گزارش خبرگزاری سینا از عملکرد پارک علم و فناوري استان قم در سال 1403؛
دبیرخانه ملی زنجیره ارزش فناوری های دیجیتال در پارک علم و فناوری استان قم تاسیس شد/ انتخاب 9 شرکت دانش بنیان/ نشست تخصصی هوش مصنوعی و استارتاپهای

پارک علم و فناوري استان قم به عنوان نهاد سازمان حامی توسعه فناوري و اقتصاد دانش بنيان در سطح استان قم، با ساختار مصوّب و کارشناسان جوان فعاليت خود را از ابتدای سال ۱۳۹۱ آغاز کرد و به عنوان رکن تعیین کننده فناوری و اقتصاد دانش محور استان قم به شمار میآید.
به گزارش خبرگزاری سینا، با توجه به ظرفيت هاي این پارک در حمايت از مؤسسات و شرکت هاي دانش بنيان، تبديل دانش به محصول، ارائه فناوري به بازار و صنعت، ايجاد درآمد، و گسترش اشتغال با تکيه بر تخصص و نوآوري فناوران و صنعتگران استان، ميتوان پارک علم و فناوری استان قم را پيشگام در پیشرفت و تعالی استان مبتني بر کسب و کارهای دانش بنيان و توليد فناوری تقاضا محور دانست.
دستاوردها و موفقیتها
بر اساس این گزارش ارتقاء سطح پارک علم و فناوری قم، انتخاب پارک علم و فناوری استان قم به عنوان دبیرخانه ملی فناوری ها و نوآوری های علوم انسانی و اسلامی، انتخاب پارک علم و فناوری استان قم به عنوان دبیرخانه ملی زنجیره ارزش فناوری های دیجیتال و همچنین انتخاب غرفه این پارک به عنوان غرفه برتر بیست و چهارمین نمایشگاه ملی دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار از دستاوردها و موفقیت پارک علم و فناوری این استان در سال 1403 بوده است.
پارک علم و فناوری استان قم دارای دو مرکز رشد علوم انسانی و اسلامی و مرکز رشد واحدهای فناور و مدیریت امور موسسات است که در سال گذشته، تعداد 9 شرکت دانش بنیان این پارک به عنوان فناوران برتر برگزیده شدند.
محورهای توسعه پارک توسعه خدمات تخصصی قابل ارائه بهویژه در زمینه تجاری سازی و نهادینه سازی فن بازار، افزایش 30 درصدی صادرات محصولات فناورانه تقویت و توسعه خدمات فناورانه در میز خدمت الکترونیک در بستر BPMS ، فعال سازی عاملیت صنایع خالق معاونت علمی اخذ عاملیت کارگزاری دانش بنیان از معاونت علمی افزایش فضای استقرار و تکمیل واگذاری اراضی 20 هکتاری افزایش تعامالت استانی، ملی و فراملی افزایش منابع تامین مالی و تسهیلاتی از جمله محورهای توسعه پارک علم و فناوری استان قم است.
توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری استان
همچنین بر اساس گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری استان قم اخذ مجوز نخستین مرکز رشد فرش کشور انعقاد تفاهم نامه تأسیس پردیس های فناوری؛ دانشگاه قم، شرکت شهرک های صنعتی استان و دهکده کشاورزی افتتاح رسمی مرکز نوآوری و فضای کار اشتراکی در پارک علم و فناوری راه اندازی مرکز رشد مشترک با دانشگاه صنعتی قم راه اندازی مراکز نوآوری مشترک با دفتر تبلیغات اسالمی،دانشگاه شهاب دانش و دانشگاه حضرت معصومه (س) راهاندازی کانون های خلاقیت و شکوفایی مشترک با موسسه امام خمینی(ره) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است.
نشست تخصصی کاربردها و ظرفیت هوش مصنوعی در توسعه استارتاپهای
پارک علم و فناوری استان قم در تازهترین فعالیتهای خود بنا دارد در تاریخ 2 و 3 اردیبهشت ماه نشست تخصصی کاربردها و ظرفیت هوش مصنوعی در توسعه استارتاپهای علوم انسانی را برگزار کند.
در این نشست تخصصی چالشهای کلانداده و منابع آن در علوم انسانی، نقش هوش مصنوعی در تحول آموزشی و توسعه علوم انسانی، بازارهای هدف برای استارتاپهای علوم انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی، نقش هوش مصنوعی در تحول و تولید محتوا در صنایع نرم و فرهنگی و آیندهپژوهی؛ هوش مصنوعی، هویت فرهنگی و ارزشهای اخلاقی اجتماعی مورد بررسی و پژوهش قرار میگیرد.
لازم به توضیح است پارک های علم و فناوری به عنوان یکی از ارکان سه گانه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه و تجاری سازی فناوری های سخت و نرم و شکل گیری اقتصاد دانش بنیان می باشند. نقش بی بدیل پارک ها در پیشرفت و تعالی کشور ضرورت تأسیس فراگیر آن ها در همه استان ها را ایجاب می کند.