پایداری شبکه برق جنوب کشور به رغم گرمای بی سابقه
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس گفت: تابستان امسال به رغم گرمای بیسابقه هوا، خوشبختانه شاهد پایداری و ثبات در شبکه انتقال و توزیع برق در جنوب کشور بودیم.
به گزارش سینا پرس فارس، به نقل از روابط عمومی شرکت برق منطقه ای فارس، یدالله حقیقی مدیر عامل شرکت برق منطقه ای فارس در ارایه گزارشی از آخرین وضعیت مصرف برق در فارس و جنوب کشور و اقدامات انجام شده در حوزه بهرهبرداری و طرح گذر از پیک بار تابستان ۱۴۰۲، گفت: توسعه ایستگاه ۲۳۰ کیلوولت صدرا، در مدار آمدن سه پستهای فوق توزیع کورده خنج، کازرون چهار و قیر سه در مدت زمان متوسط شش ماه از اقدامات انجام شده برای تامین و انتقال برق پایدار در فارس بوده است.
وی بیان کرد: اجرای این طرح ها در حالت عادی بیش از ۲ سال زمان نیاز داشت اما با پشتکار و درایت همکاران ما در صنعت برق فارس این عملیات زودتر از برنامه پیش بینی شده اجرایی گردید.
او همچنین نصب مولدهای خود تامین در نقاط اولویت دار شبکه در کوتاهترین زمان ممکن، علیرغم وجود مشکلات و چالشهای مالی و فنی را یک رکورد قابل توجه برای برق فارس ذکر و اضافه کرد: امیدوار هستیم که روزهای باقیمانده از تابستان امسال را هم با مدیریت مناسب به خوبی پشت سر بگذاریم.
حقیقی با اشاره به اینکه فارس ۱۱.۳ درصد از وسعت و ۷ درصد از جمعیت کشور را دارد و حدود ۱۰ درصد از برق کشور دراین منطقه و جنوب کشور به مصرف می شود، گفت: طول خطوط انتقال برق در استان فارس و جنوب کشور حدود ۱۵ هزار و ۵۲۳ کیلومتر و ظرفیت پست های برق در این منطقه ۴۵ هزار و ۴۰۸ مگا ولت آمپر است.
او با بیان اینکه محدوده تحت مدیریت برق منطقهای فارس، با توجه به این آمار بسیار کلیدی و حساس است، گفت: در فارس شاهد یک طیف گسترده دما هستیم به طوریکه از ۵۱ درجه تا منفی ۲۰ درجه را شامل میشود. این موضوع از شاخصهای مهم بر خاص بودن شرایط فارس است.
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر نیس با بیان اینکه میزان تقاضای مصرف کشور به حدود ۷۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسیده است، گفت: آمار حاکی از آن است که نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایشی حدود ۵۰۰۰ مگاوات، مصرف برق مواجه هستیم.
اللهداد خاطرنشان کرد: بر اساس پیشبینی مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور، روند نمودارها نشان میدهد میزان تقاضای مصرف برق در حال حاضر حدود ۷۲ هزار مگاوات است.
مدیرکل دفتر فنی انتقال توانیر نیز گفت: ۳۷ درصد از مصرف برق کشور به بخش صنعت، ۳۴ درصد به مصرف بخش خانگی، ۱۴ درصد به بخش کشاورزی و ۱۰ درصد هم به بخش تجاری عمومی و روشنایی معابر اختصاص دارد.
علیرضاپور گفت: با توجه به تداوم شرایط گرم سال و با توجه به اینکه از ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه ظهر تا ۱۷، زمان اوج مصرف است، از مردم درخواست میکنیم کماکان توصیههای مدیریت مصرف برق را رعایت کنند تا امکان تامین برق پایدار برای همه مردم به ویژه در نقاط گرمسیری فراهم باشد.