دبیر دوازدهمین دو سالانه ملّی هنر سرامیک ایران در گفتگو با سینا:
معاون علمی، فناوری رئیس جمهور قول رفع موانع برای ارتباط مستمر با سایر کشورها را داد
دبیر دوازدهمین دو سالانه ملّی هنر سرامیک ایران بر اهمیت هنر سرامیک را در حوزههای صنعت، صنایع دستی و هنر تاکید کرد و گفت: این هنر و صنعت یکی از سودآورترین هنرها در حوزه صنایع نرم و صنایع خلاق است و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در جریان بازدید از این دوسالانه قول رفع موانع جهت برقراری ارتباط با کشورها به خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس را داده است.
پریسا ساسانی: مجتبی قربانی دبیر دوازدهمین دو سالانه ملّی هنر سرامیک ایران با بیان این مطلب در گفتگو با خبرگزاری سینا، گفت: اگر هنر سرامیک را به عنوان هنرچندوجهی در نظر بگیریم باید در حوزههای صنعت به عنوانی یکی از صنایع پر سود و ایران را به عنوان چهارمین کشور صادرکننده کاشی و سرامیک جهان در اوج تحریمها ارزیابی کرد.
وی ادامه داد: وجه دوم از این فعالیت، در حوزه صنایع دستی است که شامل سرگرمی، سفال و سرامیک میشود و دارای پیشینه تاریخی و باستانی در کشورما است. سومین حوزه متعلق به هنر و صنایع خلاق است که با رسیدگی و توجه ویژه میتواند به هنری سود ده و ارزآور تبدیل شود.
دبیر دوازدهمین دو سالانه ملّی هنر سرامیک ایران که در جریان برگزاری این رویدادِ هنری میزبان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری بوده است؛ درباره نتایج حاصله از این بازدید گفت: دکتر حسین افشین با حضور خود در این دوسالانه هنری بر اهمیت توجه به هوش مصنوعی، فناوریهای نرم و صنایع خلاق در ایران تاکید کرد و برگزاری نمایشگاههای متعدد در داخل و خارج از مرزهای ایران را مهمترین موضوع در این زمینه عنوان داشت.
قربانی ادامه داد: در این راستا وصل شدن به بازارهای جهانی و خریداران این هنر یکی از دغدغههای اصلی در این حوزه است و متاسفانه طی این فرآیند وصل شدن و یا به عبارت بهتر حل شدن با خریداران اتفاق نمیافتد و لازم است دولت گفتگوهایی با کشورهای دیگر انجام دهد تا زمینه همکاریهای مستمرثمر ایجاد شود. به اعتقاد من با ایجاد ارتباطهایی از این دست و همچنین اهمیت دادن به صنوف در حوزههای هنری میتوانند ادامه مسیر را به آنها بسپارد.
مدیرعامل انجمن هنرمندان سفالگردر ادامه صحبتهای خود با بیان این مطلب که در صورت تقویت صنوف مسیر برقراری ارتباط موثر فراهم میشود؛ گفت: حمایتهای مالی از این هنر و صنعت در جای خود ارزشمند است اما به گمان بنده آنچه اهمیت دارد تقویت صنوف و سپردن امور به نهادهای صنفی است که خوشبختانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره آقای پزشکیان به این مهم قائل است.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به منظور حمایت از هنر دست هنرمندان سرامیک، یک اثر برای سازمان محیط زیست خریداری کرد، گفت: اثر هنری خریداری شده بر اساس اتفاقهای روز محیط زیستی در جهان و همچنین تغییرات ژنتیکی توسط خانم حسینی ساخته شده بود که این اثر برای سازمان محیط زیست خریداری شد و از آثار تقدیر شده در این دوسالانه بود. همچنین دو اثر برگزیده این دوسالانه برای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری خریداری شد.
قربانی ادامه داد: دکتر حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در این بازدید بر قدرت هنری این آثار تاکید کرد و معتقد بود شناساندن هنر سرامیک در دنیا و به خصوص درکشوهای همسایه میتواند به دستاورد قابل عرضه و البته ارزآور تبدیل شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای احقاق اهداف بلند مدت همانگونه که گفتم باید از صنوف کمک گرفت تا رفته رفته بدون کمک مالی دولت به بازارهای جهانی متصل شویم. در واقع رفع موانع مهمترین دستاورد دولت برای فعالیتهای هنری، فناوریهای نرم و صنایع خلاق خواهد بود.