سه شهرک صنعتی جدید در فارس ایجاد می شود
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس از ایجاد سه شهرک صنعتی جدید در استان خبر داد و گفت: فرایندهای اجرایی احداث نواحی صنعتی صنايع دستي و صنفي شيراز و ناحيه جويم پس از تصويب در دستور کار شرکت شهرکهای صنعتی فارس قرار گرفته تا با اجرای طرح های زیرساختی، آماده واگذاری به متقاضیان سرمایهگذاری شود.
به گزارش سینا پرس فارس، سیدمصطفی هاشمی امروز ۲۳ مردادماه در نشست خبری که همزمان با برگزاري تور فعالان رسانه ای استان در شهرک صنعتی بزرگ شیراز و به مناسبت هفته حمايت از صنايع كوچك برگزار شد، افزود: ناحیه صنایع دستی شيراز از مصوبات سال ۱۳۸۶ هیات وزیران بود که سال ها به علت نبود زمین مناسب، اجرایی نشده بود اما با حمایت ها و دستور ویژه استاندار فارس، همراهی مدیران دستگاههای اجرایی استان و نیز حمایت نمایندگان شیراز در مجلس شورای اسلامی این ناحیه صنعتی به مساحت ۴۰ هکتار در جلسه این هفته شورای برنامه ریزی و توسعه استان به تصویب رسید.
هاشمی افزود: ایجاد ناحیه تخصصی صنایع دستی در شیراز بستر لازم برای استقرار و فعالیت مشاغل و فعالیتهای مرتبط با صنایع دستی و زمینه رشد و توسعه این صنایع را فراهم می کند.
وی در ادامه با اشاره به انجام مراحل تملک زمین ناحیه صنعتی جویم در کمیسیون ماده ۲۱ نیز گفت: این ناحیه صنعتی نیز در زمینی به مساحت ۳۲هکتار ایجاد می شود تا بسترهای لازم برای جذب سرمایه گذار و ایجاد اشتغال پایدار صنعتی در شهرستان جویم که فاقد شهرک یا ناحیه صنعتی بود، فراهم شود.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس همچنین از ایجاد شهرک صنعتی تخصصی صنفی شیراز با مساحت 97 با مشارکت مجتمع اقتصادی کمیته امداد حضرت امام خمینی ره خبر داد و گفت: مراحل تملک زمین و انعقاد قرارداد با مجتمع اقتصادی انجام شده و فرآیندهای اجرایی در دست اقدام است تا بستر مناسبي براي استقرار صنوف توليدي شيراز فراهم شود.
هاشمي همچنين از برنامه اين شركت براي واگذاري اراضي در شهرك صنعتي دارويي بيضا در هفته دولت امسال خبر داد و گفت: هم اكنون عمليات اجرايي طرح هاي زيرسازي و خط انتقال برق با اعتبار 520 ميليارد ريال در حال انجام است و طرح شبكه داخلي فاضلاب فاز اول نيز با اعتبار 150ميليارد به پايان رسيده است.
وي با اشاره به پيشرفت 50 درصدي عمليات اجرايي طرح خط انتقال برق شهرك صنعتي دارويي بيضا گفت: اين خط دومداره با اعتبار 170ميليارد ريال باظرفيت حدود 12مگاوات برق به طول 11 كيلومتر از پست برق بيضا تا شهرك صنعتي در مرحله اجرا قرار دارد كه با بهره برداري از آن برق اين شهرك صنعتي تامين مي شود.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی فارس افزود: در زمينه تامين آب نيز به ميزان 10 ليتر برثانيه انشعاب آب از محل خط انتقال آب سد درودزن خريداري شده است و عمليات اجرايي خط انتقال آب از خط اصلي محل انشعاب تا شهرك صنعتي نيز در برنامه كاري قرار گرفته است.
هاشمي بر تسريع در عمليات اجرايي طرح هاي زيرساختي تاكيد كرد و گفت: این شهرک صنعتی در فاز اول در زمینی به مساحت ۱۸۰ هکتار ایجاد شده که در فازهای توسعه مساحت آن افزايش مي يابد.
وي در ادامه با بيان اينكه بيش از 90 درصد از صنايع را صنايع كوچك تشكيل مي دهند، از ارائه خدمات مشاوره اي در 24 محور به صنايع كوچك خبر داد و گفت: حمايت از حضور 219 واحد صنعتي در نمايشگاه هاي داخلي و خارجي، برگزاري 9 كلينيك سيار در شهرك ها و نواحي صنعتي استان، انجام 27 پروژه بهبود واحدهاي صنعتي بر مبناي عارضه يابي هاي انجام شده، انجام 20 برنامه عمل حمايتي از خوشه هاي صنعتي خاتمه يافته استان، اجراي دو خوشه مسقطي لار و گياهان دارويي را از مهمترين اقدامات حمايتي اين شركت در يك سال گذشته اعلام كرد.
وی همچنین حمايت از برگزاري 137 تعداد دوره با آموزش 4270 نفر از مديران و كاركنان واحدهاي صنعتي در حوزه هاي مديريتي، مهارتي و كارآفريني جهت توانمندسازي واحدهاي صنعتي، برگزاري 12 تور صنعتي با 245 نفر شركت كننده در تورها، برگزاري 5 رويداد استارت آپي و حمايت از 19 ايده برتر حمايت از 5 پايان نامه ارشد و دكتري، اخذ 19 استاندارد داخلي و خارجي در راستاي توسعه بازار واحدهاي صنعتي، عارضه يابي 51 واحد صنعتي و اجراي 27 مورد پروژه بهبود در واحدهاي صنعتي در راستاي بهبود محصول و افزايش توليد و توسعه بازار، ثبت نام و سازماندهي 187مشاور در سامانه جهت ارائه خدمات مشاوره به واحدهاي صنعتي، انعقاد قرارداد با بانك توسعه تعاون در جهت ارائه سرمايه در گردش به واحدهاي صنعتي تا سقف 30 ميليارد ريال و تهيه 30 طرح تیپ صنعتی در راستاي توسعه سرمايه گذاري هاي داخلي و پرداخت تسهيلات به طرح هاي صنعتي را از دیگر اقدامات مهم حمايتي اين شركت در يك سال گذشته عنوان کرد.
مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي فارس با بيان اينكه شهرك هاي صنعتي مهترين زيرساخت استقرار صنايع كوچك محسوب مي شوند، گفت: بسترها براي جذب سرمايه گذار در ۶۳ شهرك و ناحيه صنعتي در استان فراهم شده است و تاكنون افزون بر ۸۴۰۰ قرار داد در شهرك ها و نواحي صنعتي استان با متقاضيان منعقد شده كه از اين تعداد 3332 واحد با اشتغالزايي افزون بر 39700 نفر در مرحله بهره برداري قرار گرفته اند.
وي اضافه كرد: بيش از 2900 طرح صنعتي كوچك و متوسط در استان در مراحل مختلف ساخت و ساز قرار دارد كه از اين تعداد 544 طرح داراي پيشرفت بالاي 60 درصد و نصب ماشين آلات است و اميدواريم بخش قابل توجهي از اين واحدهاي داراي پيشرفت فيزيكي بالا تا پايان امسال به بهره برداري برسند.
هاشمي در ادامه با بيان اينكه در بخش توسعه و تكميل زيرساخت هاي شهرك هاي صنعتي نيز امسال طرح هاي شاخصي با اعتبار اوليه 500 ميليارد تومان در دست اجرا داريم گفت: از ابتداي امسال تاكنون 44 طرح زيرساختي با اعتبار 148ميليارد تومان آغاز و 29 طرح با اعتبار 145ميليارد تومان نيز در مرحله برگزاري مناقصه و انتخاب پيمانكار است و برآورد 28 طرح با اعتبار 207 ميليارد تومان نيز در مرحله انجام است.
وي افزود: در يك سال اخير نيز 47 طرح با اعتبار 63 ميليارد تومان به بهره برداري رسيده است.
هاشمي توسعه و تكميل تصفيه خانه فاضلاب شهرك صنعتي بزرگ شيراز را از مهمترين اين طرح ها اعلام كرد و گفت: مناقصه طرح خريد و اجراي حوضچه هاي هوادهي و ته نشيني جهت تكميل لاگون هاي ذخيره اضطراري و مدول سوم تصفيه خانه با ظرفيت 2450 مترمكعب در روز با اعتبار اوليه 54 ميليارد تومان انجام و پيمانكار آن انتخاب و عمليات اجرايي طرح را آغاز كرده است كه براساس برنامه زمان بندي تا 18ماه آينده به بهره برداري مي رسد.
مدير عامل شركت شهرك هاي صنعتي فارس همچنين از پيشرفت 60 درصدي اجراي طرح ارتقاي ظرفيت 1000 مترمكعبي تصفيه خانه فاضلاب با اجراي واحد ذخيره اضطراري و متعادل ساز جهت مدول هاي موجود و مدول سوم خبر داد و گفت: اين طرح نيز با اعتبار 23 ميليارد تومان در دست اجرا است و تا دي ماه امسال به بهره برداري مي رسد.
وي تصريح كرد: با اجراي اين دو طرح ظرفيت تصفيه خانه فاضلاب شهرك صنعتي به بيش از 7500 مترمكعب در روز افزايش مي يابد.
همچنين با برگزاري تور رسانه اي كه همزمان با هفته گراميداشت صنايع كوچك و هفته خبرنگار برگزار شد خبرنگاران رسانه هاي استان از چهار واحد توليدي و صنعتي در شهرك صنعتي بزرگ شيراز بازديد کردند و با ظرفيت ها و توانمندي هاي اين صنايع آشنا شدند. در اين برنامه فعالان رسانه اي استان از واحد صنعتي پيشرو بالابر توليد كننده انواع بالابر صنعتي با ظرفيت صادرات، واحد گل پونه توليد كننده انواع سبزيجات و غذاهاي نيمه آماده، شركت دانش بنيان نيرو ساحل توليد كننده تابلو برق هاي فشرده و واحد نويد صنعت پلاست توليد كننده نايلون و پلاستيك بازديد كردند.