چالش قیمت بالای محصولات ژن درمانی، قابل تدبیر و مدیریت است

دبیر ستاد توسعه فناوری های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، اقتصاد آینده را از آن محصولات “ژن درمانی” دانست و گفت: اگر به برنامه های تحقیق و توسعه جاری در دنیا توجه شود بیش از 70 درصد طرح ها در حوزه فناوری های نوین درمان مرتبط به حوزه ژن درمانی است.

به گزارش سینا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، احسان عارفیان در پنجمین کنگره بین المللی طب انتقال خون ایران طی سخنانی، اظهار کرد: با توجه به اینکه آینده بازار از آن محصولات ژن‌درمانی است اما چالش قیمت بالای محصولات درمانی در این حوزه بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: تنها در طول سال 2023 دو محصول در حوزه سل تراپی و پنج محصول در حوزه ژن درمانی توسط FDA مورد تایید قرار گرفته است.

عارفیان ضمن اشاره به این موضوع که به نظر می رسد بازار آینده از آن محصولات “ژن درمانی” باشد، خاطر نشان کرد: با نگاهی به محصولات تایید شده، تعداد محصولات سل‌تراپی بیشتر از محصولات ژن درمانی است اما اگر به برنامه های تحقیق و توسعه جاری در دنیا توجه شود   بیش از 70 درصد طرح های حوزه فناوری های نوین درمانی مرتبط به حوزه ژن درمانی است.

وی ادامه داد: نکته حائز اهمیت این است که باید توجه ویژه ای به اندازه بازار هر محصول نیز داشته باشیم به طوری که قسمت بزرگی از تعداد بیماری های مورد هدف ژن درمانی از نوع تک ژنی است و حدود چهار هزار و 200 بیماری تک ژنی وجود دارد اما میزان شیوع آن ها بالا نیست.

دبیر ستاد توسعه فناوری های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی بیان کرد: مشخصا 116 محصول در سازمان های رگولاتوری دنیا تایید شده اما بیشترین تمرکز در دنیا بر تولید محصولات حوزه آنکولوژی و بیماری های سرطان است.

عارفیان تاکید کرد: نکته حائز اهمیت این است که در آینده ما با محصولاتی مواجه هستیم که قیمت بسیار بالایی دارد و بیماران قادر به پرداخت این هزینه‌ها نیستند و دراصل این بزرگترین چالش حوزه سل تراپی در کشور است.

دبیر ستاد توسعه فناوری های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی در ادامه اظهار داشت: مقایسه هزینه تولید داروهای ژن درمانی با  هزینه‌های روش های درمانی موجود نشان می دهد که  این داروها حتی با همین قیمت های فعلی نیز دارای توجیه سرمایه گذاری و تایید می باشند. از آن مهم تر آنکه این داروها از نظر و اثربخشی نسبت به رقبای موجود خود به شدت کارایی بالاتری را نشان داده اند.

وی دلیل بالا بودن هزینه محصولات درمانی در حوزه سل تراپی را فرآوری گران دانست و اذعان کرد: شرکت های فعال در این حوزه باید سعی کنند تا با استفاده از تسهیلات دولتی درجهت تولید محصولات درمانی ارزان قیمت گام‌های موثر بردارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا