مدیرعامل انتشارات امیرکبیر:
ناشر زیر فشار تورم است، قیمت کتاب نباید تغییر کند؟

مدیرعامل انتشارات امیرکبیر، می‌گوید؛ حتماً موافق تغییر قاعده قدیمی قیمت‌گذاری هستم اما معتقدم نیازمند تدارک مطالعاتی و بررسی است.

به گزارش خبرگزاری سینا، مجدالدین معلمی، مدیرعامل انتشارات امیرکبیر درباره مسائل قیمت‌گذاری کتاب در ایران بیان کرد: در این باره از دید یک ناشر و کتابفروش که پنج فروشگاه دارد، می‌گویم که این مسئله مدت‌هاست، بین فعالان حوزه صنعت نشر، وجود دارد؛ اصولاً مباحث کلان حوزه نشر، همیشه جزو مسائل مهم خواهد ماند و کسی در هیچ جایگاهی در کشور وجود ندارد که چند تیتر کلان از معضلات صنعت نشر را بیان کند و برای آن‌ها تدبیری بیاندیشد.

به گفته وی، به یک مرکز فکر، درباره کلان مسائل حوزه نشر نیاز داریم که با دیدن همه وجوه مسئله، بتواند قوائد جدید تثبیت کند که مورد قبول همه فعالان حوزه نشر باشد.

مدیرعامل انتشارات امیرکبیر افزود: به نظر می‌رسد، بزرگترین مسئله دردآور و سخت، این است که اصولاً جایی وجود ندارد که مسائل حوزه صنعت نشر مطرح و معضلات حل شود. حتی درباره بدیهی‌ترین مسائل حوزه نشر، یعنی کتاب قاچاق که علنی در خیابان انقلاب؛ مرکز کتابفروشی کشور، حتی نزدیک اتحادیه‌ای که وظیفه جمع‌آوری کتاب‌های ممنوعه را دارد و حتی در مقابل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عرضه می‌شود، به این مسائل فکر نمی‌شود.

معلمی بیان کرد: یکی از کلان‌مسائل حوزه نشر، مسئله قیمت‌گذاری است؛ باید از چند منظر به آن توجه کرد و به نظر من از ثبات قوانین، بروز پیدا کرده است؛ چراکه گاهی اوقات مسائل از ثبات قوانین و گاهی از استقامت قوانین قدیمی بروز پیدا می‌کنند.

مدیر انتشارات امیرکبیر ادامه داد: در این خصوص از یک قانون قدیمی که ثابت بودن قیمت کتاب است، لطمه می‌خوریم و جایگاهی هم برای تدبیر حل این معظل نداریم. ثابت بودن قیمت کتاب به همه ارکان صنعت نشر لطمه می‌زند اما به این مفهوم نیست که بتوان با یک دستورالعمل ساده آن را حل کرد؛ قیمت‌گذاری کتاب یک مسئله چندوجهی است.

وی گفت: اگر فرض کنیم، قیمت کتاب، مختلف باشد، باید مجموعه قوانینی تدوین کرد؛ به‌عنوان مثال اگر قیمت کتاب تغییر کرد سهم نویسنده چه می‌شود و یا حق ناشر چگونه است؟ گاهی رقابت کاذبی بین کتابفروشان شکل می‌گیرد که ثبات قیمت از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری می‌کند.

معلمی افزود: ثبات قیمت، سبب پرداخت صحیح حق و حقوق نویسنده می‌شود؛ همچنین از بروز رقابت کاذب و تعیین تخفیف نامتعارف پیشگیری می‌کند اما با توجه به تورم ۵۰ درصدی در کشور، ثابت بودن قیمت کتاب، سرمایه کتابفروش و ناشر را آب می‌کند و روز به روز با کاهش سرمایه مواجهه می‌شوند.

وی بیان کرد: حتماً موافق تغییر قاعده قدیمی هستم اما معتقدم نیازمند تدارک مطالعاتی و بررسی باشیم؛ باید یک فرایند عمومی شکل بگیرد، چراکه برای اقتصادی کردن صنعت نشر باید فکر شود و یکی از راه‌های مناسب این مهم این است که برای روند قیمت‌گذاری تدبیری نوین رخ دهد که صاحبان سرمایه چه ناشر و چه کتابفروش دچار افت سرمایه نشوند و سبب نشود، اقتصاد نشر نچرخد و کم‌کم دچار تعطیلی فروشگاه‌ها شویم.

منبع
ایبنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا