رئیس پارک علم و فناوری استان یزد در گفتوگوی اختصاصی با سینا:
پارکهای علم و فناوری زمینهساز صادرات فرهنگ و هنر است/توسعه صنایع خلاق اشتغالزایی برای بانوان

دکتر مجید شخصینیائی رئیس پارک علم و فناوری یزد در گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، گفت: ورود پارکهای علم و فناوری به حوزه صنایع خلاق و فرهنگی به عنوان میراث معنوی ایران، میتواند زمینهای برای صادرات فرهنگ و هنر به دیگر کشورها، به خصوص کشورهای منطقه ایجاد کنند که نوعی دیپلماسی فرهنگی ارزآور به شمار میرود.
با بیان این مطلب در گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، با اشاره به اهمیت موضوع صنایع خلاق و فرهنگی در این پارک گفت: پارک علم و فناوری یزد ساختمانی به نام پردیس علوم انسانی داشت که در بازنگری ساختاری و سازمانی و با توجه به اهمیت پرداخت به موضوع صنایع خلاق و در نظر گرفتن بافت فرهنگی یزد برآن شدیم این پردیس را به منظور همافزایی با مرکز رشد پارک ادغام کنیم تا به صورت متمرکز در این حوزه فعالیت صورت گیرد.

وی ادامه داد: در واقع با این همگرایی توانستیم روی صنایع خلاق و فرهنگی مانند صنایع دستی استان یزد، طراحی پارچه مانند ترمه، سفال و یا حتی شیرینی پزی متمرکز شویم و به عنوان حامی کنار شرکتهای فعال در این حوزه بایستیم.
شخصینیائی اظهار داشت: نا گفته نماند که شرکتهای فنآور متعددی هم تحت حمایت پارک علم و فناوری یزد و یا در 13 مرکز رشد وابسته به پارک همچووم مرکز رشد علوم پزشکی، مرکز رشد اردکان، مرکز رشد دانشگاه آزاد و غیره قرار دارند.
بیشتر بخوانید:
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در شبکه سازی جهانی نقش موثر دارد
گردش مالی شرکتهای پارک علم و فناوری بوشهر ۳۲ هزار میلیارد بوده است
پارکهای علم و فناوری میتوانند مبلّغ نوآوری در صنایع فرهنگی در مسیر تقویت اقتصاد هنر باشند
این مدیرعلمی در پاسخ به این سئوال که تمرکز بر صنایع خلاق تا چه اندازه به ارزآوری کشور منجر میشود؟ گفت: طبق آمار در کشورهای توسعه یافته به طور متوسط از محل فروش صنایع خلاق، 2/3 درصد درآمد ارزی حاصل میشود به عنوان مثال صنایع فرهنگی همچون گردشگری در کشور امارات رتبه اول را در گردش مالی این کشور دارد. ولی همین زمینه فعالیت در کشور ما هنوز جای کار دارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه در معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم با مسئولیت اجرایی دکتر شهیکی این دغدغه وجود دارد که نقش پارکهای علم و فناوری در حوزه فعالیتهای فنآور و صنایع خلاق پر رنگ شود.
مجید شخصینیائی رئیس پارک علم و فناوری یزد با بیان این مطلب که برای صادر شدن محصولات متنوع فرهنگی و صنایع خلاق باید حلقه واسط بین شرکتها و طرف قرارداد آنها در خارج از کشور باشد؛ تصریح کرد: برای رسیدن به مرحله صادراتِ محصولات تولید شده در حوزه صنایع خلاق و همافزایی باید حلقه واسط مانند اتاق بازرگانی و یا گمرک وجود داشته باشد که به عنوان یک کارگزار عمل کنند.
رئیس پارک علم و فناوری یزد در پایان افزود: یکی از مهمترین مزیتهای توسعه صنایع خلاق اشتغالزایی به ویژه برای بانوان هنرمند خواهد بود که به نوعی یک رسالت در انتشار فرهنگ محسوب میشود.