره بیستم

مراسم اختتامیه نوزدهمین دوره جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی با حضور مسئولان ارشد وزارت علوم، معاونت علمی ریاست جمهوری و مهمانان بینالمللی به میزبانی مهدی جمالی استاندار و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری سینا، سیدمهدی ابطحیفروشانی رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با ارائه گزارشی از برگزاری نوزدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی نیز بر ضرورت تحول ساختاری جشنواره و تقویت جایگاه ملی و بینالمللی آن تأکید کرد و گفت: در سال 1383 که جشنواره ملی فن آفرینی شیخبهایی پایهگذاری شد، نخستین اقدام ساختار یافته در ترویج گفتمان کارآفرینی در کشور به شمار میرفت که با محوریت کارآفرینان و حامیان تعریف شد وبه تدریج با تمرکز بر فنآفرینی و صنعتسازی گسترش یافت.
بیشتر بخوانید:
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در شبکه سازی جهانی نقش موثر دارد
فن آفرینهای هنر انیمیشن داوری میشوند
بررسی دستاوردهای کسب و کار انیمیشن در جشنواره شیخ بهایی
جشنواره شیخ بهایی بهعنوان یک برند فناورانه ایرانی در تقویم رویدادهای بینالمللی نوآوری جای میگیرد
کدام استانها در جشنوار ملی فنآفرین شیخ بهایی حضور داشتند؟
«بریکس» فراتر از نیروی اقتصادی و ائتلافی از قدرتهای نوآور است
جشنواره شیخ بهایی کار سرمایهگذاران را از جهت غربالگری طرحها راحتتر میکند
جوایز ویژه پویانمایی در جشنواره نوزدهم شیخ بهایی تعریف شد
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: نوزدهمین دوره برگزاری این جشنواره، شاهد رشد چشمگیر در کیفیت و کمیت مشارکتکنندگان بهویژه در حوزه فنآفرینیهای نوپا بود در این دوره جوایز ویژه و جدید مانند آیسیتی و پویانمایی تعریف شد.
وی با اشاره به چالشهای پیشروی شرکتهای دانشبنیان در بازار، تأمین مالی، ارتباط با فناوری جهانی و ضرورت بازنگری در ساختار جشنواره بیستم، ادامه داد: این جشنواره پیش از آن که با واژههایی مانند استارتاپ و شتابدهنده در فضای عمومی شناخته شوند، آغاز به کار کرد و اکنون نیز باید با ایجاد برند ملی، روایتگری قهرمانان حوزه فناوری و پیوستگی با رویدادهای بینالمللی مسیر خود را توسعه خواهد داد.
ابطحی با اشاره به نقاط قابل بهبود این جشنواره ملی گفت: به اعتقاد بنده روایتگری رسانهای، تمرکز جغرافیایی و نبود پشتیبانی مستمر پس از جشنواره از جمله کاستیها و یا به عبارت بهتر نقاط قابل بهبود است که جشنواره باید به پلتفرمی برای همکاری مداوم در طول سال و نهادی در سیاستگذاری حوزه فناوری تبدیل شود، همچنین تجارب فناوران در این رویداد میتواند منبعی ارزشمند برای قانونگذاران باشد. تصور میکنم جشنواره بیستم میتواند پلی میان ایدههای نوآورانه ایران و بازارهای جهانی باشد.
هوش مصنوعی ابزاری کارآمد برای حل ناترازی انرژی، خشکسالی و آلودگی هوا است
مهدی جمالینژاد استاندار اصفهان در ادامه این مراسم بر نقش این رویداد فنآورانه و نقطه محوری استان اصفهان در توسعه فناوری و اقتصاد دانشبنیان تاکید کرد و گفت: اصفهان شهری زنده و تاریخی با پیشینهای درخشان در علم و نوآوری است و جشنواره فنآفرینی شیخبهایی نمادی از استمرار و تعالی در مسیر توسعه علمی کشور و نقش جوانان نوآور در این مسیر بیبدیل است.
استاندار اصفهان با اشاره به حضور بیش از ۱۰ درصد شرکتهای دانشبنیان کشور در استان اصفهان و فعالیت بیش از ۷۸۰ شرکت فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: این شهرک بهعنوان بزرگترین قطب دانشبنیان کشور، بهتازگی از سوی وزارت علوم بهعنوان دبیرخانه ملی تربیت مدیران حرفهای پارکهای علم و فناوری انتخاب شده است.
جمالینژاد گفت: هوش مصنوعی اولویت راهبردی استان اصفهان بوده، همچنین ابزاری کارآمد برای حل چالشهایی نظیر ناترازی انرژی، خشکسالی و آلودگی هوا است. از همین رو مطلوب است دستگاههای ملی نگاه ویژهای به ظرفیتهای دانشگاهی و فناورانه داشته باشند زیرا حمایت از این مجموعهها صرفاً حمایت از اصفهان نیست، بلکه کل کشور از آن بهرهمند خواهد شد.
استاندار اصفهان در بخش پایانی سخنان خود خطاب به جوانان فناور خاطرنشان کرد: شما نهالهای برومند این سرزمین و امید فردای ایران هستید، ما شاید به خوبی نتوانسته باشیم از شما حمایت کنیم، اما دستهای پرتوان شما انگیزه ماست و آینده این کشور به همت شما رقم خواهد خورد.
ارسال ۴۳۷ طرح به جشنواره شیخبهایی
سعید آجلی، دبیر جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی نیز در این آیین با اشاره به جایگاه ویژه آن در زیستبوم نوآوری کشور، از مشارکت گسترده فعالان حوزه فناوری و کارآفرینی خبر داد و اظهار کرد: جشنواره شیخبهایی اولین و معتبرترین جشنواره در حوزه کارآفرینی و فناوری در کشور است که طیف وسیعی از مخاطبان از شرکتهای نوپا تا شرکتهای صنعتی و سرمایهگذاران را گرد هم میآورد.
وی با اشاره به آمادهسازی این جشنواره از تابستان سال گذشته افزود: در این دوره، بیش از ۴۳۷ طرح از ۳۰ استان ثبتنام اولیه داشتند که پس از داوریهای چندمرحلهای، ۲۲۱ طرح وارد مرحله ارزیابی تخصصی شدند.
سعید سرکار رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و دانشبنیان ریاست جمهوری دیگر سخنران این مراسم بود. وی با بیان این مطلب که اقتدار فناوری، پایه اقتدار نظامی، اقتصادی و دیپلماسی است؛ گفت: پیشرفت ایران در صنایع نظامی و پتروشیمی، در نتیجه تلاش جوانان فناور به دست آمده است.
وی اقتدار اجتماعی را مهمترین رکن اقتدار ملی دانست و تأکید کرد: دشمن با تحریمهای هدفمند بهدنبال ناامید کردن مردم و تضعیف این اقتدار است.