مسلمی نائینی: تولیدات جهاددانشگاهی به بیش از 640 نوع رسیده است

رئیس جهاددانشگاهی در مراسم سالگرد جهاددانشگاهی با اشاره به نامگذاری سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم از سوی مقام معظم رهبری، بر ضرورت کاربردی شدن پژوهش‌های جهاددانشگاهی در این زمینه تأکید کرد و با اعلام اینکه تولیدات جهاددانشگاهی هم اکنون به بیش از 640 نوع رسیده است اظهار امیدواری کرد و ادامه داد: امیدواریم شاهد آن باشیم که جهاددانشگاهی به جایگاه قبلی خود در شورای عالی فرهنگی بازگردد.

رئیس جهاددانشگاهی در مراسم سالگرد جهاددانشگاهی با اشاره به نامگذاری سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم از سوی مقام معظم رهبری، بر ضرورت کاربردی شدن پژوهش‌های جهاددانشگاهی در این زمینه تأکید کرد و با اعلام اینکه تولیدات جهاددانشگاهی هم اکنون به بیش از 640 نوع رسیده است اظهار امیدواری کرد و ادامه داد: امیدواریم شاهد آن باشیم که جهاددانشگاهی به جایگاه قبلی خود در شورای عالی فرهنگی بازگردد.

به گزارش سیناپرس، مراسم گرامیداشت چهل و چهارمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی  در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز شد.

حسن فارسی،‌ معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه همواره در خدمت نظام و انقلاب بوده و هر جا که لازم بوده به نقش‌آفرینی پرداخته است. اظهار کرد: این نقش‌آفرینی‌ها و حرکت در مرز‌های دانش به جز با حضور جهادگران محقق نمی‌شود که مهم‌ترین سرمایه جهاددانشگاهی بوده و هستند.  از سال ۷۶ تاکنون از ۷۴۸ جهادگر نمونه تقدیر شده است. امسال به جهت فرهنگ‌سازی و با شاخص‌های ویژه‌ای که در نظر گرفته شده است، جهادگران ممتاز و شایسته تقدیر در کنار یکدیگر تجلیل خواهند شد.

 جهاددانشگاهی پیشران در آموزش موثر و مفید کشور است

 

حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی در سخنانی ضمن تبریک سالروز جهاددانشگاهی و روز خبرنگار و با اشاره به این موضوع که  جهاددانشگاهی از آغاز فعالیت تا امروز و طی این ۴۴ سال فعالیت های شایان و مؤثری در سطح کشور انجام داده است گفت: این فعالیت‌ها همواره مورد تجلیل و حمایت مقام معظم رهبری قرار گرفته است.

وی افزود: از میزبان این مراسم یعنی مسئولان دانشگاه علم و فرهنگ که رتبه اول در میان دانشگاه‌های برتر غیر انتفاعی کشور را به دست آورده است، تقدیر و تشکر می‌کنم. در چهل و چهارمین سالگرد تأسیس جهاد، خدا را شاکریم که یک سال دیگر توفیق خدمت به جهادگران را داشتیم.

مسلمی نائینی بیان کرد: جهاددانشگاهی انقلابی دانش‌بنیان، پیشران در فرهنگ گزین و پیشران در آموزش مؤثر و مفید در کشور است و تلاش‌های پیشکسوتان و جهادگران این نهاد انقلابی باعث شده است تا علم نافع در کشور تولید شود و همین مسئله همواره حمایت مقام معظم رهبری را به همراه داشته است.

 

رئیس جهاددانشگاهی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب همیشه به جهاددانشگاهی اعتقاد و علاقه داشته و دارند. یاد و خاطره امام (ره)، شهدای جهاد، مرحوم کاظمی آشتیانی، شهید آیت‌الله رئیسی و دکتر اسماعیل هنیه را گرامی می‌داریم. همچنین، ۱۷ مردادماه روز خبرنگار را به تمامی خبرنگاران تبریک عرض می‌کنیم.

 

مسلمی نائینی اظهار کرد: جهادگران جهاددانشگاهی امروز با آرمان‌های امام (ره) تجدید میثاق کردند که این مسئله نشان‌دهنده عزم راسخ جهادگران است. تعداد ۲۰ آیه راجع به تجدید میثاق در قرآن کریم وجود دارد که البته این تجدید میثاق باید قوی و محکم باشد و باعث ایجاد تغییرات رو به توسعه شود. مقام معظم رهبری چندین بار جهاددانشگاهی را تحسین کردند و بار‌ها به این موضوع اشاره داشتند.

امیدوارم دوباره جهاددانشگاهی به شورای عالی انقلاب فرهنگی بازگردد

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به برخی از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره جهاددانشگاهی، تصریح کرد: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب که فرمودند جهاددانشگاهی یک فرهنگ است، امروز باید ویژگی‌های فرهنگ جهاددانشگاهی را استخراج کنیم. جهاددانشگاهی امروز می‌تواند الگویی برای سایر نهاد‌های کشور باشد.

 

وی اظهار کرد: بنا به فرموده مقام معظم رهبری، جهاددانشگاهی یکی از گنج‌های نهفته است که می‌تواند معین و یاور دولت‌ها باشد. توانایی و ظرفیت بالای جهاد، کمک بسیار خوبی برای دولت‌ها به ویژه دولت چهاردهم خواهد بود. متأسفانه طی چند سال گذشته، نهاد‌هایی در کشور تشکیل شد که به صورت موازی با جهاددانشگاهی فعالیت می‌کنند. جهاددانشگاهی یکی از نهاد‌های تربیت‌کننده مدیران است که نهاد‌های دیگر کشور از آن‌ها استفاده می‌کنند.

 

مسلمی نائینی بیان کرد: یکی از مشکلات امروز جهاددانشگاهی خارج شدن از شورای عالی انقلاب فرهنگی است و امیدواریم این جایگاه دوباره به جهاد بازگردد. امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است و جهاددانشگاهی با توجه به امکانات محدود، پژوهش‌های خود را به سمت کاربردی شدن و رفع نیاز‌های مردم خواهد برد. امروز بیش از ۶۴۰ نوع علم در جهاددانشگاهی تولید شده که با ارزش بیش از سه هزار میلیارد تومان، باید به محصول تولید شود.

 

وی بیان کرد: طی روز‌های گذشته روند اجرایی یکی از طرح‌های جهاد با بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری آغاز شد که به زودی نیز آغاز به کار خواهد کرد. همچنین، در حوزه گیاهان دارویی نیز کارخانه مجهزی با همکاری بخش خصوصی و جهاددانشگاهی ایجاد شده که به زودی آینده روشنی را برای جهاد رقم‌ خواهد زد. ان‌شاالله جهاددانشگاهی به جایی برسد که سازمانی کاملاً خودگردان و مستقل شده و بدون اتکا به بودجه دولتی برنامه‌های خود را اجرایی خواهد کرد.

 

دو سیاست اشتباه حذف جهاد سازندگی و طرح کاهش جمعیت از طرف مقام معظم رهبری عنوان شد

 

در ادامه مراسم، خیام نکویی، معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز در سخنانی بیان کرد: امروز کمتر در مورد معماری‌های امام(ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی و ایجاد نهادهای مختلف ار سوی ایشان سخن گفته شده است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی، جهاددانشگاهی و … از جمله معماری‌های بزرگ امام(ره) هستند. فلسفه تشکیل این نهادها، نیاز جامعه به این نوع سازماندهی بوده است.

 

وی افزود: در اوایل انقلاب بیش از ۷۶ درصد مردم در روستاها زندگی می‌کردند و به همین دلیل امام(ره) برای رفع نیاز روستائیان جهاد سازندگی را راه‌اندازی کردند. همچنین، در آن دوران به نهادی‌ نیاز بود که دستاوردهای دانشگاه را به فرآیندی مشخص در جامعه تبدیل کند تا با استفاده از جوانان و دانشجویان مسیر علمی کشور را به خوبی مشخص کند که در این زمینه جهاددانشگاهی ایجاد شد.

 

خیام نکویی بیان کرد: در تداوم راه انقلاب اسلامی و نیز بنا به اقتضای زمان، نهادهای دیگری همچون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شد که دستاوردهای تمامی این نهادها امروز مشخص است.‌ مقام معظم رهبری از دو اشتباه صورت گرفته پس از انقلاب اسلامی یاد کردند که شامل حذف جهاد سازندگی و طرح کاهش جمعیت بود. با از بین رفتن جهاد سازندگی، نهاد متولی روستائیان در کشور حذف شد و کاهش جمعیت در کشور نیز با طرح فرزند کمتر، زندگی بهتر رقم خورد.

 

وی تصریح کرد: امروز علی‌رغم کاهش منابع آبی، تولید کشور افزایش پیدا کرده که این مسئله ناشی از ورود فلم و فناوری به عرصه کشاورزی‌ بوده است. امروز کل گندم مورد نیاز کشور حدود ۱۳ و نیم میلیون تن است.‌در سال اول دولت شهید رئیسی سه میلیون تن افزایش گندم نسبت به سال ۱۴۰۰ داشتیم و در سال دوم شش میلیون تن افزایش داشتیم و امروز حدود ۱۰ میلیون تن گندم در کشور از کشاورزان خریداری شده است.‌

 

وی بیان کرد: امسال در گندم نان خودکفا شده و در این محصول راهبردی ظرف سه سال هشت میلیون تن افزایش داشته‌ایم لذا با افزودن دانش و فناوری به حوزه‌های مختلف می‌توانیم به قله‌های رفیع خودکفایی و علمی در کشور دست پیدا کنیم.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: جهاددانشگاهی یک‌ نهاد انقلابی است که باید متناسب با نیاز کشور به روز شود‌. امروز جهادگران باید به حل چالش‌های اولویت‌دار کشور و ارتقای سطح رفاه مردم بپردازند تا بتوانند با این روند کشور را متحول کرده و به پویایی برسانند. حفظ نوآوری و خلاقیت از جمله مسائلی است که همواره در جهاددانشگاهی مشاهده شده است که این مسئله باید به یک‌ جریان تبدیل شود.

 

وی‌ افرود: ظرفیت‌های کشور بی‌بدیل است و باید از آن‌ها به خوبی استفاده کرد. برای کشوری که ۵۸۰۰ کیلومتر ساحل دارد، سهم تولیدات شیلاتی یک درصد است که باید افزایش پیدا کرده و در جهان توسعه یابد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا