شورای کشاورزی فارس با محوریت آفت برگ خوار پاییزه برگزار شد

شورای کشاورزی استان به ریاست محمد هادی ایمانیه استاندار فارس ضمن پیگیری مصوبات گذشته این شورا با دستور کار ارائه گزارش های مديريت آفت قرنطينه اي برگ خوار پاييزه، توليد گندم و طرح جهش توليد در ديمزارها برگزار شد.

به گزارش سینا پرس فارس به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور رئیس این سازمان در نشست شورای مذکور با اشاره به اینکه کرم برگ خوار پاییزه یکی از آفات مهم قرنطینه ای در دنیاست و یک ارتش پیاده نظام به شمار می آید، گفت: اولین گزارش مشاهده آفت برگ خوار پائيزه در استان فارس از شهرستان داراب دریافت شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اذعان به اینکه نمونه های این آفت توسط سازمان حفظ نباتات کشور به لحاظ ژنتیکی بررسی و تائید شده است، اظهار کرد: آفت برگ خوار پاییزه پلی فاژ و به بیش از70 خانواده و 375 گونه گیاهی خسارت می زند و تهدیدی برای تولید محصولاتی مثل ذرت و پنبه به شمار می آید.

وی با بیان اینکه تشکیل ستاد بحران و ستاد پایش و کنترل آفت در سطح استان و شهرستان ها و ارائه گزارشات و اقدامات انجام شده به صورت هفتگی و تشکیل شبکه های مراقبت شهرستانی با مسئولیت مدیر شهرستان و حضور تمامی کارشناسان شهرستان های استان در دستور کار جهاد کشاورزی است، افزود: انتظار می رود اهمیت موضوع از سوی شورای تامین استان به شورای تامین شهرستان ها ابلاغ و جهت برداشت مزارع آلوده احتمالی دستورات لازم صادر شود.

دهقان پور در ادامه به ارائه گزارش طرح جهش تولید در دیمزارهای استان فارس پرداخت و گفت: در سال زراعی گذشته برای اولین سال این طرح در سطح 16 شهرستان و در بیش از 246 هزار هکتار به اجرا در آمد در حالی که تعهد استان حدود 211 هزار هکتار بود.

دهقان پور با اشاره به اینکه استان فارس در سال زراعی گذشته در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در ارزیابی ذیل شاخص های 13 گانه حائز رتبه دوم کشوری شد، بیان کرد: در قالب اجرای این طرح موفق به کسب رتبه اول سطح کشت به ابلاغ در کشور، رتبه اول سطح کشت گیاهان دارویی در کشور، رتبه سوم حفظ 30 درصدی بقایای گیاهی و جذب بیش از  100 درصدی تسهیلات ادوات به مبلغ 70 میلیارد و 770 میلیون تومان شدیم.

به گفته وی؛ ارائه تسهیلات کم بهره و پرداخت یارانه جهت خرید اداوات مورد نیاز به شهرستان های مجری بر اساس سطح ابلاغی، تامین بذرمال، کودهای ریز مغذی، کودهای پایه و اسیدهای آمینه، تامین سموم مورد نیاز به منظور کنترل علف های هرز، آفات و بیماری ها، تامین اعتبارات لازم جهت برگزاری کارگاه های آموزشی و تامین اعتبارات لازم مزارع الگویی و نمایشی از جمله نقاط قوت طرح جهش در سال زراعی گذشته بوده است.

سود 450 میلیارد تومانی طرح جهش تولید در دیمزارهای فارس

دهقان پور اضافه کرد: مقایسه عملکرد مزارعی که در طرح جهش تولید در دیمزارها مشارکت داشته اند و موارد مد نظر طرح را رعایت نموده اند در مقابل مزارع دیمی که خارج از طرح بوده اند بسته به شرایط مزرعه و میزان رعایت موارد طرح، افزایش عملکرد از 5 تا 33 درصد را نشان می دهد که این مهم افزایش درآمد تقریبی 450 میلیارد تومانی برای دیمکاران به دنبال داشته است.

این مقام مسئول افزود: برنامه اجرایی طرح جهش تولید در دیمزارهای استان فارس در سال زراعی 1403-1402 در 18 شهرستان در قالب مجری و در سطح 250 هزار هکتار برنامه ریزی شده است و تلاش می شود که ادوات تعيين شده براي هر شهرستان طبق برش ارسال شده جذب و پروژه های كشت با كارنده مستقيم بدون شخم و حفظ حداقل 30 درصد بقايای گیاهی در سطح 74 هزار هکتار به اجرا درآید.

وی ايجاد سايت هاي الگويي و پايگاه نوآوري ديم براي محصولات مختلف طرح جهش تولید، اجراي به هنگام مديريت عوامل زيان رسان در عرصه هاي تحت نظارت، ثبت به هنگام و دقيق داده ها در سامانه ديمزارها، اجراي پروژه كشت عمود بر جهت شيب در سطح 74 هزار هکتار، تبديل آيش زرد به سبز با ذكر نام كشاورزان طرف قرارداد در سطح 40 هزار هکتار و رعایت تراکم بهینه بذر مصرفی در سطح 125 هزار هکتار را از دیگر برنامه های اجرای طرح مذکور در سال جاری عنوان کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به مصوبات جلسات گذشته شورای کشاورزی این استان نیز پرداخت و گفت: طرح مدیریت همبست آب، انرژی و غذا در در اراضی و باغات منطقه خسرو شیرین شهرستان آباده در سطح حدود ۵۷۰ هکتار عملیاتی شده است. با اتخاذ این رویکرد و سیستم، مصرف نهاده‌ها کاهش می‌یابد و کیفیت محصولات تولیدی افزایش خواهد یافت.

به گفته وی؛ به منظور اجراي طرح همبست تا کنون نظام آب بران متناسب با اهداف طرح و تعیین حقابه های ذی نفعان تشکیل، تسهیل گری اجتماعی برای تجمیع منابع آبی انجام، کاداستر شبکه تامین آب و به دست آوردن نیاز آبیاری هر قطعه کشاورزی پیاده سازی، طراحی و تصویب فنی طرح هیدرولیکی بر اساس رویکرد امنیت آب، غذا و انرژی انجام و بانک اطلاعاتی جامع پروژه انجام شده است.

خودیاری 12 میلیارد ریالی برای اجرای طرح همبست در آباده

دهقان پور از نقشه برداری الگوی کشت، خرید لوله ها و جمع آوری خودیاری های مردمی به میزان 12 میلیارد ریال جهت اجرای طرح همبست نیز یاد کرد و افزود: می بایست 100 میلیارد ریال از محل سامانه های نوین آبیاری و 16 میلیارد ریال از محل طرح هوشمندسازی سامانه های نوین آبیاری توسط وزارت جهاد کشاورزی به این طرح تخصیص یابد.

وی به نقشه های پیش آگاهی فائو در خصوص وضعیت ملخ صحرایی نیز پرداخت و گفت: در این نقشه ها تراکم و جمعیت ملخ صحرایی و دستجات پروازی در مناطقی از اتیوپی، سودان و یمن افزایش یافته است که با توجه به پیش بینی بارندگی بالاتر از نرمال در ماه های آتی انجام عملیات دیده بانی و ردیابی در تمامی مناطق کانونی ملخ صحرایی و داشتن اعتبارات کافی جهت آمادگی لازم به لحاظ تامین ادوات و سموم مورد نیاز لازم و ضروری است.

راه اندازی مرغ اجداد تخمگذار بومی یکی دیگر از مصوبات جلسه گذشته شورای کشاورزی استان فارس بود که دهقان پور به آن گریزی زد و افزود: معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی، رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی، مدیر کل امور طیور کشور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس از مزارع اصلاح نژادی مرغ بومی بازدید داشته اند و  با ایجاد مزرعه اصلاح نژادی مرغ اجداد تخمگذار در شهرستان مرودشت موافقت شده است و  برای تخصیص اعتبارات ملی و استانی به منظور بهسازی و ایجاد مزرعه اصلاح نژادی مرغ اجداد قول مساعد گرفته شده است.

وی با بیان اینکه تهیه نقشه راه اصلاح نژاد دام سبک استان فارس نیز دنبال شده است، ابراز کرد: جلسات متعددی با مرکز تحقیقات کشاورزی برگزار و طرح اصلاح نژاد دام سبک استان فارس تهیه شد که در این طرح چهار نژاد گوسفند قره گل و ترک قشقایی، بز ترکی و ممسنی انتخاب تا با تلاقی دام های پُر بازده خارجی شاهد افزایش پتانسیل ژنتیکی دام ها باشیم که به همین منظور در انتظار موافقت مرکز اصلاح نژاد دام کشور و تخصیص اعتبارات ملی و استانی هستیم.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا