ضرورت اخذ شناسنامه سلامت برای محصولات باغی و زراعی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اهمیت اخذ شناسنامه سلامت محصولات باغی و زراعی بر ضرورت همکاری تشکل های بخش کشاورزی در این زمینه تاکید کرد.

مجتبی دهقان پور امروز ۲۵ دی ماه، بیان داشت: باید با بهره گیری از ظرفیت تشکل ها و اتحادیه های بخش کشاورزی، تولیدکنندگان را نسبت به استانداردسازی محصولات کشاورزی ترغیب کنیم.

وی افزود: مروجین پهنه در تعامل با کشاورزان، آنها را با مزیت های شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی آشنا کنند.

این مقام مسوول، صدور کد شناسه محصولات باغی و زراعی برای عرضه در بازار داخلی و صادرات را موجب اطمینان خاطر مصرف کنندگان نسبت به سلامت محصول عنوان کرد.

وی تصریح کرد: تولیدات زراعی و باغی که اخذ کد شناسه آنها برای عرضه در بازار داخلی و صادرات الزامی است شامل تولیدات گلخانه ای از جمله خیار، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، بادمجان، کرفس و کاهو و تولیدات گیاهی شامل خرما، کیوی، انگور، پسته، انار، سیب درختی و مرکبات و همچنین محصولات زراعی شامل خیار، گوجه فرنگی، کاهو، فلفل دلمه ای، بادمجان، کرفس و برنج هستند.

دهقان پور اظهار کرد: تولیدکنندگانی که گواهی ارتقا و کد شناسه محصولاتشان از طریق سامانه سانکا صادر شده دیگر نیازی به ثبت اطلاعات در سامانه سَبَک ندارند.

او تاکید کرد: ثبت نام در سامانه سِماک مربوط به محصولات گلخانه ای و صادرات محور است و ثبت اطلاعات محصول برای اخذ کد شناسه نیز از طریق سامانه سانکا صورت می گیرد که باید از زمان کشت محصول انجام شود.

این مقام مسوول تصریح کرد: ثبت اطلاعات در سامانه سَبَک مربوط به عرضه محصولات کشاورزی در بازار داخلی است و تا قبل از برداشت محصول نیز امکان پذیر است.

به گزارش سینا پرس فارس به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان فارس، او خاطرنشان کرد: عرضه محصولات باغی و زراعی شناسنامه دار در طرح مزرعه تا سفره موجب فرهنگ سازی استفاده از محصولات سالم خواهد شد چرا که تولید آنها از استاندارد بالاتری برخوردار است.

گفتنی است؛ سامانه سانکا مربوط به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی است که تولیدکنندگان در صورت ثبت نام در سامانه سماک امکان بهره مندی از امکانات آن را خواهند داشت.

سازمان نظام مهندسی کشاورزی ضمن بررسی اطلاعات و ثبت نام متقاضیان، با عقد قرارداد با کشاورزان در بازدیدهای مستمر که توسط کارشناسان فنی صورت می گیرد، توصیه های فنی را به کشاورزان ارائه داده و در نهایت اقدام به صدور کد شناسه برای محصولات تولیدی می کند که به عنوان شناسنامه سلامت محصول بیانگر تمامی اطلاعات مرتبط با نحوه تولید آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا