مسئول طرح آبادیران بنیاد ملّی علم ایران درگفتگو با سینا:
قابلیت‌های هوش مصنوعی در اجرایی کردن طرح‌های عمرانی اندک است/ سهم 6 درصدی هوش مصنوعی با موضوع محرومیت‌زدایی

کارشناس ارتباط با جامعه و صنعت بنیاد ملّی علم ایران که مسئولیت اعلام و دریافت فراخوانِ طرح‌های محرومیت‌زدایی در قالب برنامه ملّی آبادیران را به عهده داشته است؛ گفت: از میان طرح‌های ارسالی برای این فراخوان، تنها 6 درصد از طرح‌ها در حوزه هوش مصنوعی بوده است که این آمار با توجه به قابلیت‌های هوش مصنوعی در اجرایی کردن طرح‌های عمرانی، اندک است.

پریسا ساسانی: بنیاد ملی علم ایران در راستای اجرای برنامه ملی آبادیران، فراخوان حمایت ویژه‌ای را برای طرح‌های مرتبط با محرومیت‌زدایی اعلام کرده است. در این فراخوان، ۷۵ طرح از سوی محققان و پژوهشگران ارسال شده که ۶ طرح تأیید شده در حوزه‌های مختلف به ویژه در زمینه‌های کشاورزی، دامپروری و مسکن در حال اجرا است.

علی ناظریان کارشناس ارتباط با جامعه و صنعت بنیاد ملّی علم ایران در گفتگو با خبرگزاری سینا گفت: طرح‌های محرومیت‌زدایی در قالب برنامه ملّی آبادیران است که مهلت ارسال این طرح‌های پژوهشی تا پایان دی ما بود و در مجموع ۶ طرح پژوهشی پذیرفته شد و با سرمایه‌گذاری ۱۱ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال در حال اجراست.

وی در پاسخ به این سئوال که پژوهشگران در طرح‌های پژوهشی خود از موضوع هوش مصنوعی به منظور محرومیت زدیی بهره برده‌اند؛ گفت: از میان طرح‌های ارسالی برای این فراخوان، تنها 6 درصد از طرح‌ها در حوزه هوش مصنوعی بوده است. به عنوان مثال می‌توان به طرحی با موضوع «ارائه راهکارهای بهبود عملکرد تحت تاثیر تغییر اقلیم و خشکسالی با استفاده از هوش مصنوعی و داده‌های سنجش از دور سیستان و بلوچستان» اشاره کرد.

این کارشناس ادامه داد: به اعتقاد من این آمار با توجه به قابلیت‌های هوش مصنوعی در اجرایی کردن طرح‌های عمرانی، اندک است. اما ناگفته نماند که در سایر موضوعات پژوهشی ارسال شده به بنیاد ملّی علم ایران با موضوع هوش مصنوعی و یا آموزش محور، آمار قابل توجهی در حوزه‌های پژوهشی هوش مصنوعی وجود داشته است که می‌توان به 644 طرح پژوهشی با موضوع هوش مصنوعی اشاره کرد.

ناظریان تصریح کرد: با توجه به این آمار می‌توان دریافت که در حوزه‌های تخصصی، آموزشی و کاربردی ایده و اشتیاق برای حضور وجود دارد. و در عین حال فراخوان‌های مشترک با ستاد هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف پژوهشی داشته ایم که 80 طرح در زمینه‌های مشترک دریافت کرده‌ایم.

لازم به توضیح است، بنیاد ملی علم ایران در راستای اجرای برنامه ملی آبادیران، فراخوان حمایت ویژه‌ای را برای طرح‌های مرتبط با محرومیت‌زدایی اعلام کرده است. در این فراخوان، ۷۵ طرح از سوی محققان و پژوهشگران ارسال شده و بر اساس گزارشات، از میان این طرح‌ها، ۳۷ طرح در حال بررسی و ۳۲ طرح نیز رد شده‌اند. ارزش کل طرح‌های دریافتی بالغ بر ۳۱۵ میلیارد و ۴۱۰ میلیون ریال تخمین زده شده است و طرح‌های ارزیابی و مدیریت ریسک تامین و توزیع آب آبیاری بین کشاورزان بخش‌های جرقویه سفلی و علیا، مدل‌سازی برخی پیامدهای فرسایش آبکندی و اقدامات حفاظتی در منطقه دشتیاری چابهار، تدوین الگوی طراحی سامانه خدمت – محصول محرومیت‌زا و توسعه محور در مناطق روستایی، طراحی برنامه‌ای برای پایدارسازی معیشت زنان روستایی استان ایلام، امکان‌سنجی توسعه کسب و کارهای اجتماعی گردشگری در مناطق محروم (مورد مطالعه شاندرمن ماسال، تاثیر حکمروایی محلی آب بر امنیت آب کشاورزی در شهرستان کرمانشاه از جمله طرح های تایید شده محرومیت‌زدایی در قالب برنامه ملی آبادیران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا