معاون درمان پژوهشگاه رویان در گفتگو با خبرگزاری سینا:
تامین زیرساخت‌ها نوین فناورانه در ایران لازمه تامین سلامت است/ راهی جزء تعامل برای اعتلای سلامت بشریت نداریم

معاون درمان پژوهشگاه رویان گفت: تامین زیرساخت‌ها نوین فناورانه در حوزه سلامت به ویژه گردشگری سلامت از مهمترین رویکردهای است که جزء با تعامل با مجامع و مراکز علمی در حوزه سلامت در عرصه بین‌الملل به دست نمی‌آید.

پریسا ساسانی: مسعود وثوق معاون درمان پژوهشگاه رویان که دبیری علمی چهارمین کنگره بین‌المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا) را نیز به عهده دارد معتقد است دنیا به این باور رسیده که رویان برای رفع مشکلات ناباوری، موازین شرعی و اخلاق حرفه‌ای پزشکی را رعایت کرده و این اطمینان خاطر برای زوج‌های نابارور به خصوص با توجه به تعرفه پزشکی این پژوهشگاه در مقایسه با کشورهای همسایه و منطقه به وجود آمده است که مراجعه برای درمان ناباروری در کشورمان بسیار ارزان‌تر و پایین‌تر است و این مهم یکی از بزرگترین دستاوردهای پژوهشگاه رویان است که باید قدر آن را دانست.

آنچه معاون درمان پژوهشگاه رویان از آن به عنوان دستاورد یاد می‌کند مستلزم تامین زیرساخت‌ها و مجهز کردن آن به فناوری‌های نوین است تا علاوه بر ارائه خدمات بهینه محلی برای افتخار میهن باشد و در عین حال ارزآوری مناسبی را برای کشور به همراه داشته باشد.

اهمیت این موضوع زمانی عیان می‌شود که مسعود وثوق معاون درمان پژوهشگاه رویان که دبیر علمی چهارمین کنگره بین‌المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا) در نشستی عنوان کرد که اکنون ۲۳ کشور برای درمان ناباروری به پژوهشگاه رویان مراجعه می‌کنند. او همچنین مباحثی همچون شبیه‌سازی، سلول‌های بنیادی، درمان ناباروری و انتشار مقاله‌های علمی در مجلات معتبر بین‌المللی را از افتخارات و دستاوردهای پژوهشکده زیست‌فناوری رویان ذکر کرد.

مسعود وثوق معاون درمان پژوهشگاه رویان در گفتگو با خبرگزاری سینا، یکی از مهمترین منابع ارزآوری کشور در حوزه فناوری‌های نرم را گردشگری سلامت عنوان کرد و تامین زیرساخت‌ها با توجه به موضوع تحریم‌ها از موضوعات اساسی در این بخش دانست و گفت: تامین زیرساخت‌ها در بحث گردشگری شرط اول و لازم در راستای ارائه خدمات به مراجعه کنندگان است.

وی ادامه داد: پیگیری بعد از ارائه خدمات در جهت اطمینان از سلامت کامل مراجعه کننده یکی از ملزومات این حوزه است و در این راستا همین اندازه که نتوانستیم بستر مناسب و مکفی برای کشورهای غیر از خلیج فارس و همسایه فراهم کنیم جای تامل دارد.

معاون درمان پژوهشگاه رویان در پاسخ به این سئوال که تامین زیرساخت‌های نوین و فناورانه تا چه اندازه می‌تواند در جهت به ارزآوری برای کشور منجر شود؟ گفت: مسلما تامین زیرساخت‌ها یاری رسان است. به خصوص اگر بتوان امکانی را فراهم کرد تا مراجعه کنندگان به دلیل شرایط تحریم به جای پول نقد با کارت‌های اعتباری هزینه خدمات را پرداخت کنند و یا از بیمه‌های متعلق به کشورهای خود استفاده کنند؛ می‌توان به سودآوری منجر به ارزآوری برای کشور دست یافت.

مسعود وثوق ادامه داد: علاوه بر مشکلات مربوط به گردشگری سلامت، شرکت‌های توریستی نیز باید بتوانند با ارائه خدمات مناسب اعتماد گردشگران را نیز جلب کنند که متاسفانه یکی از نقاط ضعف موضوع پذیرش گردشگران است و این موضوع در حوزه گردشگری سلامت بیش از پیش به چشم می‌خورد.

وی تصریح کرد: بنابراین نیاز به عزم جدی و البته حمایت دولت و نظام حاکمیت کشور است.

دبیرعلمی چهارمین کنگره بین‌المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا) در پاسخ به این سئوال که موضوع تحریم‌ها تا چه اندازه به پیشبرد اهداف کمک کرده است؛ گفت: موضوع سلامت فراتر از مباحث دیگر است و در حوزه سلامت نیازمند همکاری‌های نزدیک بین مجامع، مراکز و موسسات علمی هستیم و اگر این نزدیکی و تعاملات نباشد کار سخت می‌شود. بنابراین همه تلاش ما در پژوهشگاه رویان این بوده که بر تعاملات در عرصه بین‌الملل بیافزاییم.

وثوق تاکید کرد: یکی از مهمترین ظرفیت‌های ما در حوزه سلامت ایرانیان مقیم خارج از کشور و دانشمندانی هستند که بدون در نظر گرفتن دیگر مناسبات و تنها به دلیل احساس مسئولیتی که نسبت به بشریت دارند با ایران همکاری می‌کنند. بنابراین در بحث تحریم‌ها تنها با فاکتور تعامل پیش می‌رویم.

معاون درمان پژوهشگاه رویان خاطرنشان کرد: نا گفته نماند که موضوع تحریم‌ها در نگاه کلی به موضوع سلامت در کشور آسیب وارد کرده است؛ اما در جهت اعتلای سلامت هموطنان‌مان در پژوهشگاه رویان تلاش و تمرکزمان بر تعامل و داشتن جامعه جهانی سالم، شاداب و آرامش بخش است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا