گفتوگوی اختصاصی خبرگزاری سینا با رضا مهدوی مطرح شد:
وقتی کودکان چرخ دندههای اقتصاد هنر را به گردش در میآورند

برای اولین بار است که نمایشگاهی از جنس موسیقی برای کودک و نوجوان در ایران برگزار می شود. نمایشگاهی که ایدهاش را از نمایشگاه صنعت موسیقی گرفته و قرار است از ۲۳ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار و میزبان این نسل از موسیقی ایران باشد.
سحر طاعتی: در این نمایشگاه که تماما به گونههای موسیقی کودک و نوجوان میپردازد همه تولید کنندگان و عرضه کنندگان سازها و ادوات موسیقی، آموزشگاههای موسیقی، مراکز پژوهشی موسیقی، ناشران آثار موسیقی کودک و نوجوان، ناشران کتابهای موسیقی کودک و نوجوان و مربیان و مدرسان موسیقی کودک و نوجوان گرد هم میآیند تا فضایی کاملا موسیقایی و حرفه ای را برای نسل نو موسیقی ایران رقم بزنند و نقش موسیقی را در رشد نسل آینده تقویت کند.
رضا مهدوی مشاور جشنواره در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری سینا درباره چگونگی برگزاری این نمایشگاه میگوید: نخستین نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان دستاوردها و ابعاد مختلفی دارد که در کنار نمایش سازها و کتابهای موسیقی کودک و نوجوان نشستهای پژوهشی با حضور کارشناسان خبره در موضوعات مختلف بین رشتهای با موسیقی کودک و نوجوان برگزار و به مباحث پژوهشی، آموزشی، اجرا، تولید و آگاه سازی خانوادهها پرداخته خواهد شد.
اجراهای مختلف کودکان و نوجوانان در تالار کانون پرورش فکری در شاخههای مختلف ارکسترال اروپایی، ایرانی، اقوام، تلفیقی و غیره بصورت گروههای بزرگ و کوچک از دیگر بخشهای این نمایشگاه است.
همچنین کتاب نمایشگاه که شامل مقالات ارزندهای از پژوهشگران و مربیان و مجریان موسیقی کودک و نوجوان است در کنار دیگر مواردی چون تبلیغات و آگهیهای آموزشکدهها و مدرسان با شیوههایی اجرایی _ آموزشی آنهاست که به تعداد۱۰۰۰ جلد به مردم هدیه داده میشود.
فراهم سازی تبادل آزادانه اندیشه ها در نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان
نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان تنها نمایشگاه و رویداد موسیقی به منظور معرفی بخشهای مرتبط با موسیقی کودک نیست بلکه رهاورد و آوردههای مادی و معنوی بسیاری را دربر دارد.. رضا مهدوی، عضو شورای سیاستگذاری این نمایشگاه دراین باره میگوید: جدای از مباحث معرفی و آگاهی دهی به مخاطبان، سعی داریم آوردههای مادی و معنویی را با نهادینه سازی و تجمیع شیوه های ارائه و تدریس از مبانی گوناگون آموزش موسیقی کودک و نوجوان از گذشته تا اکنون را تسری بدهیم . نگاهها و سلایق گوناگون که برخوردار از شیوه ها و مکاتب مختلف آموزش موسیقی کودک در ایران و دیگر کشورهاست باعث شده این فراوانی به توسعه همه جانبه کلان فرهنگ آموزشی کمک کند، در عین حال که مخالفانی هم دارد که میخواهند استانداردسازی شود… !
بیشتر بخوانید:
سودابه سالم: موسیقی راه خود را از دل مردم باز میکند
این موسیقیدان ادامه میدهد: دیگر آورده نخستین نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان فراهم سازی تبادل آزادانه اندیشهها دررابطه با مباحث روانشناختی و زیبا شناختی این عرصه هنری در بین خانوادههاست تا بتوانند با طرح پرسشهای خود به جواب های قانع کننده مدرسان و مربیان و مدیران آموزشکده ها دست یازند و دیگر آنکه این وقفه ی چندین ده ساله ی نبود چنین نمایشگاهی باعث شده که با این مقوله مهم همچنان مردم بیگانه باشند و تصور این باشد که آموزش موسیقی کودک بیشتر جنبه سرگرمی دارد تا اینکه به انتخاب یک ساز ایرانی یا اروپایی برسد . هرچند که در این نمایشگاه خواهیم دید که الزاما برای کودک و نوجوان کلاسهای گروهی با روش های برگرفته از بیگانگان آنچنان راهگشا نیست و از همان ابتدا میتوان یکی از سازهای ملی ایران برگرفته از نواحی و اقوام و موسیقی کلاسیک شهری مورد انتخاب خانواده و کودک قرار بگیرد.
تقویت انگیزه موسیقایی کودکان
یکی دیگر از آورده های نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان را می توان تقویت انگیزه موسیقایی گروه سنی کودک ونوجوان دانست. چرا که در کنار نمایش سازها و ادوات موسیقی و کتابها و نشست های پژوهشی، نوازندگان کودک و نوجوان امکان اجرا و به نمایش گذاشتن هنرشان را دارند که بواسطه همین اجراهای صحنهای انگیزه و توانمندی آنها تقویت میشود.
مهدوی مشاور اولین نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان نیز معتقد است: در این دوره از نمایشگاه سعی شده در غرفههای آموزشگاه داران اجراهایی در کنار اجراهای صحنهای برگزار شود که به نظر بنده چنین حرکت هایی باعث قوام هر چه بیشتر و شکل گیری دقیق تر مخاطب و هنرجو خواهد شد و به الطبع انگیزه بیشتری برای ادامه مسیر پیدا می کند و شاید در آینده نه فقط یک نوازنده ماهر و خلاق بلکه درکنارش یک پژوهشگر و محقق خوب در این رشته تخصصی بشود ،چیزی که امروزه فقدانش با عنوان پداگوژی یا یاددهی معلمی موسیقی درمراکز آموزش رسمی وبخش خصوصی بسیار حس میشود.
رونق اقتصاد هنر با نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان
رضا مهدوی طراح و برنامه نویس درس هنر و موسیقی دفترتالیف و برنامه ریزی آموزش و پرورش معتقد است این نمایشگاه موسیقی چه برای به نمایش گذاشتن یکی از شاخه های صنعت موسیقی باشد و یا برای کودک و نوجوان در حقیقت یکی از مهمترین دستاوردهایش کمک به مقوله بنیادین هنر موسیقی و اقتصاد هنر است و برگزاری اینگونه نمایشگاه ها شاید در وهله اول درجهت مباحث اقتصادی تلقی گردد ، اما در کنار این مهم دیگر ابعاد معنوی و توسعه محوری نمود عینی پیدا میکنند.
رضا مهدوی، پژوهشگر مربی و مدرس موسیقی کودک نیز میگوید که نخستین نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان بیشتر به دنبال شاخههای فرهنگی و هنری است تا مباحث مادی که همین رویداد به خودی خود باعث شکوفایی هرچه بیشتر و رونق اقتصاد هنر در کنار محتوا و غَنای هنر و موسیقی می شود که البته شدیدا نیازمند توجه ویژه حامیان هنردر بخش های خصوصی است که بیشتر دلمشغولی ورزش به ویژه فوتبال و صنعت سینما هستند و از نمایشگاه ها و جشن هنرهای ملی و جشنوارهها استقبال نمی کنند!