هوش مصنوعی و تاثیر در سبک زندگی/۲
عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان: هوش مصنوعی و علم پزشکی بر سبک زندگی عامه مردم تاثیر مستقیم دارد/ توسعه سلامت فردی با AI

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی  در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، گفت: حضور هوش مصنوعی در علم پزشکی در شاخه‌های مختلف علمی، پزشکی و تا اندازه‌ای درمانی نسبت به ده سال پیش تغییرات چشم‌گیری داشته است و در سه سال اخیر سرعت این تغییرات شتاب بسیاری گرفته که به طور مستقیم بر زندگی و سلامت عامه مردم تاثیر گذاشته است.

پریسا ساسانی: هوش مصنوعی در علم پزشکی با توجه به ورود موضوعاتِ مختلف شبه علم و روانه شدن آن در شبکه‌های اجتماعی و به خصوص در ویدئوهای دو دقیقه‌ای اینستاگرام به یکی از آسیب‌های سلامت مردم و به نوعی سبک زندگی مردمعامه تبدیل شده است که مشکلات پیرامونی خود را در سطح وسیعی از اجتماع را پدید آورده است.

مهدی رضوی خلیق عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، در پاسخ به این سئوال که حضور هوش مصنوعی چه تاثیری در سلامت مردم و سبک زندگی ایرانیان دارد؟ گفت: مزیت کلی پزشکی در هوش مصنوعی نسبت به ده سال قبل که تغییر کرده است ولی رشد این تغییرات نسبت به سه سال گذشته بسیار بوده است که این تغییرات زندگی مردم در سطح جهانی و به ویژه زندگی انسان‌ها در کشورهای در حال توسعه را تحت تاثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: 

حسین افشین: ایجاد مسیر پیاده روی هوشمند برای عامه مردم

مجتبی علیزاده: پارک ملّی هوش مصنوعی تمرکز بر کاربرد پذیری

 

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در ادامه با اشاره به تاثیرات هوش مصنوعی در حوزه پزشکی گفت: بیشترین کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه پزشکی مربوط به موضوعات پیرامون پزشکی مانند وجود اپلیکیشن‌هایی برای بهبود تغدیه و ورزش‌های بدنسازی است که در اختیار عامه مردم قرار دارد.

وی ادامه داد: بخش دیگر از کارکردهای هوش مصنوعی در حوزه های زیر ساخت تحلیل داده‌های پزشکی، ذخیره داده است که بیشترین توسعه و استفاده از هوش مصنوعی در حوزه است که نه تشخیصی و نه درمانی است و به اصطلاح قوانین این حوزه دست و پا گیر نیست و راحت‌تر در دسترس قرار می‌گیرد.

مهدی رضوی خلیق با بین این مطلب استفاده از برخی اپبیکیشن‌های پزشکی باید مورد تایید برخی نهادهای قانون گذار در حوزه سلامت قرار گیرد؛ گفت: اپ‌های پیرامون پزشکی نیازی به طی کردن مسیر طولانی قانون را ندارند ولی اگر هر نوع  اپلیکشینی که به نوعی جزو ملزومات و وسایل پزشکی باشد باید مورد تایید قرار گیرد. در واقع آن دسته از هوش مصنوعی که نه جنبه تشخیصی و نه جنبه درمانی دارند و به توسعه سلامت فرد کمک می‌کند و یا جنبه ورزشی و مشاوره تغذیه دارند و برای کنترل وزن، فشار خون و قند مورد استفاده قرا می‌گیرد بیشتر از حوزه‌های دیگر با قابلیت هوش مصنوعی وارد سبک زندگی مردم شده است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با بیان این مطلب که هوش مصنوعی در حوزه تشخیص درمان تنها  در اختیار پزشکان قرار می‌گیرد؛ گفت: در حوزه تشخیص و یا کمک به تشخیص هوش مصنوعی می‌تواند مفید و کارساز باشد.  به عنون مثال در تشخیص درمان از طریق «سی تی اسکن» و یا «ام آی آر» هوش مصنوعی در این حوزه توانمندی های خوبی دارد که برخی از آنها تاییده قانونی دارند و در اختیار متخصصان قرار می‌گیرند.

وی خاطرنشان کرد: لازم به توضح است که این اپلیکیشن ها به هیچ عنوان در دست مردم قرار نمی گیرد و هوش مصنوعی در حوزه تشخیصی عموما به عنوان نرم افزار و یا ابزارهای پزشکی به شمار می‌آیند و در اختیار پزشکان به خصوص پزشکان عمومی قرار می گیرد که به آنها کمک می کند تشخیص درست و دقیق‌تری داشته باشند به خصوص در مناطقی که دسترسی به پزشک متخصص کمتر‌ است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا