نگاهی به آمار تولیدات سینمای ایران و قیمت‌گذاری بلیت‌های جشنواره فیلم فجر؛
شعار « وفاق ملی» کنار جشنواره فیلم فجر قرار گرفت/ چگونگی قیمت‌گذاری بلیت فیلم‌ها برای تماشای مردم  

چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری کمتر از یک هفته آغاز می‌شود. جشنواره‌ای که به عنوان ویترین سینمای ایران هرساله بیشترین آمار حضور علاقمندان به هنر و صنعت سینما را به خود اختصاص می‌دهد.

پریسا ساسانی: در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر 33 فیلم با موضوعات متنوع از چهره‌های جوان سینما در سینماهای مردمی و برج میلاد مختص به اهالی سینما روی پرده می‌رود و مخاطب در این رویداد سینمایی شاهد 12 فیلم با بودجه دولتی خواهد بود و طبق آمار منتشر شده سازمان سینمایی با تولید سه «اشک هور» به کارگردانی مهدی جعفری، «تاکسیدرمی» به کارگردانی محمدپایدار، «ناتوردشت» ساخته سیدمحمدرضا خردمندان بیشترین آمار تولید فیلم در میان سازمان‌های دولتی را به خود اختصاص داده است.

سازمان های دولتی چه فیلم هایی را تولید کرده اند؟

به گزارش خبرگزاری سینا، سازمان سینمایی اوج نیز فیلم‌های «اسفند» به کارگردانی دانش اقباشاوی و «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی را در لیست تولیدات چهل و سومین جشنواره فیلم فجر داشته است و فیلم‌های «پیشمرگ» علی غفاری و «شمال از جنوب غربی» ساخته حمید زرگرنژاد از تولیدات انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس است. همچنین این انجمن با همکاری موسسه فرهنگی مهوا در بخش انیمیشن با فیلم «افسانه سپهر» به کارگردانی عماد رحمانی مهرداد حضور دارد.

بنیاد سینمایی فارابی به عنوان یکی از بخش‌های مهم تولید فیلم در سینمای ایران در دوره چهل و سوم فیلم فجر با دو فیلم «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و «صیاد» ساخته جواد افشار با همکاری بنیاد شهید و سازمان سیاسی عقیدتی ارتش کنار حضور دارد و فیلم های «بازی خون» به کارگردانی حسین میرزا محمدی توسط موسسه شهی آوینی و موسی کلیم الله به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا توسط سیما‌فیلم و «مرد آرام» به کارگردانی بهنوش صادقی توسط موسسه تصویر شهر تولید شده است.

سهم بخش خصوصی چند فیلم است؟

فیلم‌های سینمایی «آبستن» به کارگردانی مصطفی و محمد تنابنده، «آنتیک» ساخته هادی نائیجی، «بازی را بکش» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی، «ترک عمیق» به کارگردانی آرمان زرین کوب، «چشم بادومی» ساخته ابراهیم امینی، «خاتی» ساخته فریدون نجفی، «داد» به کارگردانی ابوالفضل جلیلی، «رها» ساخته حسام فرهمند، «دست تنها» به کارگردانی امیرحسین ثقفی، «زمانی در ابدیت» ساخته مهدی نوروزیان، «شاه نقش» ساخته شاهد احمدلو، «سونسوز» به کارگردانی رضا جمالی، «شوهر ستاره» ساخته ابراهیم ایرج زاد، «صد دام» به کارگردانی پدرام پوراکیری، «کفایت مذاکرات» ساخته سهیل موفق، «گوزن‌های اتوبان» به کارگردانی ابوالفضل صفاری، «لولی» ساخته رضا فرهمند و «ماریا» ساخته مهدی اصغری در بخش خصوصی ساخته شده‌اند.

دو فیلم «1968» به کارگردانی امیرمهدی وزیری توسط موسسه امام روح‌الله درباره بازی فوتبال ایران و اسرائیل در جام ملت های آسیا در سال 1968 میلادی است و فیلم دیگری با عنوان «بچه مردم» ساخته محمد کریمی توسط خیریه بهشت امام رضا (ع) ساخته شده است. این خیریه متعلق به یوسف اصلانی است و نام رامبد جوان نیز به عنوان یکی از اعضای هیات مدیریه این خیره ثبت شده است. ناگفته نماند که اصلانی رئیس این خیریه در برنامه تلویزیونی «خندوانه» نیز حضور داشته است.

 

پوستر جشنواره چهل و پنجم فیلم فجر

با نگاهی به فیلم‌های تولید شده در بخش دولتی و خصوصی چهلمین و سومین دوره جشنواره فیلم فجر و صرف هزینه‌های هنگفت در بخش دولتی و البته بی مخاطب ماندن اغلب این فیلم‌ها در گیشه و البته بی اهمیت بودن فروش این فیلم‌ها در سبد سینمای ایران و عاقبت پخش تلویزیونی این دسته از فیلم‌ها به خوبی می توان دریافت که سود این دسته از فیلم‌ها در مقایسه با آثار تولید شده در بخش خصوصی در تولید آنها است و تهیه کننده با صرف بودجه‌های دولتی نگران بازگشت سرمایه نیستو برخلاف بخش خصوصی که حیات آن به فروش فیلم در گیشه بر می‌گردد.

قیمت‌گذاری بلیت فیلم‌ها برای تماشای مردم  

موضوع قیمت‌گذاری بلیت فیلم‌ها با توجه به رشد تورم و کم شدن سهم فرهنگ در سبد خانواده‌ها چگونگی قیمت‌گذاری بلیت فیلم‌های جشنواره فیلم فجر از اهمیت بسیاری برخوردار است که این افزایش با توجه به رشد تورم بین 40 تا 45 درصد افزایش قیمت پیش‌بینی شده بود. اما به گفته محمدرضا فرجی مدیر امور سینماهای جشنواره فیلم فجر با اشاره به این مطلب که قیمت بلیت جشنواره فیلم فجر نسبت به قیمت بلیت اکران عادی سینماها تغییری نکرده است. البته ناگفته نماند که سیاست‌های فرهنگی در برگزاری جشنواره‌های تخصصی موسیقی و تئاتر فجر در معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بر عدم تغییر قیمت بلیت‌های جشنواره بوده است.

مردم در چه سینماهایی و با چه کیفیتی فیلم می‌بینند؟

کیفیت سینماها و موقعیت جفرافیایی همواره دو عامل مهم در انتخاب سینماهای مردمی جشنواره‌های فیلم فجر بوده است که چهل و سومین جشنواره فیلم فجر نیز از این قاعده مستثنی نیست. بر اساس صحبت‌های محمدرضا فرجی مدیر امور سینماهای جشنواره فیلم فجر در جشنواره چهل و سوم این رویداد سینمایی آسیب‌شناسی جدی‌تری در انتخاب سینماهای مردمی صورت گرفته است و آن دسته از سینماهایی که سال‌های گذشته نتوانستند ارتباط بیشتری با مخاطبان به ویژه در ایام فجر داشته باشند در جشنواره امسال حضور نخواهند داشت. در واقع این انتخاب به این دلیل بوده که کیفیت مدیریت سینماها در جذب مخاطب فیلم‌های جشنواره مورد ارزیابی قرار گیرد.

همچنین در این دوره از جشنواره فیلم فجر به کیفیت سینماها و موقعیت جفرافیایی آنها در سطح شهر تهران توجه شده است و قرار است ۳۴ سینما و ۵۴ پرده در شهر تهران برای اکران آثار جشنواره در دسترس مخاطب قرار گیرد که اکثر سینماهای انتخاب شده با درجه مدرن و بسیار خوب دسته بندی شده اند. به گفته فرجی تلاش شده این سینماها از نظر فنی و تجهیزات کیفیت بسیار خوبی داشته باشند و سینماهایی انتخاب شدند که توانستند در طول یک سال فعالیت خود ضریب اشغال ۵۰ درصدی مخاطب را داشته باشند.

همچنین به گفته این مدیر سینمایی با توجه شرایط اقتصادی و رفاه حال مخاطبان و بر اساس سیاست اصلی جشنواره فیلم فجر که «وفاق ملی» است، بنایی بر افزایش قیمت بلیت نخواهد بود و نرخ بلیت‌ها بر اساس قیمت قبلی بلیت سینماهاست.
بر اساس این گزارش سینماهای مردمی در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر عبارتند از: «اطلس مال»، «ایران مال»، «سینما تیراژه»، «مگامال»، «رز مال»، «زیما مال»، «گالریا»، «پردیس زندگی»، «شهرک»، «پرده طلایی»، «لوتوس مال»، «آزادی»، «استقلال»، «بام نیایش»، «پردیس تماشا»، «جوان»، «راگا»، «شکوفه»، «شمیران سنتر»، «صبا مال»، «فجر اسلامشهر»، «فرهنگ»، «کوثر»، «کوروش»، «ماندانا»، «مهر شاهد»، «موزه سینما»، «نارسیس»، «هدیش مال» و «همیلا». پردیس سینمایی «همیلا» واقع در محله پونک همزمان با جشنواره فیلم فجر افتتاح خواهد شد.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا